Kineski auto za 7.000 evra

Srdjan_NS:
A ti doktore verovatno imas platu od 5000E mesecno pa mozes da kupujes sta hoces a obicnom prosecnom Srbinu je i Logan san.

nemam 5000..a za 2500 evra mogu da kupim auto ljepsi, bolji i opremljeniji i stabilniji od logana..i sa manjom potrosnjom goriva i troskovima odrzavanja + zarada prilikom prodaje nakon par godina eksploatacije..a vi pametni srpchici punite dzepove bogatim...uvaljujte se u kredite...sta vas boli..moze vam se..

Ja mislim da uvoznicki lobi(Verano motors-Babovic,Autokomerc-Djurdjevic,Radulovic za BMW,Integra za Daciu i jos neki)na neki nacin pritiskaju vlast da ne dozvoli nista osim euro 3.
Da,bas je glupo dati 8.000 za kockasti Logan,jos na kredit ako je izadje preko 10.000 ali sam pristalica kredita za polovni noviji auto,jasno je da ce na kraju kostati vise nego u gotovini da se plati ali ko ima gotovinu nece se ni upustati u kredit,kamata je i ceo smisao kredita,sto bi meni neko dao auto na rate bez kamate,svasta.

I.Sikorsky:
Danas ce biti na jednoj televiziji predstavljen kineski auto koji ce kostati 7.000 evra,imate li informacije o kakvom se autu radi,slike i sl.?

isao sam da vidim to cudo tehnike. Zemun, gde je bio Daewoo-ov servis nekada.
Ljudi koji rade u servisu tvrde da je Toyota motor ugradjen u kineza i da je odlican. Kazu da mu "jedino" unutrasnjost izgleda plasticno ali da im se na probnim voznjama dopao...
Cekamo oktobar i zvanicnu prodaju pa ce vec neko od novinara da ga ili ocrnji ili nahvali :-)

Toyota by Toyota je odlicna, ali Toyota by Kinez nikako, kao ni Dacia by Renault.
Kad je Rumuna znao da napravio auto? Znao je onda kad i Srbin, znaci nikada.
Kineza da ne spominjema, osvojii su svet jeftinom i nekvalitetnom robom, pa ni autoindustrija im ne moze biti bolja.
Pa cak i one rakete sto su slali u svemir, mislim da im je pola aparature pocrkalo.

Znam da mi je kineski komp, zato i menjam konfiguraciju 2X godisnje, jer u svojoj proslosti imam bar 4 potpuno bacene konfiguracije (iz doba 286-PII). Posle toga sam se opasuljio i sve kinesko drzim god sebe najdalje dok je u garantnom roku.

Ali to je sasvim druga stvar. Komp, telefon, patike, TV, hemijske i opstale stvari i mogu da prodju.
Ali auto kada uzimam najvaznije od svega mi je bezbednost. Sve moze da se raspada, ali sve sto je vezano za bezbednost vozila mora da bude u perfektnom stanju (krenuvsi od guma pa nadalje).
A da uzmem Kineza za kojeg uvek postoji sansa da mu se nesto otkaci i pobije ljude, neka hvala, ja im ne verujem.

Kinezi su otisli i u svemir pa se nista nije otkacilo i palo nam na glavu.Kina vise nije siromasna i gladna zemlja ,Kina grabi napred krupnim koracima pa joj je se tako i inudstrija razvija.A kada ti se sa Juga nista nije otkacilo i poubijalo okolinu nece ni na Kinezu.

