Vratila sam se sa Kipra pre nepunih nedlju dana.Bila sam blizu Larnake,tacnije na Dhekelia Road-u. Zapravo,Larnaka i celo to podrucje je jos uvek u fazi izgradnje,pogotovo Dhekelia...Hoteli se jos grade.Inace u Larnaki nema onog tipicnog ,kao npr u Paraliji ili Pefkohoriju,onih radnjica sa dzidza-bidzama koje rade do jedan posle ponoci....Ovde su takve radnjice,a bilo ih je mozda 5 najvise,radile najvise do 11. Inace butici,zlatare i sve sto ide stim radi do osam sati uvece...Bez obzira na to sto je sezona u punom jeku...Kafici rade do otprilike jedan kao hamburgerije i poneki restorani...Cene su u proseku skuplje za 2.3 e od Grcke,tako da....I da, svi voze kao ludi i to levom stranom,pa zamalo da poginem na raskrsnici...lol...Plaza im je lepa,mi smo 4 lezaljke i dva suncobrana placali 13 e, sto je,kad pogledam na sve cene u globalu na Kipru,bilo prilicno jeftino. A oko 11 grad e utisava i mozete naci bas malo ljudi na ulici oko 12.
Inace,ako idete u Larnaku,a hocete nesto i da obidjete,poetite Tvrdjavu (na samoj obali,bila je i zenski zatvor i muciliste za vreme Otomanskog carstva).Pred nje je i dzamija (u jadnom stanju), a to je ujedno i neka vrsta granice,iza te dve gradjevine je cisto turski deo(jaaao smrdi po loju

)....Naravno,tu je i crkva sv. Lazara,najlepsa crkva koju sam videla

....Sagradjena je na grobu sv. Lazara ,a kada udjete u crkvu mozete da sidjete "dole",pa da vidite sve to....Oni su bas ponosni na tu crkvu ..Ne propustite ni ulaske u muzeje,ulaznice nisu skupe,od 2 do 4 e....Nedaleko od Larnake je i Hala Sultan Tekke,po nekima 3, a po nekima 4. najvece muslimansko svetiliste. I naravno,Slano jezero,koje je leti susno,a zimi se puni i postaje staniste mnogim pticama.
Eto "malo" svezih informacija.