Кинески медији: Путинове речи о светском рату "шокирале" западну војну заједницу!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.654

Кинески медији: Путинове речи о светском рату "шокирале" западну војну заједницу!​

Западно војно друштво било је шокирано речима руског председника Владимира Путина о могућем нападу на НАТО бродове у Црном мору, пише кинески лист "Сана". То је руски лидер изнео током "директне линије" 30. јуна, када је коментарисао инцидент са британским разарачем "Дефендер".

Он је додао да су они који су смислили провокацију добро знали да у отвореном рату не би победили.

Ова фраза је на Западу изазвала велики одјек, наводи се у тексту.

"Неочекивана Путинова фраза је шокирала западну војну заједницу", наглашено је у чланку.
По мишљењу кинеског аналитичара, Путин је тиме дао на знање да намерава чврсто да брани интересе Русије. САД и њихови савезници нису очекивали такву отвореност од руског председника.
https://www.grammarly.com?utm_sourc...Jtz8sAmT4VDhccQaj_UZni0XyD67j4owpjWy5qAyeSTAQ

Подсетимо, раније је представник НАТО-а у Русији Хари Табах је саопштио украјинским медијима да, након "Дефендера" у Црно море је пловио амерички ратни брод, али након провокације коју је изазвао британски разарач, он се окренуо назад.

https://rs.sputniknews.com/20210704...irale-zapadnu-vojnu-zajednicu-1125830933.html

Putin dominira! NATO-guzija na haparatima!

Sve je to fino, a onda im iznad Turske sruše ratni avion i nikome ništa.

Па стратешки је ипак била корист, јер су тада укључени С300 и С400 системи у Сирији. Ваљда није исто када имаш те системе и када их поукључујеш, јер имају моћне радаре који бацају далеко и на неки начин угрожавају територије околних земаља. Турци су се жалили да због С400 Руси сада до половине њихове територије знају све шта лети, цивилно и војно. То се никада не би толерисало такав вид притиска на једну НАТО земљу, али Руси су имали добар изговор зашто то чине. Касније су односи отоплили када је Ердоган преживео пуч, захваљујући правовременим информацијама руских служби. После тога креће метеорски успон њихових односа који је резултирао куповином система С400 и изградњом гасовода Турски ток на који смо се и ми прикључили. Осим тога, Ердоган је кривицу за оборен руски авион пребацију на Гулена (оног за којег сумња да му је намештао пуч) и рекао је да је пилот био његов симпатизер.

о могућем нападу на НАТО бродове у Црном мору
јел неко капира ове преваре?

он, као, могућ напад
а народ да утера сигурно страх!

значи напада није ни било
а народ има страх!!???

што их не нападне одма?? па неће јер су пријатељи!!!

Sve je to fino, a onda im iznad Turske sruše ratni avion i nikome ništa.
U Rusiji vlada velika beda,jer su pod ekonomskim sankcijama zapdnih zemalja.Da sam ja na Putinovom mestu,pokrio bih se usima.Gde on moze da parira,
najmocnijoj i najbogatijoj zemlji sveta SAD.Danas je SAD,bespogovorno najbogatija i najmocnija vojna sila u svetu.Nemojmo praviti budale,i verovati bilo kome
ko je siromasan ko rus......

U Rusiji vlada velika beda,jer su pod ekonomskim sankcijama zapdnih zemalja.Da sam ja na Putinovom mestu,pokrio bih se usima.Gde on moze da parira,
najmocnijoj i najbogatijoj zemlji sveta SAD.Danas je SAD,bespogovorno najbogatija i najmocnija vojna sila u svetu.Nemojmo praviti budale,i verovati bilo kome

Ti da se lecis isto...

Још један знак да је Русија постала колонија фашистичке кине.

Кина, Русија, Пакистан и Иран су нове Силе Осовине.

Poslednja izmena:

Tvoje poznavanje istorije je... upitno.

U nuklarnom oruzju.Cak je po nekim izvorima u prednosti.Zapadnjaci razumeju jezik sile samo jezik sile i nista drugo sem jezika sile.

Kako se samo frljate sa tim terminom fašizam. Muka mi je više od vas politički korektnih imbecila!

јел неко капира ове преваре?

он, као, могућ напад
а народ да утера сигурно страх!

значи напада није ни било
а народ има страх!!???

што их не нападне одма?? па неће јер су пријатељи!!!
Malo je ovo cudno sto pise da se americki brod povukao nakon sto je britanski bacio provokaciju. Kako neko moze otvoreno provocirati a da ne dobije po usima, stvarno ne znam. Provociraju se medjusobno avionima, brodovima, svim i svacim vec godinama i jos uvek nista konkretno.

Malo je ovo cudno sto pise da se americki brod povukao nakon sto je britanski bacio provokaciju. Kako neko moze otvoreno provocirati a da ne dobije po usima, stvarno ne znam. Provociraju se medjusobno avionima, brodovima, svim i svacim vec godinama i jos uvek nista konkretno.
?? A šta očekuješ? Pre će propasti USA nego zaratiti sa Kinom i/ili Rusijom! :super:

Па стратешки је ипак била корист, јер су тада укључени С300 и С400 системи у Сирији. Ваљда није исто када имаш те системе и када их поукључујеш, јер имају моћне радаре који бацају далеко и на неки начин угрожавају територије околних земаља. Турци су се жалили да због С400 Руси сада до половине њихове територије знају све шта лети, цивилно и војно. То се никада не би толерисало такав вид притиска на једну НАТО земљу, али Руси су имали добар изговор зашто то чине. Касније су односи отоплили када је Ердоган преживео пуч, захваљујући правовременим информацијама руских служби. После тога креће метеорски успон њихових односа који је резултирао куповином система С400 и изградњом гасовода Турски ток на који смо се и ми прикључили. Осим тога, Ердоган је кривицу за оборен руски авион пребацију на Гулена (оног за којег сумња да му је намештао пуч) и рекао је да је пилот био његов симпатизер.

Plus Rusi grade u Turskoj nuklearne centrale i vrse transfer tehnologije. Nuklearka ce biti operativna 2023. To je vrlo blizu

Akkuyu Nuclear Power Plant​

In May 2010, Russia and Turkey signed an agreement that a subsidiary of Rosatom — Akkuyu NGS Elektrik Uretim Corp. (APC: Akkuyu Project Company) — would build, own, and operate a power plant at Akkuyu comprising four 1,200 MW VVER units.[3] The agreement was ratified by the Turkish Parliament in July 2010.[4] Engineering and survey work started at the site in 2011.[5][6]

In 2013, Russian nuclear construction company Atomstroyexport (ASE) and Turkish construction company Ozdogu signed the site preparation contract for the proposed Akkuyu nuclear power plant. The contract includes excavation work at the site.[7]

Recep Tayyip Erdoğan (left) and Vladimir Putin at the Akkuyu Nuclear Power Plant ground-breaking ceremony on 3 April 2018, Ankara
The official launch ceremony took place in April 2015.[8] Major construction started in March 2018,[9] and the first unit is expected to become operational in 2023.[9][10]
https://en.wikipedia.org/wiki/Akkuyu_Nuclear_Power_Plant

Јбг, ако су могли Талибани у сандала да их истерјау из своје земље, мислим да и Руси имају добре шансе.

Koliko stotina miliona rusa predviđaš da će izgubiti glavu s ramena u gorepomenutom oružanom sukobu
Kako zamišljaš taj rat? Ameri iz vojnih baza u Nemačkoj kreću stopama Napoleona i Hitlera, ili možda misle da su pametniji pa imaju bolju ideju?

Back