Кина шаље оружје Русији

Ne verujem da su toliko glupi.
Kinu da osvoje vojno ne mogu - a da je unište ekonomski, tek tu bi pucali sebi, ne u nogu, nego u glavu.
Rusija ima sirovine i energente, Kina ima tehnologiju, sa Indijom je to ogromno tržište, o ostatku Azije da i ne govorimo.

Naravno.
Nije da Kinezi nešto specijalno vole Ruse, ali znaju da bi oni bili sledeći, a Rusi im nisu nikakva pretnja.
Samo što se NATO u startu zahebao sa idejom da može vojno da pobedi Rusiju.
Ne da ne može da pobedi, nego će bedno da izgubi, na kraju će prihvatiti kineski plan o rasparčavanju Ukrajine.

I proglasiće to za svoju pobedu, a NATOghuzija će da urliče ovde po forumu od sreće
i ponavljaće gazdine parole -Pobeda, pobeda!!.
Видећемо свашта по форуму, то је тачно... Али нисам забринут због стања на форуму, то није ни трунка у поређењу са светом.

Забринут сам због све очигледнијег стања запада, који не прихвата ништа осим потпуне победе и понижења противника. Шта када наиђу на противника ког не могу да савладају?
Слепило типа "само моје ваља, а све остало не" је основа диктауре.
"Слобода" која обавезује фармерке, кока колу, Холивуд... (дугачак је списак)... Баш и није нека слобода.
Слобода је када пустиш другога да сам изабере. Слобода је супротна од прилагођавања централи.

Рекао сам ти више него што треба, даље тражи сам и научи да пишеш.
Hvala lepo.
Izvinjavam se ako sam pogresio u pisanju, jer nisam znao kako se izvorno oznacavalo ocilo.
Mislio sam od tebe nauciti malo vise o grbu Mrnjavcevica, heraldickom ljiljanu, ocilu, orlu koji krase grb, ali ti o tome nemas blage veze.
I ne, izvorno nije bilo B. Tetragramski krst nije slovo, vec drevni simbol.
Da bi razumeo taj simbol, trebas pratiti boginju Quiris.
Polako nazad u istoriju, dok ne dodjes do drevnog egipatskog boga imenom Hap.
On ce ti dati smernice ka Uru, gde te ceka veliko sumersko nalaziste sa gomilom figurica tog drevnog simbola.
Tako, kada te sledeci put neko pita nesto vise o perju kojim se kitis, ispadnes vise paun, manje kokos.

Kina ce pre poslati oruzje Srbiji nego Rusiji. Toliko o tome.

United States confirms use of Chinese ammunition in Ukraine

Кине нема шта да пошаље Русији, што Русија већ нема и то у изобиљу. Русија има и модерније наоружање и већу количину оружја него Кина.
Treba municija jer se brzo trosi... NATO je vec ostao bez rezervi

Hvala lepo.
Izvinjavam se ako sam pogresio u pisanju, jer nisam znao kako se izvorno oznacavalo ocilo.
Mislio sam od tebe nauciti malo vise o grbu Mrnjavcevica, heraldickom ljiljanu, ocilu, orlu koji krase grb, ali ti o tome nemas blage veze.
I ne, izvorno nije bilo B. Tetragramski krst nije slovo, vec drevni simbol.
Da bi razumeo taj simbol, trebas pratiti boginju Quiris.
Polako nazad u istoriju, dok ne dodjes do drevnog egipatskog boga imenom Hap.
On ce ti dati smernice ka Uru, gde te ceka veliko sumersko nalaziste sa gomilom figurica tog drevnog simbola.
Tako, kada te sledeci put neko pita nesto vise o perju kojim se kitis, ispadnes vise paun, manje kokos.
Рекох ти, научи да пишеш!
Не пише се погресио него погрешио. Уместо означавало, означавало.....
Што се тиче твог тумачења оцила, задржи их за себе а мени не држи слово јер немаш благу представу зашто сам грб ставио као свој аватар.
Сем тога, нисам те било којом речи увредио а ти испали рафал увреда на мој рачун?
Зашто вређаш? Јел си због тога дошао на форум?

Dobro jutro Kolumbo da im salju oruzje.

