Kiropraktika,vasa iskustva

Zanimaju me iskustva ljudi koji su se susretali sa kvalitetnim kiroprakticarima i imaju dobra iskustva.Moze li se tako poboljsati zdravlje?
Ja licno nemam nikakva, ali znam ljude ( kolege s posla, poznnanici, prijatelji) koji se kunu u kiroprakticare, u Nemackoj ces od postenog ortopeda ( nema ih mnogo, ali ipak
postoje) nekada dobiti i savet da se obratis njima za pomoc. E sad, koji je tu najbolji, to ne bih znala, ali pomazu.

nemam licno iskustvo, ali ima nekoliko bliskih ljudi kojima su navodno dosta pomogli. licno ne znam sta da mislim o njima, jer mi se ne svidja citava njihova prica nastanka i razvoja, ali ljudi tvrde da im stvarno pomazu...

Ja licno nemam nikakva, ali znam ljude ( kolege s posla, poznnanici, prijatelji) koji se kunu u kiroprakticare, u Nemackoj ces od postenog ortopeda ( nema ih mnogo, ali ipak
postoje) nekada dobiti i savet da se obratis njima za pomoc. E sad, koji je tu najbolji, to ne bih znala, ali pomazu.

Nedavno sam probala terapiju kod jenog na dobrom glasu.Efekti pri prvom tretmanu su bili zaista fantasticni i fascinantni.Od totalnog kljok osecaja s kojim sam otisla zbog bola u ledjima do neverovatne lakoce kretanja i opustenosti posle zavrsetka tretmana.Pri drugom tretmanu posle 1,5 mesec efekti su bili drugaciji.Bol u ledjima je samo uminua i dalje prisutan ali se dogodilo nesto drugo sasvim neocekivano.Udah i sirenje pluca su mi se povecali i posle puno vremena disem punim plucima.Vise od 10godina nisam mogla da spavam na levom boku od cudnog osecaja oko srca.Sada je taj osecaj nestao i mogu spavati na kao na desnom,sasvim normalno.

Ja imam vecu povredu kicme i posto od lekara nikakve vajde nije bilo,posetio sam vise kiroprekticara i verujte svuda je bilo razlicito.Dok nsam naisao na pravog coveka,koji mi je objasnio da kada je velika upala nebi smelo da se radi nista,nego da se sanira upala pa tek onda na terapije.Posto ja imam vecih problema sa lumbalnim delom i sa levom stranom,kuka i duz leve noge skrz do malih prstiju,a mnogo puta mi se desavalo da mi utrne,leva noga ispod kolena i tu je dolazilo do padanja,ma gde bio.On mi je na bolna mesta ledja i karlice odakle i pocinju ti problemi,stavljao vakuum teglice,koje su vrsile posao masaze,a rukama mi je masirao desnu stranukarlice i noge.I to mi je dosta pomoglo jedno vreme.Posto su meni osteceni prsljenovi pri padu niz neke metalne merdevine oko 3 metra visine,to dolazi do stalnog pogorsanja.Trebalo bi da mi rade IMPLANTE tih zadnjih 5 prsljenova,ali ta operacija mnogo kosta,a i kazu svi neurohirurzi i ortopedihirurzi da je to veoma rizicna operacija,pogotovo 1-og i 2-og prsljena odozdo,jer svi nervi za funkcije ispod pojasa zavise od njih.I svi mi kazu da je bolje ici na stakama,kako se ja sada i krecem nego gore stvari da se dese,ali necemo sada o tome.Vec samo kada nemate jaku upalu idite kod nekoga da vam to povremeno iscupa nerve i koliko traje da traje,pa posle ponovo.I nemojte ici kod nekoga ko mnogo uvrce nogu ili ruku u zavisnosti gde vam je problem,vec samo blaga masaza i eventualno cupanje nerva,neko koristi peskir,a neko krpu preko koje hvata kozu oko kicme da bi iscupao ukjesten nerv.Nadam se da sam vam pomogao za neke odgovore,ali u svakom slucaju iako lekari ne preporucuju to idite i vise ce vam pomoci jedan kiropraktor nego da p.da stignete do Trodona kao Ja,koji ili primam ili pijem 2x dnevno.

Kod kiropraktičara nisam bio nikad,ali sam posjetio dva puta jednog kostolomca iz Ovče,pomoga mi je puno,"ispucao" mi je vrat,izlomio i par godina nisam ima problema...sad me opet zeza malo,mislim da je vratna spondiloza u pitanju,deformacija pršljena ili diska...samo to može da ispadne zaebano,treba ići kod provjerenih ljudi da ne bude na kraju više štete nego koristi...jer ako nešto zezne lako čovjek postane invalid..
Nije više živ,čuo sam da je umro prije 2,3 godine..

