Kina-zemlja napretka i blagostanja

Hugo Chavez

Primećen član
Banovan
Poruka
989
1. Najmnogoljudnija zemlja sa ogromnom dijasporom
2. Trenutno treca najveca ekonomija sveta sa rastom od 12% godishnje
3. Zemlja sa jako malo sociopatoloshkih pojava uprkos mnogoljudstvu
4. Zemlja koja proizvodi sve i svashta doslovce
5. Drzhava sa najvishe fakultetski obrazovanih ljudi posle SAD i taj broj raste rapidno
6. Devizne rezerve Kine iznose preko 2000 milijardi dolara

Miternaht, nemoj mi zatvarati temu ovog puta, vec bolje objasni zashto mislish da rezhim u Kini nije demokratski. Temu o Rusiji nisi zatvorio zato shto ti se svidja da pljujem po Rusiji, a temu o Kini si zatvorio.

1. Najmnogoljudnija zemlja sa ogromnom dijasporom
2. Trenutno treca najveca ekonomija sveta sa rastom od 12% godishnje
3. Zemlja sa jako malo sociopatoloshkih pojava uprkos mnogoljudstvu
4. Zemlja koja proizvodi sve i svashta doslovce
5. Drzhava sa najvishe fakultetski obrazovanih ljudi posle SAD i taj broj raste rapidno
6. Devizne rezerve Kine iznose preko 2000 milijardi dolara

Miternaht, nemoj mi zatvarati temu ovog puta, vec bolje objasni zashto mislish da rezhim u Kini nije demokratski. Temu o Rusiji nisi zatvorio zato shto ti se svidja da pljujem po Rusiji, a temu o Kini si zatvorio.

Da se razumemo, meni je svejedno ko po čemu pljuje, dok god to radi sa argumentima. Apsolutno ne pravim razliku između Rusa i Kineza osim što su mi Rusi kao narod draži, što opet nema veze ni sa čim.

Drugo, režim u Kini nije demokratski jer to tako kaže sam režim :lol:
Kina je narodna republika, a državno uređenje komunističko. Ekonomija Kine se menja i otvara, ali komunisti i dalje čvrsto drže vlast.
Šta čini demokratiju?

Da se razumemo, meni je svejedno ko po čemu pljuje, dok god to radi sa argumentima. Apsolutno ne pravim razliku između Rusa i Kineza osim što su mi Rusi kao narod draži, što opet nema veze ni sa čim.

Kina je narodna republika, a državno uređenje komunističko. Ekonomija Kine se menja i otvara, ali komunisti i dalje čvrsto drže vlast.
Šta čini demokratiju?

Jutos si na nekoj temi pominjao S. Arabiju i Kinu u negativnom kontekstu, a upotrebio si naziv neshto kao nedemokratski ili tako neshto.

Kina je relativno slobodna zemlja, a te slobode koje su uskracene su uradjene u interesu samog naroda, kako bi ih izveli iz siromashtva.

Šta čini demokratiju?

Opet da se razumemo-kina je jedna od najboljih zemalja na svetu tj verovatno najbolja.

Kad kazem najbolja bukvalo tako mislim-generalno

A zasto-samo zbog 1 jedine stvari.......zato sto su kinezi narod koji voli svoju zemlju vise od ijednog naroda na svetu(svoju zemlju)..........ende kraj....svake price.

to je cilj.

Nije bitno apsolutno kako je drzava to postigla i na koji nacin,ako je potrebno da bi se to postiglo najgora moguca diktatura-to podrzavam.

Opet da se razumemo-kina je jedna od najboljih zemalja na svetu tj verovatno najbolja.

Kad kazem najbolja bukvalo tako mislim-generalno

A zasto-samo zbog 1 jedine stvari.......zato sto su kinezi narod koji voli svoju zemlju vise od ijednog naroda na svetu(svoju zemlju)..........ende kraj....svake price.

to je cilj.

Nije bitno apsolutno kako je drzava to postigla i na koji nacin,ako je potrebno da bi se to postiglo najgora moguca diktatura-to podrzavam.

Upravo tako. Pa dovoljno je pogledati ove "nase" Kineze.
Kada im dete odraste za skolu salju ga u Kinu da se tamo skoluje..isto je kad riknu ne sahranjuju se ovde vec pravac domovina.

Back