Kik boks klubovi Beograd (iskustva)

pricefee

Obećava
Poruka
56
Ovde pisite o klubovima u kojima ste trenirali, kakvi su treninzi, ko drzi, drustvo i sve sto vam padne na pamet. Posto treniram u KBK Novi Beograd napisacu nesto o njemu.
Treninzi se odrzavaju u hali sportova i OS 20 oktobar (blok 70)
Termini u hali sportova (clanarina 2500din)

Ponedeljak (20:40-22:00) - fokuseri, sparing, dzakovi
Utorak (21:10-22:20) - tehnika, dzakovi
Sreda (19:45-21:00) - kondicija
Petak (20:40-22:00) - fokuseri sparing i dzak
Termini u OS 20 oktobar (clanarina 2000din)
Utorak (21:20-22:30) - kondicija
Cetvrtak (21:10-22:30)- tehnika
Subota (18:30-20:00) -tehnika, fokuseri, sparing

Ja idem na svih 6 i u skoli i hali tako da cu napisem nesto (Za svih 6 treninga placam 2500)
Ponedeljkom treninzi su uglavnom fokusirani na sparing za takmicare, dok ostali bleje na dzaku
Utorkom kondicija u skoli je veoma slaba barem za mene tako da je bolje da idete u halu na trening utorkom.
Sreda - dobra kondicija, ako se ozbiljno radi nije uopste lako.
Cetvrtak- samo dzak i fokuseri
Petak - dzak, fokuseri, sparing tehnika - ti biras sta oces od toga
Subota- za napredniju grupu i takmicare sparing i tehnika, dok su ostali na dzaku pa se pred kraj treninga zamene)

Uglavnom, generalno dobar klub, na svakom treningu ima po par trenera, jedino sto mi se ne svidja jeste da ne posvecuju puno paznje tokom sparinga (tipa da te savetuju kako da se odbranis, kako neku kontru i to) ako nisi jaci takmicar, a druga je sto veoma malo radimo na fokuserima tj ako nisi takmicar... Sto se drustva tice po meni je jako dobro nema problematicnih likova, a ima puno devojka. Ako vas zanima jos nesto pitajte ovde

Ja sam cuo da je KBK Zvezda dobar klub pa planiram da vidim kako je tamo ako neko moze napise iskustva u vezi tog kluba

Kako će da nauče da se odbrane ako se samo "tabaju" na treningu odnosno ni ne treniraju kik boks nego se samo krljaju? Još gore, pomisliće da su opasni pa će misliti da mogu svakoga da prebiju i onda će da dobiju batina od nekih većih budala od njih. Čist neprofesionalizam klubova.

hm neprofesionalizam se vec ne slazem, vec jednostavno nije da uopste ne pokazaju nego dosta manje nego takmicarima a fora je njima da pokazes jer vec ko sparinguje uglavnom zeli nesto vise sem obicnog rekreativnog treniranja-poenta je da pravilno da nauce tehniku od trenera a ne da sami kapiraju i da rade kako misle da treba... a vecina klinaca koji treniraju misle da su zajebani dok se ne dokaze suprotno :)

Poslednja izmena:
hm neprofesionalizam se vec ne slazem, vec jednostavno nije da uopste ne pokazaju nego dosta manje nego takmicarima a fora je njima da pokazes jer vec ko sparinguje uglavnom zeli nesto vise sem obicnog rekreativnog treniranja-poenta je da pravilno da nauce tehniku od trenera a ne da sami kapiraju i da rade kako misle da treba... a vecina klinaca koji treniraju misle da su zajebani dok se ne dokaze suprotno :)

[ne posvecuju puno paznje tokom sparinga (tipa da te savetuju kako da se odbranis, kako neku kontru i to) ako nisi jaci takmicar, a druga je sto veoma malo radimo na fokuserima tj ako nisi takmicar
a i vidim nove klince sto sparinguju niko im nista ne pokazuje nego se samo tabaju

Po ovome što si prethodno napisao vidi se da su treneri u klubu zainteresovani samo za takmičare a za rekreativce je po sistemu snađi se. To što neki žele sparing ne znači da žele i na takmičenje. Za takmičenja treba proći period priprema a za to treba puno vremena i posvećenosti koje mnogi nemaju ili jednostavno ne žele da se takmiče. Za običnog rekreativca je najbolje da što bolje savladaju osnove, eventualno ako pokupe nešto naprednije, i da poprave svoje fizičke sposobnosti. Ovde koliko vidim ni osnove ne podučavaju koliko treba ako nisi takmičar. Za svaku grupu postoje programi vežbanja i načina rada, u tom klubu rade po sistemu, kao što sam naveo, ako nisi takmičar snađi se. To se upravo zove neprofesionalizam ali dobro, svako ima svoje mišljenje.

Poslednja izmena:
U pravu si, ali ti likovi sto sparinguju pricao sam sa njima pa znam da svi zele da se takmice... Osnovne tehnike ces nauciti tamo sigurno, a za napredniji neki nivo moras molis ili da se istaknes nekako... Mada mozda je problem i sto nas ima mnogo pa ne mogu svima da pokazuju uvek al to ne opravdava trebalo bi da se snadju nekako... Samo da napomenem da ovo vazi za treninge u OS 20 oktobar, u hali sportova je vec druga prica jer su svi dosta napredniji i generalno treneri se bolje ophode prema clanovima.

ps ako mi trener bude citao ovo najebo sam ako izvali ko sam :D

Poslednja izmena:
Po ovome što si prethodno napisao vidi se da su treneri u klubu zainteresovani samo za takmičare a za rekreativce je po sistemu snađi se. To što neki žele sparing ne znači da žele i na takmičenje. Za takmičenja treba proći period priprema a za to treba puno vremena i posvećenosti koje mnogi nemaju ili jednostavno ne žele da se takmiče. Za običnog rekreativca je najbolje da što bolje savladaju osnove, eventualno ako pokupe nešto naprednije, i da poprave svoje fizičke sposobnosti. Ovde koliko vidim ni osnove ne podučavaju koliko treba ako nisi takmičar. Za svaku grupu postoje programi vežbanja i načina rada, u tom klubu rade po sistemu, kao što sam naveo, ako nisi takmičar snađi se. To se upravo zove neprofesionalizam ali dobro, svako ima svoje mišljenje.

Nezavisno od podele na favorizovane i ostale, nikad mi se nije dopadala ideja čak i ako se trener trudi da ispoštuje svakog podela na rekreativce i takmičare, mlađe i starije, vojni/policijski i civilni sektor i ostale рičke materine.Pored toga što takav rekreativac ne poštuje sebe kada dopušta da bude na marginama kluba, dobiće po pičсi ako se nađe u pravoj borbi iz gore spomenutih razloga, samopouzdanje stečeno na lažnim osnovama.
Pa je možda najpametnije odgiljati do nekog kluba ili trenirati neku veštinu gde nema takvih podela i svako dobija punu dozu patnje i bola nezavisno od godina, pola.Time će samo steći samopoštovanje.

Poslednja izmena:

Back