Kina uvela nova pravila za influensere: Bez dokaza o kvalifikacijama preti im paprena kazna

ssmpmd

Elita
Poruka
21.790
https://www.telegraf.rs/vesti/svet/...kaza-o-kvalifikacijama-preti-im-paprena-kazna

Zanimljive vesti stižu iz Kine,
ne znam samo šta bi se desilo kod nas da ih kopiramo barem u ovom delu

1761510119695.png
1761510139818.png
1761510172401.png

Poslednja izmena od moderatora:
Da, ovo ne bi bilo loše prekopirati i u EU.

Amerikanci neće nikada zbog zAŠtiTe pRVoG AmAndmAna.

Na zapadu se to zove tržište i samoregulacija. Možda je kineski sistem naizgled bolji, ali ne mora da znači. Mark Zuckenberg recimo nema diplomu ali će sigurno više i bolje da zna o finansijama nego neki fakutetlija koji je bubajući dobio diplomu. Jedino se za medicinu slažem da mora da se ima diploma.

Инфлуенсеер, или инфлуенсер, је особа која има способност да утиче на мишљење и понашање других, најчешће преко друштвених мрежа. Ови појединци привлаче пажњу својим стилом, садржајем и бројем пратилаца, а често имају више од 100 хиљада следбеника на платформама као што су Инстаграм, ТикТок или Јутјуб.

мИ ИМАМО рецимо тог Баку Прасета,онда оног дебелог Сремца и сл. Они могу се подразумевају под те "Инфлуенсере " судећи по Дефиницији,горе описаној.
Они нису Злочинци.
Зашто их дискредитовати?

Kina još jednom potvrdila da uopšte ne razume koncept alternativnih medija i slobodnog mišljenja, ono promašili su čitav fudbal, oni misle da bilo ko ima pristup nekom mediju ili priliku da nešto kaže mora da prođe kroz sistem, određenu sistemsku i birokratsku proceduru i određeni vid indoktrinacije, drugim rečima ne dopuštaju nikakav vid alternative i slobodnog izražavanja (jer se plaše da bi neko mogao da izusti nešto što nije zvanična politika vlasti i zvanični mejnstrim narativ) mada to je tako tipično za ta tehnokratska, orvelovska društva (a Kina je orvelovština na kub) i uopšte za njih kao narod koji funkcionišu po principu mravinjaka.

Recimo njima je bilo kakav vid slobode kreativnosti stran i oni uopšte ne kapiraju da recimo neki zaluđenik za sport na primer može sam da otvori svoj kanal, priča o sportu, snima neke podkaste, daje svoje analize, mišljenja i slično i da može da bude zanimljiviji i uticajniji nego neki dosadni školovani novinar jer prosto poznaje tu materiju a i ima neku harizmu, šarm, smisao za humor, zbavan je i ljudi prosto vole da ga gledaju, ili ne znam da neki lik batali posao u državnoj firmi, otvori svoj jutub kanal i krene da radi recenzije ne znam filmova, knjiga, stripova, video igara ili čega god i da mu super ide i zarađuje bolje nego kad je radio u firmi ili da neka domaćica pokrene svoj kulinarski kanal i da deli recepte (a nije profesionalna kuvarica niti je ikad radila u nekom restoranu ili slično) , ono uopšte ne kapiraju tako neki koncept i uopšte ne kapiraju nit imaju razumevanja za bilo kakvu samoinicijativu i kreativnost (čak šta više to nastoje da suzbijaju jer to vide kao potencijalno štetno za sistem i vlast).

Zašto ni jedan ljubitelj Komunističke Kine nije probao malo tamo da živi? Zašto se niko ne uči Kineski, sluša njihovu muziku, filmove itd. Pa nema kulture u Kini jer je tamo od 1949 civilizacija umrla i zamenio je komunistički mravinjak.
Razumem ja to što ti vidiš kako vidiš.
Preporučujem ti da ipak malo pažljivije pogledaš.

Rađa se tamo nešto novo, civilizacijski još neispitano.

Mravinjak si možda baš najbolje pogodio.
Upravo je to mislim i tema ovde

Razumem ja to što ti vidiš kako vidiš.
Preporučujem ti da ipak malo pažljivije pogledaš.

Rađa se tamo nešto novo, civilizacijski još neispitano.