Bila sam kod kiropraktičara tri puta. Zbog kičme dva puta i jednom zbog migrena. Sve pred mjesec dana.

Super sam zadovoljna bila. Migrene su se prorijedile do te mjere da sam u mjesec dana imala samo jednu a nekad nisam mogla da izbrojim dane kad ih nije bilo.
Iskrckao me tako da sam na izlasku iz ordinacije mislila da ću da poletim.

Preporučila bi svakome da kod zakočenja kičme i vrata radije posjeti kvalitetnog kiropraktičara umjesto da danima hoda na injekcije koje su bolne a oporavak traje dugo.

Bila sam kod kiropraktičara tri puta. Zbog kičme dva puta i jednom zbog migrena. Sve pred mjesec dana.

Super sam zadovoljna bila. Migrene su se prorijedile do te mjere da sam u mjesec dana imala samo jednu a nekad nisam mogla da izbrojim dane kad ih nije bilo.
Iskrckao me tako da sam na izlasku iz ordinacije mislila da ću da poletim.

Preporučila bi svakome da kod zakočenja kičme i vrata radije posjeti kvalitetnog kiropraktičara umjesto da danima hoda na injekcije koje su bolne a oporavak traje dugo.

Moje iskustvo je slicno tvom.To krckanje je sasvim bezbolno i prija,jedino sto je zvucno pa se najezis kad cujes.Upravo je osecaj kao da letis.Osecaj lakoce i opustenosti.Super!Valja se nameste nervi koji su bili blokirani pa proradi krvotok i ceo organizam nekako zivne.Niko od profi lekara nikada nece ni da pomene ovako nesto a ima ljudi koji to odlicno rade.

Ja sam bio pre 2 godine i isao sam na preporuku cak u Bosnu... Nema vise mog isijasa, kvalitet zivota mi se drasticno poboljsao... Zali Boze sto sam izgubio vreme i novac na ove nase skolovane lekare kad me je opravio neskolovani kiroprakticar - kostolomac. Ipak ako idete kod takvih dobro razmislite jer i oni kao i zvanicni lekari mogu da vas uniste. U mom sluvaju moje iskustvo je predobro.

Ja sam bio pre 2 godine i isao sam na preporuku cak u Bosnu... Nema vise mog isijasa, kvalitet zivota mi se drasticno poboljsao... Zali Boze sto sam izgubio vreme i novac na ove nase skolovane lekare kad me je opravio neskolovani kiroprakticar - kostolomac. Ipak ako idete kod takvih dobro razmislite jer i oni kao i zvanicni lekari mogu da vas uniste. U mom sluvaju moje iskustvo je predobro.

Kakva su vasa iskustva sa radom kiroprakticara u smislu da postoje oni koji brzo i bolno rade u momentu ili oni koji sporo i bezbolno rade u vise navrata?

- - - - - - - - - -

Drago mi je da imate dobra iskustva.

- - - - - - - - - -

Ima neka tajna vestina u svemu tome.Koliko god mi bili skepticni postoje ljudi sa tako dobro razvijenim osecajem za tu vestinu da je to prosto fascinantno.

Kakva su vasa iskustva sa radom kiroprakticara u smislu da postoje oni koji brzo i bolno rade u momentu ili oni koji sporo i bezbolno rade u vise navrata?

- - - - - - - - - -

Drago mi je da imate dobra iskustva.

- - - - - - - - - -

Ima neka tajna vestina u svemu tome.Koliko god mi bili skepticni postoje ljudi sa tako dobro razvijenim osecajem za tu vestinu da je to prosto fascinantno.
Nema sporo i bezbolno, jer se kosti namestaju. :)

Била сам код правог киропрактичара (има дипломе 👍), али није ме импресионирао. Прво ме је недељама масирао, да се тело припреми, али није ме успео наместити. Разочарана сам, јер сам очекивала побољшање, али бар је био фер, па је рекао да не може и зато ми није претерано наплатио.

jednom davno sam vozio 600 kilometara sa otvorenim prozorom i promaja me ubila (da, ja sam Srbin. Zna se da promaja hvata samo Srbe). Danima sam bio ukočen i morao sam da spavam na nekom trosedu sa visokim naslonom jer nisam mogao noramlno da legnem. Glavu nisam mogao uopte da pomerim. Neko mi je preporučio kiropraktora. Već posle drugog tretmana sam mogao normalno da spavam. Bitno je napomenuti da čisto podešavanje kičme (krckanje koski) nije ni približno dovoljno. Moraju da se tretiraju mišići, često laserskim tretmanom za dubinsku masažu i stimulaciju. Neretko je potrebna i dekompresija.

Back