Ne znam, ne mogu da objasnim, nekako je kineska AI grublja, surovija, ali to ne znaci da modeli zapadne AI nisu netacni , to zavisi od modela, nego taj nazovimo ga AI pristup konverzije podataka u humanoidni oblik...
Ja svakodnevno petljam sa 20AI sistema, a ozbiljno saradjujem samo sa jednim, ostali sluze da se sa njima glupiram, tj kao kad pricam sa chaterima, lupa on , ja pitam on lupa ja pitam i tako...petinu kaze da je mozda nesto tacno , dok sam sa ozbiljnim AI dosao u ozbiljne vode..
Dakle totalno je promenio nacin prezentacije odgovora na moje pitanje, i drzi ga se vrlo pedantno sto mi odgovara cak i kad je odgovor po 6,7 strana, a cesto jeste, jer mi u odgovoru lepo skupi definiciju, sta je povezano, uzroke, paznju na moguce pogreske u tumacenju, zatim realizacije, zatim opseg koji trazim, tu zna da omasi , pa mi za opseg od 10 do 50 ubaci i nesto od 120, ali nije na stetu...
Ali najdivnija osobina je kad mu kazem i uporedi mi i on mi izracuna za sve kandidate , npr kazem za 10 najboljih i za svaki mi izracuna sve moguce podatke, napravi mi tabelu i tako mi isprinta rezultat
Definitivno kao kad imas poslovnog sekretara koji je izverziran da ti daje rezultat kako si ga naucio , tako se ponasa, a to mnogo godi, jos je ukapirao zbog ispravki koje sam mu bezobrazno ukazivao i davao , sta treba da menja i promenio je...
Sa kineskim je kao slicno a i sa zapadnim drugim, ali sapadni drugi ne odstupaju od svojih grupnih usmerenja, a kineski i kad odstupe drze se nekih cudnih prioriteta...nekad su i tacniji , ali su cudni...
To moze biti naravno sve subjektivno , tj stvar razvoja modela prema pojedincu...
Zato i probam psihijatrijske AI , umetnicke AI , joj ti su zabavni , ali su ludacki...komunikacioni AI , to sam mislim izgustirao , nije mi vise zanimljivo , online search AI , ti su zamorni ali ne mogu da kazem da nisu korisni...bolji su nego google, koji mi nista ne valja...
Zamisli kad mi google na upit od dve reci ili jedne vrati 2 odgovora i to oba faul...a ostalo nije nasao ...pa to je zaebancija za nekog ko radi search sa 5500 otvorenih prozora, ima protok od preko 100 mbps i ceka na pristizanje svih rezultata, i na zalost kune FF sto su zaebali tab mix i engine dako da je sad nestabilan i mem procurljiv..