Kinezi nam otimaju zemlju i raseljavaju seljake

images

To se zove eksproprijacija i postoji "od pamtiveka".
https://sr.wikipedia.org/wiki/Експропријација

Sve razvijene zemlje imaju takav zakon. NIšta neobično, a u ovom slučaju neophodno.
Bravo prijatelju! Neophodno je da nasilno proterujes seljake sa svojih privatnih imanja, predhodno prodas najbogatija nalazista zlata i srebra za kikiriki i za 3% rudne rente dozvoljavas nekontrolisanu expanziju exploatacije strateskih resursa, unistavanja okoline i zagadjivanja.
Ovo nisu radili ni Turci ni Njemci, ali sa naprednom gamadi je sve moguce.

Bravo prijatelju! Neophodno je da nasilno proterujes seljake sa svojih privatnih imanja, predhodno prodas najbogatija nalazista zlata i srebra za kikiriki i za 3% rudne rente dozvoljavas nekontrolisanu expanziju exploatacije strateskih resursa, unistavanja okoline i zagadjivanja.
Ovo nisu radili ni Turci ni Njemci, ali sa naprednom gamadi je sve moguce.
Ovo se ne odnosi sam na seljake. "Otima" se i po gradovima. Recimo ako treba da prođe put, pruga, stanica za metro...

Jeli? I druge države oduzimaju zemlju svojim građanima u interesu druge države? :think:
Da, oduzimaju, pogotovo u ovim smrdljivim, eutopskim govnarama u kojima na snazi nije common law.
Ipak, države tome pribjegavaju jako rijetko, a vlasnik zemlje u većini slučajeva pristane, zbog toga što država ponudi cijenu o kojoj čovjek može samo sanjati.
Čak i kada se netko zainati, država će prije tražiti alternativno rješenje, nego provesti izvlaštenje.
Osobno bih skakao od sreće do plafona kada bi imao nekretninu koju treba izvlastiti.
Znam slučaj neke babe kojoj je ponuđeno 80.000 € za samačku kućicu od 35 kvadrata.
Baba je odbila i grad je na kraju zbog nje bio prisiljen izgraditi kružni tok 🤣 , ali ipak nisu proveli izvlaštenje, zato što bi se u medijima digla kuka i motika.

Ovo se ne odnosi sam na seljake. "Otima" se i po gradovima. Recimo ako treba da prođe put, pruga, stanica za metro...
Nemoj da uporedjujes expropiraciju za neke normalne zahtijeve, koje su u interesu sire zajednice.
Ovdje se radi o protjerivanju gradjana, rasprodaju drzavne teritorije i resursa strancima, zarad koristi stranog okupatora, kojeg su angazovala ove vlasti za svoje licne interese opstanka i sopstvenog bogacenja.

Призиваш устанак?
jok, naucio da je najbolje da ti zena da nogu da se ti ne mucis :)

da sam politicar ko av napr. mnogo ranije nego on bi se pojavio u dnevniku i rekao eeee pa ako vam ne valjam evo vam ovih sto se deru protiv mene... i javno dao ostavku :lol:

posle bi me zidali od blata...ali u tome je razlika izmedju psihicki relativno normalnog ko sto sam ja :lol: i ludaka ko sto je on.

Nemoj da uporedjujes expropiraciju za neke normalne zahtijeve, koje su u interesu sire zajednice.
Rudnik je u opštem interesu zemlje.
Ovdje se radi o protjerivanju gradjana, rasprodaju drzavne teritorije i resursa strancima, zarad koristi stranog okupatora, kojeg su angazovala ove vlasti za svoje licne interese opstanka i sopstvenog bogacenja.
Kina drži 155 hiljada hektara zemlje u Americi. Kanađani drže 5 miliona i 800 hiljada hektara u US.
Hoću da kažem da nije neuobičajeno da se strancima prodaje zemlja

Back