КФК Равна Гора

Nebojsa.bg

Poznat
Poruka
9.857
1628863506669.png

ОСНИВАЊЕ КЛУБА​

15 новембра, 2020
Идеја за настанак Краљевског фудбалског клуба Равна гора настала је на обронцима истоимене планине као сан тројице српских домаћина и земљопоседника, а са дубоким утемељењем у српским коренима и традицији нашег народа.
Клуб је и формално озваничен и регистрован под називом Спортско удружење Равна гора са главним циљем да се у наредном периоду уз благослов Династије Карађорђевић избори за статус Краљевског фудбалског клуба „Равна гора“ код надлежних спортских савеза и институција.

Оснивачка скупштина клуба

1628863584632.png

Формално оснивање се десило у јесен 2020. године, а прва званична седница је одржана 12.11.2020. године. Корак који се десио потом је било примање Спортског удружења Равна Гора у фудбалски савез Београда (ФСБ) на седници одржаној дана 18.12.2020. године.

На првој ванредној седници одржаној 27.12.2020. године је изабрано руководство клуба, као и први приступи и чланства клуба од стране пријатеља, симпатизера, као и људи који деле исте врености са нама.

КФК Равна Гора ће своје такмичење започети у међуопштинској „шестој“ лиги ФСБ у сезони 2021/2022, године. Клуб ће бити стациониран у Београду а своје утакмице као домаћин ће играти на теренима фудбалског савеза Београда на Ади Циганлији.

Фејсбук страница и Инстаграм налог

1628863771149.png

Да је краљевски не би се звао "фудбалски" него "ногометни" као и сви србијански клубови за време Краљевине...
Али каква "Краљевска" породица такви им и "фанови"...

нек промени твоје ЈСД из Хумске......
Ми се не бусамо у груди да смо највећи и једини Срби икада и "стуб Српства".....ми смо свесни и историје и данашњице, а ви историју волите да мажете (титула из 46-е) и бусате се да сте "стуб Српства" од кад је тито пандркно па сам помислио да нисте можда коначно одлучили да то и на делу покажете......

Ми се не бусамо у груди да смо највећи и једини Срби икада и "стуб Српства".....ми смо свесни и историје и данашњице, а ви историју волите да мажете (титула из 46-е) и бусате се да сте "стуб Српства" од кад је тито пандркно па сам помислио да нисте можда коначно одлучили да то и на делу покажете......
основани у Загребу, цела прва постава вам хрватски играчи били.......ви не можете бити стуб ничега јер вам се југословенство урушило, остало вам је само 6 пламенова са грба СФРЈ

основани у Загребу, цела прва постава вам хрватски играчи били.......ви не можете бити стуб ничега јер вам се југословенство урушило, остало вам је само 6 пламенова са грба СФРЈ
Ми смо основани у Загребу као што сте ви основани на Равној гори док је Чича Дража седео на пању и размишљао како ће да се зове најсрбскији клуб икада......

Back