Kinez vuče avion očnim kapcima

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.444
U neverovatno čudnoj i fenomenalnoj predstavi, kineski stručnjak za borilačke veštine prkosio je zakonima gravitacije (da ne pominjemo granice ljudskog verovanja) i zapravo je povukao avion pet metara konopcem zakačenim za očne kapke!

stuntman-dong-changsheng-pulls-a-560-kg-plane-with-his-eyelids-during-a-culture-festival-in.jpg

Student Kung Fua skoro četrdeset godina, Dong je prikupio mnoge nagrade za svoju naizgled superljudsku snagu.

„Već sam vukao auto sa očnim kapcima, ali ovo je bio prvi put sa avionom... Da budem iskren, nisam iskoristio svoju punu snagu i mislim da bih mogao da ga povučem tri puta veću udaljenost. Izgradio sam snagu tela da to uradim, ali to bi bilo veoma opasno za obične ljude… Ne želim da me iko kopira“.

careyelids.jpg

Poslednja izmena:
Već sam vukao auto sa očnim kapcima, ali ovo je bio prvi put sa avionom... Da budem iskren, nisam iskoristio svoju punu snagu i mislim da bih mogao da ga povučem tri puta veću udaljenost. Izgradio sam snagu tela da to uradim, ali to bi bilo veoma opasno za obične ljude… Ne želim da me iko kopira“.
E jbg, šta ti postavljaš...
Kakva bre puna snaga?
Pa nije tu snaga u pitanju, već koliko opterećenje oni parčići tanke kože koji se nazivaju očni kapci, mogu da izdrže.
A kako su uopšte zakačili taj konopac za njegove očne kapke?
Šrafovima?
Štipaljkama?

ma nije, vidiš kolko naroda oko njega, videlo bi se
Ti stvarno veruješ u to?
Ako zagrize kukice (tamo gde je onaj krug), zubima može da povuče šta hoće, pogotovo što opterećenje ide
vertikalno na zube.
Ako te kukice zakači direktno na očne kapke, ne može da povuče ni trotinet, a kamoli auto ili avion.
Pogledaj kukice malo bolje, završetak kruga (tamo gde kače konopac) ne ide unutra u krug, nego napolje iz kruga.
Ako to produže još 5-6cm i oblože gumom, onda je to verovatno deo gde on zagrize..
Na obe slike su krugovi pribijeni uz usne, ugao konopca nije logičan ako bi ih stvarno vukao kapcima.
Ugao konopca nije ravan od kukica na očnim kapcima do aviona, nego od kapaka do njegovih usta ide ravno,
tek posle toga pravi odgovarajući ugao.
Logičan ugao, nelogičan ugao, nema veze:
Pogledaj površinu na kojoj te kukice deluju na očne kapke - tu nema ni 0,25 kvadratnih cm.
Pa onda podeli težinu aviona ili automobila sa tom površinom i dobićeš da lik mora da ima kapke od kevlara.

Ljudski kapci jednostavno ne mogu da izdrže takvo opterećenje, pocepali bi se.

Ti stvarno veruješ u to?
Ako zagrize kukice (tamo gde je onaj krug), zubima može da povuče šta hoće, pogotovo što opterećenje ide
vertikalno na zube.
Ako te kukice zakači direktno na očne kapke, ne može da povuče ni trotinet, a kamoli auto ili avion.
Pogledaj kukice malo bolje, završetak kruga (tamo gde kače konopac) ne ide unutra u krug, nego napolje iz kruga.
Ako to produže još 5-6cm i oblože gumom, onda je to verovatno deo gde on zagrize..
Na obe slike su krugovi pribijeni uz usne, ugao konopca nije logičan ako bi ih stvarno vukao kapcima.
Ugao konopca nije ravan od kukica na očnim kapcima do aviona, nego od kapaka do njegovih usta ide ravno,
tek posle toga pravi odgovarajući ugao.
Logičan ugao, nelogičan ugao, nema veze:
Pogledaj površinu na kojoj te kukice deluju na očne kapke - tu nema ni 0,25 kvadratnih cm.
Pa onda podeli težinu aviona ili automobila sa tom površinom i dobićeš da lik mora da ima kapke od kevlara.

Ljudski kapci jednostavno ne mogu da izdrže takvo opterećenje, pocepali bi se.
verovatno je tako, al nemoj da kvariš "magiju" :)

Back