@Ultrazvuk
U pravu si to sto kazes, ali neke druge stvari mi ne daju da poverujem da Kinez moze da napravi nesto da valja. Znam ja da taj auto nije projektovao mesar niti sklapao obucar i da nije kartonski motor u njemu, ali jednostavno sumnjam u njegov kvalitet.
@Srdjan
Znam kako Yugo ne moze iz cista mira da otkaze?!
Imam sluzbenog Yuga (a kad drzava da auto, naravno da necu voziti privatno akd idem na teren).
I jednom prilikom (kada sam ga vozio u remont u Valjevu) sam krenuo od Valjeva do Debrca (preko Slovca i Uba). Ne znam koliko je kome taj deo puta poznat, ali ima jedna deonica gde ima oko 15km 100% pravog i preglednog puta (posecen je i korov pored puta sa obe strane).
Tu sam malo stisnuo gas (90-100km/h). I posle tih 15ak km voznje na prvoj krivini stisnem kocnicu, kad ono nista (inace kocnice su radile super dok sam se vozao kroz Valjevo, a i posle. Do sada mi se nije desio slucaj da kocnice mogu da se pregreju kada se ne koriste). Posle pauze od oko 1h sve je radilo "normalno".
E, ne bi me cudilo nesto slicno ni od Kineza.

Citajuci i gledajuci ono sto je do sada stidljivo pusteno u javnost moze se zakljuciti da bi oni kljucni sklopovi na GEELY-u trebali da budu kvalitetni i pouzdani. Daihatsu motor, Roverova tehnoloska znanja bi trebalo da su primenjena na materijalima mehanickih sklopova i zastiti karoserije.

Ali sve one dzidze na koje prosecan kupac vise obraca paznju nego na sustinu celog pogonskog sklopa tipa , elektricni podizaci, amortizer na poklopcu, elektronsko aktiviranje jastuka, servo, ABS, klima, daljinsko otkljucavanje, lampice na sve strane, mislim da su uradjeni veoma nekvalitetno (jer jedino tu su mogli
da ustede) i da ce biti neiscrpan izvor nerviranja za nopecenog vlasnika. A ako mu specijalizovani servis ne bude bio na dohvat ruke bice skuplja dara nego mera. Kinezi su ipak majstori trgovine.

Na stranu bagatelna radna snaga ali za pouzdano funkcionisanje svih ovih dodataka je potrebno malo vise novca. Ako su i "pokrali" tehnologiju iz Rovera, ne treba zaboraviti da je Rover propao zbog skupe proizvodnje koja sada na volseban nacin treba da postane jeftina a uz to i pouzdana. Malo neverovatno.

Sve ovo mi lici na marketinski prilaz prodaji racunara: Mnogo megaherca, megabajta, incha a sve to propadne zbog loseg napajanja i maticne ploce.

Кулиража:
@Ultrazvuk
U pravu si to sto kazes, ali neke druge stvari mi ne daju da poverujem da Kinez moze da napravi nesto da valja. Znam ja da taj auto nije projektovao mesar niti sklapao obucar i da nije kartonski motor u njemu, ali jednostavno sumnjam u njegov kvalitet.
@Srdjan
Znam kako Yugo ne moze iz cista mira da otkaze?!
Imam sluzbenog Yuga (a kad drzava da auto, naravno da necu voziti privatno akd idem na teren).
I jednom prilikom (kada sam ga vozio u remont u Valjevu) sam krenuo od Valjeva do Debrca (preko Slovca i Uba). Ne znam koliko je kome taj deo puta poznat, ali ima jedna deonica gde ima oko 15km 100% pravog i preglednog puta (posecen je i korov pored puta sa obe strane).
Tu sam malo stisnuo gas (90-100km/h). I posle tih 15ak km voznje na prvoj krivini stisnem kocnicu, kad ono nista (inace kocnice su radile super dok sam se vozao kroz Valjevo, a i posle. Do sada mi se nije desio slucaj da kocnice mogu da se pregreju kada se ne koriste). Posle pauze od oko 1h sve je radilo "normalno".
E, ne bi me cudilo nesto slicno ni od Kineza.
Pa ako,tako ti i treba,budi srecan sto si zivu glavu izvukao kada oces da akas drzavnu imovinu
bash.gif

Back