Kina još jednom potvrdila da uopšte ne razume koncept alternativnih medija i slobodnog mišljenja, ono promašili su čitav fudbal, oni misle da bilo ko ima pristup nekom mediju ili priliku da nešto kaže mora da prođe kroz sistem, određenu sistemsku i birokratsku proceduru i određeni vid indoktrinacije, drugim rečima ne dopuštaju nikakav vid alternative i slobodnog izražavanja (jer se plaše da bi neko mogao da izusti nešto što nije zvanična politika vlasti i zvanični mejnstrim narativ) mada to je tako tipično za ta tehnokratska, orvelovska društva (a Kina je orvelovština na kub) i uopšte za njih kao narod koji funkcionišu po principu mravinjaka.
Recimo njima je bilo kakav vid slobode kreativnosti stran i oni uopšte ne kapiraju da recimo neki zaluđenik za sport na primer može sam da otvori svoj kanal, priča o sportu, snima neke podkaste, daje svoje analize, mišljenja i slično i da može da bude zanimljiviji i uticajniji nego neki dosadni školovani novinar jer prosto poznaje tu materiju a i ima neku harizmu, šarm, smisao za humor, zbavan je i ljudi prosto vole da ga gledaju, ili ne znam da neki lik batali posao u državnoj firmi, otvori svoj jutub kanal i krene da radi recenzije ne znam filmova, knjiga, stripova, video igara ili čega god i da mu super ide i zarađuje bolje nego kad je radio u firmi ili da neka domaćica pokrene svoj kulinarski kanal i da deli recepte (a nije profesionalna kuvarica niti je ikad radila u nekom restoranu ili slično) , ono uopšte ne kapiraju tako neki koncept i uopšte ne kapiraju nit imaju razumevanja za bilo kakvu samoinicijativu i kreativnost (čak šta više to nastoje da suzbijaju jer to vide kao potencijalno štetno za sistem i vlast).