Kinezi :)

Nosim kineske farmerke od srednje skole(imam 27g)posto je tad bila fama zbog duzih nogavica jer sam ja visoka pa sam cak i isla ranije u druge gradove da kupim iste dok nisam otkrila kineze,a kada sam ih otkrila,znaci samo cu reci da jos imam te farmerke iz srednje i od njih sam napravila sorceve(posto ih ima vise komada) i nosicu ih dok se ne raspadnu.A i volim kupovati kod njih zato sto tamo ne slusam ono "tebi trebaju PRODUZENE!!!!!" uz pratece kolutanje ocima i pogled ala kao tele u sarena vrata.I da naravno ubedjivanje da je to sve markirano,a ja znam da prepoznam po onim oznakama dal je tursko,kinesko ili "original" he he he he

U Sinsayu kupio kineske patike nalik na espadrile,mesec dana nosio i istanjila se guma na gazistu, pitanje kad ce stopalo da propadne i polize beton. Uz to par napuknuca na stranama.Katastrofa. I pre toga al za manje para propale mi jos dve njihove patike kupljene preko aliexpresa

Vezano za tursku robu - na Bulevaru je postojala neka radnjica , prodavali su turske pantalone - još davno.
U srednjoj sam ( pre nekih 6 godina dakle) kupila tamo dva para pantalona po smešnoj ceni ( a odgovaraju mi i modelima jer sam bokata a njihove farke su tada bile ko krojene za nas guzate) i evo i dan danas nosim te pantalone , ništa im ne fali.
Tako da za turke samo lepe reči imam :D
Turske stvari su prilicno kvalitetne,ako je pamuk u pitanju,ali njihov kroj pantalona mi nikad nije odgovarao.
Uvijek mi budu nekako siroke i kratke,tako da mislim da oni siju po nekom drugom "jus"-u 🙂,a ne ovom nasem na koji smo navikli.
Kod Kineza nikad nisam kupila odjecu jer mi se ne svidja ni materijal,ni kroj...uglavnom je to tesko sinteticko smece i smatram da je sva njihova roba "otrovna"na neki nacin.😂
Elektricne uredjaje,sminku,kozmetiku...ni u ludilu.
Oni mogu da prodju za neke sitnice tipa ramovi za slike,albumi,torbe ili neki ukrasi za jednokratnu upotrebu za koje znas da nece dugo trajati.
Takodje mi niko ni u drugim prodavnicama ne moze utrapiti kinesku robu jer se ipak vidi da je to kineska.Njihov pamuk nije nikad cisti pamuk.
Kad opipas materijal,znas nepogresivo.
Inace,kad god u ruke uzmem neku majicu ili bilo sta ocijenim da je lijep pamuk ili kvalitet,bez gledanja u etiketu...uvijek je to proizvedeno u Srbiji,nije ni tursko,ni kinesko.
Ipak se u Srbiji,sto se tice kvaliteta,jos uvijek postuje neki standard,samo je problem sto nema mnogo fabrika i sto su mnoge kvalitetne ugasene.

Kupujem dukserice, majce, pantalone, farmerke, čarape, jastučiće, krpare, dasku za peglanje, fascikle, bojanke, rolke, džempere, lopte, igračke, rančeve, torbe, cegere, patike, papuče, trenerke, kupaće kostime, brushaltere, satove, šnale, narukvice, trakice za kosu, šolje, tanjire, posudice, baterije, karmine, maskare,senke za oči, kišobrane, pidžame, minđuše, prstenje, nesesere, parfeme, foto albume, novčanike, jastučnice, plastične lavore, plehove za pečenje, korpice za pečenje, korpice za hleb, punjače za mobilni, slušalice, mušeme, stolnjake, lakove za nokte, kajiševe za pantalone, šorceve i sigurno sam nešto zaboravila.

Kupujem dukserice, majce, pantalone, farmerke, čarape, jastučiće, krpare, dasku za peglanje, fascikle, bojanke, rolke, džempere, lopte, igračke, rančeve, torbe, cegere, patike, papuče, trenerke, kupaće kostime, brushaltere, satove, šnale, narukvice, trakice za kosu, šolje, tanjire, posudice, baterije, karmine, maskare,senke za oči, kišobrane, pidžame, minđuše, prstenje, nesesere, parfeme, foto albume, novčanike, jastučnice, plastične lavore, plehove za pečenje, korpice za pečenje, korpice za hleb, punjače za mobilni, slušalice, mušeme, stolnjake, lakove za nokte, kajiševe za pantalone, šorceve i sigurno sam nešto zaboravila.
Eventualno bih ovo mogla da kupim,plus neku bespotrebnu stvar za jednokratnu upotrebu.🙂

Back