Kineski MMA

Nekoliko zemalja vec ima svoje vestine koje se zasnivaju na MMA borbama.

Amerika- MMA
Dzit kun do
Kadzukembo

Rusija- Borbeni sambo

Grcka- Pankration

Verovatno ima jos vestina koje su tako napravljene i gde se stalno odrzavaju klupski turniri.

Zasto da se ne napravi i srpska vestina, koja ce uz realne tehnike imati i stalne turnire, ali i nasu borilacku tradiciju u sebi???

Naravno, u tome je i poenta, raditi samo ono sto odmah ima efekta. Ali bilo bi dobro tu ubaciti i nasu borilacku tradiciju, koja je jako bogata. Kao sto su Grci uradili, imaju svoj MMA, ali na grcki nacin. Svoju narodnu odecu, vezbaju u starim tvrdjavama... Znaci, njihov MMA ima neki smek zbog ubacivanja tradicije.

Ej bre sveborac,pretera ga sad....Poceo si mnooogo da spamujes teme.......Pises o tom svom Sveborenju na svakoj temi i lepis jedne te iste klipove svuda bez obzira koji je naziv teme...Jedan klip je onaj sto se penje uz bandere a drugi onaj sto baca kamen sa ramena.....Dosta bre vise sa time...Nasilnim i bezobraznim spam marketingom mozes samo da izazoves negativne reakcije......

Ocigledno neko ovde nije upoznat sa konceptom MMA.

Pankration je poceo da postaje ponovo popularan kada je i MMA poceo da biva popularan. Nema veze sa onim starim pankrationom sa olimpijskih igara (nema udaraca u glavu, imaju nesto slicno GI-u itd itd itd).
Ja nisam upoznat sa postojanjem borenja kod Srba. To sto pokusava sad da nam se nametne nesto, gde se ubacuje sve i svasta + nesto srpskih titula i to sto se pred svaki trening otpeva Boze Pravde.

Sveborac ako hoces da radis MMA idi u MMA klub, pa ces da vidis sta je MMA. Tad ces da skapiras da tamo nema mesta tradiciji i pokusaju da se uzmu pare na neko sprstvo i osecaj patriotizma. To je sport i kao takav pripada svima i svakom narodu.

Nema veze sto nismo imali, ali zato imamo dosta boraca i spremnih ljudi, koji mogu da naprave nas MMA, pa kao sto Grci imaju svoju nosnju za MMA, tako i mi da napravimo nasu i vec moze tu dosta ideja da se napravi, ima ljudi koji se mnogo vise razumeju u istoriju i borenje od mene. Mnogo ideja moze da nastane ako se nadje vise ljudi zainteresovanih za MMA i nasu tradiciju. Kad mogu Grci, zasto ne bismo i mi?

Kinezi su napravili nihovu federaciju MMA, sad ce i Grci uskoro, zasto ne bismo i mi imali nasu federaciju? Mislim da bi bilo tad vise MMA turnira u Srbiji, samim tim vise boraca. A i vise bi ljudi vezbalo realne tehnike, drilove i snagu- sve ono sto realan trening vestina ili bor. sportova treba da ima.

Kinezi ce u buducnosti imati najverovatnije sve vise MMa federacija, a poznato je da se iz kvantiteta radja kvalitet.

Vidi se da nisi upoznat sa domacim MMA pa izlazis za dosta glupih predloga. Sve sto si pomenuo..na tome se radi..informisi se jos mnogo o MMA pa ces mozda skapirati kako sta funkcionise.

A zar ima potrebe za takvim koriscenjem takvog recnika? i takvim primitivnim vidom komunikacije? Nisam upoznat, reci mi kad cemo imati nasu srpsku federaciju, kad vec vise zemalja ima? I zasto mi jos nemamo nasu federaciju? Imam zelju da naucim, a eto ti si upucen, pa bi bilo lepo da objasnis.

Federacije nema niti ce je biti zato sto MMA nije prepoznat kao sport od strane Ministarstva omladine i sporta. Federacija na nacionalnom nivou ne postoji dakle jos uvek.

Ovo sto su Kinezi organizovali nije MMA federacije vec privatna MMA promocija. Taj grcki Pankration je ista prica.

Milos ti je rekao...ako hoces da radis MMA odes u klub, treniras...kad se organizuje neki amaterski turnir izadjes da se okusas, pa tek ako si dovoljno dobar mozda te zovnu da radis profi ili polu-profi borbu.

Dobro gnjec stvarno si zadrt covek, pa ni ameri nisu imali MMA kakvog ga danas poznajemo pre 20 godina. Dakle ako amer stvori nesto onda je ok a ako nas covek pokusava to je kao bezveze?
Pa cije su to tehnike kojima se MMA sluzi? Jel samo oni imaju pravo na njih?

Ja pricam o tome da je MMA svaciji. Niko ga ne poseduje, a pokusaj da se u MMA ubaci necija kultura i da se svojata mi je ogavno. Sad da napravimo srpski MMA...i da ga svojatamo i da lupamo gluposti.