Mravinjak si možda baš najbolje pogodio.
Upravo je to mislim i tema ovde
Već viđeno. Masa bez mozga pod komandom. To je već ispitano više puta u 20 veku i podbacilo skroz. Živeti pod takvim režimom je nepodnošljivo za većinu naroda na svetu i to što centralni komitet Kine misli da je budućnost, prosto nije. Taj mravinjak je izolovan u potpunosti i ne kontroliše ništa bitno u svetu i zavistan je od drugih za sve. Tako da vlazni snovi o dominaciji su samo upravo to. Kineska kultura nije nikome bliska, ne postoji sličnost sa ostalim narodima, kinezi ne postoje na kulturološkom planu nigde i u ničemu. Na ekonomskom planu postoje samo zahvaljujući jeftinoj radnoj snazi. Uskoro i to neće biti tako jer prosta radna snaga za većinu naprednih stvari i nije toliko potrebna. Totalitarni režim koji pokušava da glumi svetsku silu i pritom na silu dresira domaće stanovništvo. To nikad nikome nije uspelo jer je ideja devijantna i nema veze sa vezom od početka.

Na zapadu se to zove tržište i samoregulacija. Možda je kineski sistem naizgled bolji, ali ne mora da znači. Mark Zuckenberg recimo nema diplomu ali će sigurno više i bolje da zna o finansijama nego neki fakutetlija koji je bubajući dobio diplomu. Jedino se za medicinu slažem da mora da se ima diploma.

Dobro naravno, Amerika je u skoro svemu bolja, ali ovde nije stvar u slobodi tržišta nego slobodi govora.

E sad, mnogi će reći da je to ono što Ameriku izdvaja od drugih i čini je time što jeste, ali ja se baš i ne slažem, nisam pristaša apsolutne slobode govora. Jer zbog te apsolutne slobode u Americi i njenom javnom prostoru mogu da egzistiraju literalni nacisti kao Nik Fuentes i slični, da imaju platformu, podkaste, emisije etc.

Ja sam snažni zagovornik ograničenja te slobode govorom mržnje, kao što to imamo u Evropi, plus bih tome dodao ove primarijuse koji zaluđuju ljude, izazivaju paniku i štete javnom zdravlju.

Dobro naravno, Amerika je u skoro svemu bolja, ali ovde nije stvar u slobodi tržišta nego slobodi govora.

E sad, mnogi će reći da je to ono što Ameriku izdvaja od drugih i čini je time što jeste, ali ja se baš i ne slažem, nisam pristaša apsolutne slobode govora. Jer zbog te apsolutne slobode u Americi i njenom javnom prostoru mogu da egzistiraju literalni nacista kao Nik Fuentes i slični, da imaju platformu, podkaste, emisije etc.

Ja sam snažni zagovornik ograničenja te slobode govorom mržnje, kao što to imamo u Evropi, plus bih tome dodao ove primarijuse koji zaluđuju ljude, izazivaju paniku i štete javnom zdravlju.

Da, to je sve tačno rečeno, ali teško je naći dobar kompromis između slobode i cenzure. Ako kreneš da zabranjuješ ovo ili ono, ko kaže da to posle nećeš zloupotrebiti u svoju korist? Evo recimo pogledaj Srbiju, ovde se medijska represija radi isključivo radi ostanka na vlasti, neguje se kult ličnosti i jednoumlje. Niko drugi nema prava da predloži drugačije politike i poglede na razvoj. Odma se proglašava teroristom i neprijateljem.

Da, to je sve tačno rečeno, ali teško je naći dobar kompromis između slobode i cenzure. Ako kreneš da zabranjuješ ovo ili ono, ko kaže da to posle nećeš zloupotrebiti u svoju korist? Evo recimo pogledaj Srbiju, ovde se medijska represija radi isključivo radi ostanka na vlasti, neguje se kult ličnosti i jednoumlje. Niko drugi nema prava da predloži drugačije politike i poglede na razvoj. Odma se proglašava teroristom i neprijateljem.
Kad krene igra sa cenzurom otvaraju se vrata diktaturi. To što neki šarlatan priča gluposti o zdravlju pa neka budala nasedne ja zovem prirodnom selekcijom. Bukvalno svako danas ima pristup istinitim informacijama i ako neko odluči uz sve argumente opet da sluša šarlatane nikakav zakon i cenzura to ne sprečavaju već samo pospešuju razne teorije zavere isl. Najlakše je sve cenzurisati i lepiti svima etikete da su fašisti, nacisti i rasisti jer ne misle isto i zabraniti slobodu govora. Tako se najlakše ulazi u jednoumlje i diktaturu.

