Kina podseća: NATO od 1999. ima "dug u krvi"; "Davno su veliki maltretirali male, a jaki slabe"

Pa i Švabama je Hitler bio dobar, i čega je to dokaz?
@EU, matematički je dokazivo da nam je korisna. Na stranu sada razvoj ljudskih prava, promjena mindseta u vezi npr ekologije i takvih nemjerljivih trica.
Cuo si za "nije sve u parama".
Naravno da to nije lako reci nekome ko je gladan i zedan, ali kao sto smo utvrdili to kod vas nije bio slucaj.
Mnoge je novac upropastio. Nije mi jasno sto vama stalno treba neki tutor, a u Jugoslaviji ste besnili iako ste realno uz koaliciju ostalih imali vodecu ulogu u drzavi.
U svakom slucaju ko sam ja da te ubedjujem u suprotno, ako ti mislis da su Hrvati i Hrvatska (ne samo pojedinci) profitirali na duge staze clanstvom u EU onda je tako, moje misljenje je da bi bili u boljoj poziciji bez tutora iz Brisela.

Cuo si za "nije sve u parama".
Naravno da to nije lako reci nekome ko je gladan i zedan, ali kao sto smo utvrdili to kod vas nije bio slucaj.
Mnoge je novac upropastio. Nije mi jasno sto vama stalno treba neki tutor, a u Jugoslaviji ste besnili iako ste realno uz koaliciju ostalih imali vodecu ulogu u drzavi.
U svakom slucaju ko sam ja da te ubedjujem u suprotno, ako ti mislis da su Hrvati i Hrvatska (ne samo pojedinci) profitirali na duge staze clanstvom u EU onda je tako, moje misljenje je da bi bili u boljoj poziciji bez tutora iz Brisela.
Po čemu bi RH bila u boljoj poziciji bez tutora iz Brisela, konkretno?

Po čemu bi RH bila u boljoj poziciji bez tutora iz Brisela, konkretno?
Nebi bila zaduzena koliko je zaduzena, a znas i sam sta znaci biti duzan nekome.
Druga stvar nebi se toliko ispraznila i mogla je da se osloni na svoje potencijale, a ne da stranci ispumpavaju novac iz drzave kao sto rade u svim kolonijama.
Vama pored Slavonije Lidl snabdeva obalu stranim proizvodima, a Slavonija se ispraznila, Svabo dobio krv (radnike) po bagateli, a tako ce sutra da pokupuje (sto vec nije kupio) zemljiste.
Kinezi skontali kako da nahrane milijardu i 500 miliona ljudi, a Hrvatskoj je bio problem da se samorazvija pored Dalmacije i Slavonije.

Nebi bila zaduzena koliko je zaduzena, a znas i sam sta znaci biti duzan nekome.
Druga stvar nebi se toliko ispraznila i mogla je da se osloni na svoje potencijale, a ne da stranci ispumpavaju novac iz drzave kao sto rade u svim kolonijama.
Vama pored Slavonije Lidl snabdeva obalu stranim proizvodima, a Slavonija se ispraznila, Svabo dobio krv (radnike) po bagateli, a tako ce sutra da pokupuje (sto vec nije kupio) zemljiste.
Kinezi skontali kako da nahrane milijardu i 500 miliona ljudi, a Hrvatskoj je bio problem da se samorazvija pored Dalmacije i Slavonije.
Malo si se pomučio da nategneš ovu konstrukciju.
Ajmo redom, zaduženje: ne znam odakle si izvukao da ne bi bila toliko zadužena, zato jer ne bi mogla biti, iako bi htjela? Nešto treće? Btw, pogledaj listu najzaduženijih i najmanje zaduženih država.
Ne bi se ispraznila? Možda i ne bi, zato jer ne bi bilo jednostavno kao sada. Znači prisilno. Mogli bi se osloniti na vlastite potencijale, sada zvučiš kao Slobo kad su mu metnuli sankcije. Lidl snabdjeva obalu stranim proizvodima? Da, u mom selu se to zove slobodno tržište, a tko snabdeva tvoju obalu Dunava? Nemaš strane dućane po Srbiji sa stranom robom? A nisi u EU. Priznaj sa si se malo izlupetao. :lol:
Sve do jedne članice EU imaju koristi od unije, i Britanci naravno, oni su izašli iz sasvim drugih političkih razloga. I, jel im sada super, a prije im je bilo koma?

Back