Amerikanci prvi ne svojataju MMA i treniraju po celom svetu da bi naucili...tako da ne vidim zasto smo mi tolko bolji od njih pa da ga svojatamo i pravimo svoju glupost.

Ma pusti ti ljude da rade sta hoce, nisi ti bre sveznalac....svako ce se naci tu gde mu odgovara. Ako hoce da pravi neko srpski MMA neka ga. Srecno im pozeli i to je to. Cemu vise resprave oko gluposti...stvarno te ne razumem.
Meni je ok sto neko hoce da napravi nesto za nase trziste. Tvoje misljenje mu dodje kao da se nikada nijedan srbin nije tukao i da nikada nije bilo nikakvih bor vestina na ovim prostorima.

O cemu bre ti pricas?

Ja pokusavam da objasnim sta je MMA i koji je problem sa tim sportom u Srbiji zato sto se ja time ovde bavim i u kontaktu sam sa ljudima koji se istim bave i svi zajedno pokusavamo da napravimo nesto od toga ovde. Ako sam kritican prema nekome imam prava...zato sto nismo se mi juce ispilili i doslo nam iz dupeta u glavu da radimo tamo neki "ultimate fight" vec se ovde dobro trenira i dobro radi. Imamo dobre borce koji se probijaju u svetu i mogu nesto da naprave. Samo ne zelim da pocnemo da pravimo budale od sebe sa svojatanjem nekog sporta.

Siguran sam da su se ljudi ovde borili i tukli, nisam siguran u atenticnost nekih borilackih vestina bas al to je za drugu pricu. Ono u sta sam 200% siguran je da na ovim prostorima nikada nije postojao MMA.

Treca stvar...mozda ti zivis u Svajcarskoj al to te ne cini sveznalcem. Nismo mi ovde kretencici koji zive u blatu, jadni i bedni...umemo i mi da odemo preko da ucimo, open minded smo i stalno se usavrsavamo.

Da si otvorenog duha nebi kao prvo stalno potencirao svoje nesto i omalovazavao druge. Nameces svoje misljenje i stalno naglasavas da si u pravu sto se bavis MMA-om...! Pa zamisli nisi jedini koji se bavi tim, ima i drugih pa nisu tako nadmeni kao ti sto se bavis time....a bas zbog toga sto se bavis MMA-om bi trebao shvatiti da je to od uvek postojalo, mesanje raznih vestina, a MMA je dan danas marketing koji ne prikazuje istinitu sliku (barem sto se UFC,M1, STRIKE FORCE itd tice) zdravog plemenitog sporta.

A nikada nisam rekao da nista neznate, ali mnogi nisu videli bela sveta a tvrde sve i svasta.
A to da idete preko vazi za pojedince.

Dobro ti si bas otvorenog duha sa klasicnim stavom jednog gastarbajtera...video sam sveta i sad mogu da napusavam sve iz Srbije.

Ja sam vrlo dobro upoznat sa istorijom borenja, pa i istorijom MMA. Al rekao bih da ti sam ne razumes koncept MMA i da pokusavas da ubacis neku filozofsku pricu i da ispadnes pametan sa potenciranjem neke duhovnosti i nekog viseg cilja. MMA je sport...ende. Nema tu istinite ili neistinite price...MMA je danas najpopularniji borilacki sport koji preti da svrgne box sa trona. Borci dobijaju velike pare u ovome i ako ne shvatas kako ovaj sport funkcionise onda ne mozes normalno ni da pricas na tu temu.

Ja nisam nadmen, ja hocu da pomognem ali ne zelim da svojatam nesto sto ne pripada mom narodu i mojoj kulturi a to je MMA. Ne zelim da se pravim pametan i da imam taj polu podsmesljiv ton u svakoj poruci. Ako napisem nesto to podrzim cinjenicama i znanjem koje akumuliram godinama. Ti si onaj koji je nadmen sa tvojim stavom da zivis u Svajcarskoj, da si 10 god na vratima i ti sve znas.

Nisu mnogi videli bela sveta zato sto nemaju novca, rade za 250e mesecno i bore se, ne podsmevaju se drugima i uvek su zeljni da pomognu ljudima i da im pokazu ako ovi nesto ne znaju. Samo kada bi drugi mogli da skinu svoju sujetu i prihvate da ulaskom u MMA salu moraju da dobiju batine zato sto nisu dovoljno kompletni i dobri bila bi druga prica.

Ja zavrasvam od sad svaku dalju pricu sa tobom posto vidim da ti je Evropa i zivot tamo udario u glavu, nemas postovanja za nas odavde i sa takvima ne zelim da gubim vreme.

Nikoga ja nisam napusavao, nego tebi izgleda smeta sto govorim istinu a ta jeste da ljudi dole nisu videli bela sveta....pa ti to shvati kako hoces a verujem da ces naopako.
To "gastarbeiter" okacis macku o rep, ja sam ti rodjen ovde, tako da sam daleko od toga sto ti mislis. Posto sve znas o bor vestinama suludo je sa tobom raspravljati, ne moze se niodkoga ocekivati da shvati neke stvari koje nije video niti doziveo licno.

Back