Kik Box treniranje bez primanja udaraca u glavu

imam 17 godina. Da li mogu trenirati kik box a da ne primam udarce u glavu ( zbog zdravstvenih problema ). Mislim da treniram samo udaranje u dzak, u ono sto se stavi na rukama, pa ti udaras, tehnikama za udaranje , itd, samo da ne primam udarce u glavu ... :think:

Normalno da se moze trenirati, u dogovoru sa trenerom, i sa onim ko ti je sparing partner.
Dzak ti sluzi za kondicionu pripremu, a partner za primenu tehnika.Udarci mogu samo da se rade u telo, a naznaka u glavu bez dodira, tj bez udaraca u glavu.
Imas drugih sistema gde se ne udara u glavu.Zasto si bas izabrao Kik boks?

imam 17 godina. Da li mogu trenirati kik box a da ne primam udarce u glavu ( zbog zdravstvenih problema ). Mislim da treniram samo udaranje u dzak, u ono sto se stavi na rukama, pa ti udaras, tehnikama za udaranje , itd, samo da ne primam udarce u glavu ... :think:

Možeš, imaš i takvih klubova, zavisi gde živiš.Zapravo sada se u raznim školama nudi trening i za rekreativce, ne samo za takmičare.Proguglaj malo da vidiš zvanične web stranice raznih klubova, prouči pa ako ti se svidi obavi telefonski razgovor sa trenerom, raspitaj se odi na trening i videćeš.Ništa jednostavnije.Što te neko ne bi pustio, (osim ako nije u pitanju klub izrazito takmičarskog karaktera) da vežbaš, još jedan član više je samo dobit za klub.

pa otvori temu o tome da prodiskutujemo metode odbrane

Ne razumem na šta misliš a tema već postoji.
Ne postoji borilačka veština u kojoj ne postoji rizik od povrede.Pre ćeš se povrediti igrajući fudbal sa ekipom iz kraja (malo pomalo pa neko povredi ili još gore polomi ruku ili nogu ) negoli u ozbiljnoj školi borilačkih veština koju vodi pametan trener.

Poslednja izmena:
Dobro razmišljanje.Ako ima neki ozbiljan zdravstveni problem (nije naglasio šta je u pitanju, pa je teško dati konkretniji savet) najbolje je to prvo rešiti koliko je moguće a onda trening.
to je dobro razmisljanje a ono sto sam ja napisao nije?nije ti ocigledno da je zdravlje u pitanju i bojazan da ne dobije udarac?mozda je narcis pa ne zeli da mu se menja fizicki izgled i narusava lepotu?to je opravdano takodje

Ne bih da se upuštam u dalju diskusiju, dok ta osoba ne objasni koji zdravstveni problem je u pitanju, dodao bih samo da sam napisao istinu - postoje škole Kik boksa gde se rekreativcima omogućuje da vežbaju bez udaranja u glavu ili lupanjem u neki džak, fokuser ili neki blaži sparing.Kao što znam za slučaj osobe koje je vežbala neke vežbie či gonga i zaradila povredu od koje se oporavljala mesecima.

Aj sad PLP lupas gluposti.
Mozda decko ima slabe kapilare od kojih mu ide krv iz nosa.

Ne bih da se upuštam u dalju diskusiju, dok ta osoba ne objasni koji zdravstveni problem je u pitanju, dodao bih samo da sam napisao istinu - postoje škole Kik boksa gde se rekreativcima omogućuje da vežbaju bez udaranja u glavu ili lupanjem u neki džak, fokuser ili neki blaži sparing.Kao što znam za slučaj osobe koje je vežbala neke vežbie či gonga i zaradila povredu od koje se oporavljala mesecima.

Slazem se, postoje razne indicije, pa da sacekamo momka da se javi i objasni sta je problem.

- - - - - - - - - -

Djelo, objasni kako je ta osoba zaradila povredu od vezbanja ci gonga ?

ja treniram kikboks

mozes bez ikakvih problema da treniras kondiciju i samo dzak bez da radis sparing. otidji do najblizeg kluba, reci treneru sta zelis, i reci ce ti da li hoce da te primi. a primice te, ima puno ljudi koji treniraju kikboks a nisu takmicari. mozes bas nikada da radis sparing. ipak ako zelis iole tehnicki da napredujes, sparing ti je potreban. dzak ne vraca udarce, i za tehniku sparing je kljucan. ako treniras samo radi kondicije, onda je i dzak dovoljan.

Back