Topla voda je izmišljena i govor mržnje je regulisan zakonom u zemljama EU i mnogim drugim. Čak i Srbija ima slične zakonske norme, a o tome ovde govorim - da li bi trebalo zakonski ograničiti slobodu govora i u kojim slučajevima.

Sad, to što je Srbija mafijaška država je druga priča i kako je došla dotle nema veze sa time što je zakonom kažnjivo da javno podstičeš rasizam, homofobiju etc. Šta više vidimo da se ni to ne poštuje i da je sasvim normalno da javno govoriš da npr. pedere treba ubiti.

Čak i na ovom forumu su takve teme redovno otvarane i dozvoljavane, uprkos zakonu i sopstvenom forumskom pravilniku.

Kina još jednom potvrdila da uopšte ne razume koncept alternativnih medija i slobodnog mišljenja, ono promašili su čitav fudbal, oni misle da bilo ko ima pristup nekom mediju ili priliku da nešto kaže mora da prođe kroz sistem, određenu sistemsku i birokratsku proceduru i određeni vid indoktrinacije, drugim rečima ne dopuštaju nikakav vid alternative i slobodnog izražavanja (jer se plaše da bi neko mogao da izusti nešto što nije zvanična politika vlasti i zvanični mejnstrim narativ) mada to je tako tipično za ta tehnokratska, orvelovska društva (a Kina je orvelovština na kub) i uopšte za njih kao narod koji funkcionišu po principu mravinjaka.

Recimo njima je bilo kakav vid slobode kreativnosti stran i oni uopšte ne kapiraju da recimo neki zaluđenik za sport na primer može sam da otvori svoj kanal, priča o sportu, snima neke podkaste, daje svoje analize, mišljenja i slično i da može da bude zanimljiviji i uticajniji nego neki dosadni školovani novinar jer prosto poznaje tu materiju a i ima neku harizmu, šarm, smisao za humor, zbavan je i ljudi prosto vole da ga gledaju, ili ne znam da neki lik batali posao u državnoj firmi, otvori svoj jutub kanal i krene da radi recenzije ne znam filmova, knjiga, stripova, video igara ili čega god i da mu super ide i zarađuje bolje nego kad je radio u firmi ili da neka domaćica pokrene svoj kulinarski kanal i da deli recepte (a nije profesionalna kuvarica niti je ikad radila u nekom restoranu ili slično) , ono uopšte ne kapiraju tako neki koncept i uopšte ne kapiraju nit imaju razumevanja za bilo kakvu samoinicijativu i kreativnost (čak šta više to nastoje da suzbijaju jer to vide kao potencijalno štetno za sistem i vlast).
Њих има 1,3 Милијарде.
Замисли кад би свако почео да се бави својом "креацијом"..урушила би им се Држава.
И опет,као такви,као такво затворено Друштво су оссвојили цео Свет својом Кухињом,где не постоји било која светска Насеобина јача од 20К Житеља а да у сувом Центру нема бар један кинески ресторан,у сваком па и малом прехрамбеном Маркету видљиво изложене њихове Нудле са додацима.
Ненаметљиво али истрајно су они освојили цео Свет својим Инвестицијама и никоме нису прислањали пиштољ на Чело,у фазону"да ми то твоје",него су их СВИ сами звали а верујем да и њихови сами грађани осећају Бенефите њихове Политике..да не морају више једу керовину и сл.
Док је њих таквих,нема бОЈАЗНИ ОД 3 светског јер се они много -шта питају и нико неће смети да направи нешто непромишљено.

Da, ovo ne bi bilo loše prekopirati i u EU.

Amerikanci neće nikada zbog zAŠtiTe pRVoG AmAndmAna.
Bilo je dovoljno reci video sam te sa socijalistom ispred prodavnice pa da zagines, bio ti anonimus ili Lusi Lu......
Toliko o prvom amadmanu kad je antikomunizam u pitanju u americi , ili anti bilo sta...

Back