Sta je tu cudno.
cudno je sto je nestalo 10 buradi rude uranijuma, a pronadjeno cak 18 - da se nije agencija za atomsku energiju zabrojala? ili halid laze?
according to CNN:

A spokesman for the self-styled Libyan National Army (LNA), Khaled Al Mahjoub said on Facebook that the barrels were found 3 miles (5 km) from a warehouse where they were being stored.
A video posted by Mahjoub showed a man wearing a hazmat suit vocally counting 18 blue barrels that allegedly contain the missing natural uranium. The IAEA had said that “10 drums” were missing from the warehouse.

Рекох ти, научи да пишеш!
Не пише се погресио него погрешио. Уместо означавало, означавало.....
Што се тиче твог тумачења оцила, задржи их за себе а мени не држи слово јер немаш благу представу зашто сам грб ставио као свој аватар.
Сем тога, нисам те било којом речи увредио а ти испали рафал увреда на мој рачун?
Зашто вређаш? Јел си због тога дошао на форум?
Uvreda je laž samome sebi o svojoj veličini.

У својој суманутој политици запад је изнудио и зацементирао челично пријатељство Русије и Кине.
Током хладног рата је Америка успела да посвађа СССР и Кину... а сада су направили супротно - обе земље покушавају да униште у истом тренутку, буквално.
Руси и Кинези чувају леђа међусобно. Никакво западно клепетање не може да сакрије ту чињеницу.
Amerika uspjela da posvadja tokom hladnog rata Rusiju i Kinu. E sve sam cuo a ovo nijesam! Bas me zanima kako su to uspjeli

Amerika uspjela da posvadja tokom hladnog rata Rusiju i Kinu. E sve sam cuo a ovo nijesam! Bas me zanima kako su to uspjeli
То је опште позната историјска појава, није тајна.

Кина је тада била слаба, СССР је могао да диктира шта хоће.
Никсон је увидео да је лакше да барем раздвоји два велика комунизма, боље него да они према остатку света делују као један. Америка је признала Народну републику Кину, и запад је почео да сарађује.
Кина је вредно радила и развила своју привреду - такву да су стигли Америку... која сада покушава да их санкционише, али то више није могуће. Разни делови света могу да осмисле ово или оно, али само Кинези могу то да направе, у потребној количини и цени. У многим областима ће ускоро Кинези осмишљавати најбоље а свет ће моћи само да купује.

Ипак, очигледно је да Америка греши у својој спољној политици. Успели су потпуно да погреше и да натерају Русе и Кинезе на потпуну сарадњу. Поменути су схватили циљеве западног вриштања и више се неће удаљавати једни од других.

То је опште позната историјска појава, није тајна.

Кина је тада била слаба, СССР је могао да диктира шта хоће.
Никсон је увидео да је лакше да барем раздвоји два велика комунизма, боље него да они према остатку света делују као један. Америка је признала Народну републику Кину, и запад је почео да сарађује.
Кина је вредно радила и развила своју привреду - такву да су стигли Америку... која сада покушава да их санкционише, али то више није могуће. Разни делови света могу да осмисле ово или оно, али само Кинези могу то да направе, у потребној количини и цени. У многим областима ће ускоро Кинези осмишљавати најбоље а свет ће моћи само да купује.

Ипак, очигледно је да Америка греши у својој спољној политици. Успели су потпуно да погреше и да натерају Русе и Кинезе на потпуну сарадњу. Поменути су схватили циљеве западног вриштања и више се неће удаљавати једни од других.
E bogami sam ja zivio u tim vremenima. Kad je Nikson posjetio Kinu, Rusija i Kina su vec bili zestoko posvadjani, cak su imali i visemjesecni rat.

E bogami sam ja zivio u tim vremenima. Kad je Nikson posjetio Kinu, Rusija i Kina su vec bili zestoko posvadjani, cak su imali i visemjesecni rat.
Не би то била прва свађа која се после неког времена примирила.

Овако, Кина је отишла неким сасвим другим путем. Не значи да су Кинези у међувремену постали наивни или глупи.

Не би то била прва свађа која се после неког времена примирила.

Овако, Кина је отишла неким сасвим другим путем. Не значи да су Кинези у међувремену постали наивни или глупи.
ta svadja je imala 15 god da se primiri i nije bila svadja vec pravi rat , oruzjem 5,6 mjeseci a ideoloski oko Staljina i reformi. Nepomirljivo u tom momentu

Back