Kia Sportage

Fei Li

Zainteresovan član
Poruka
157
Hteo bih da se konsultujem sa juzerima upućenim u tematiku kupovine novih automobila !

Dakle, rešio sam se da iskoristim akciju i kupim novi Kia Sportage.
Karakteristike modela koji bih uzeo su:

1.6 GDi, 97kW, 132ks, EX Fresh 17"

Dakle praktično najslabiji model sa ful opremom, jači mi ne treba a i da mi treba ovaj mi se uklapa u trenutni budžet, kredite i pozajmice ne uzimam.
Koštao bi me 19.800.

Problem koji imam je boja, ja bih hteo tzv infra red, ali na lageru ovaj (pod)model imaju u beloj, plavoj i svetlo braon boji.
Zašto ne može da se naruči druga boja - koliko sam juče shvatio Kia radi standardnu 5-godišnju restauraciju modela u 2021, te naše tržište neće dobiti ove uskoro stare modele u novim bojama, prodaje se samo ono što ima na lageru.

Moje pitanje je - šta mislite o odnosu cena/kvalitet za ovo što nameravam da kupim, i da li je možda neko upućen da li bih ako sačekam Sajam automobila u BG možda mogao da dobijem još neku pogodnost tipa npr zimskih guma, i naravno druge boje auta ?

Ja sam prošle godine čekao sajam i uzeo Renault Capture 96kw/130ks sa intense opremom(srednja) + kamera za parkiranje unazad gratis i još neke sitnice iz većeg nivoa opreme i uplatio naslon za ruku dodatno i izašlo me sa popustima sajamski +staro za novo nekih 600€ čini mi se manje od cene pre sajamskog popusta + ovi gedžeti džaba dakle još jedno 150€ u opremi
Inače sajmski popusti već se uračunavaju mislim da niko ne čeka formalni početak. Ja sam u februaru rešio i dao kaparu a u julu mi je stigao auto.
Tebi problem može biti što su stari modeli i kao što su ti rekli neće nove naručivati pa ako odu otišli su.

Back