kerrock sistem

maldaneri

Aktivan član
Poruka
1.158
Da li ste videli ovaj novi sistem za 'izlivanje' iz jednog dela sudopere, radne ploče, šanka, lavaboa, polica, kada ..? Materijal je praktično večan, otporan na visoke temperature, na tešku hemiju i kada se mehanički malo izgrebe ili izgubi na sjaju samo se uglača i opet je kao nov. z:shock: Evo nekih slika.

22319002_1.jpg
22318380_1.jpg
image_02-000897_000008_L.gif
kerrock3.jpg
RP_GW_spec1.jpg
kerrock.jpg
Kerrock-sudoper.jpg
333
135
141
337
195
204
167

Moguće je napraviti razne oblike po vašim nacrtima a paleta boja je ogromna

kerrock_colors_terrazzo.jpg
kerrock_colors_granite.jpg
kerrock_colors_unicolor.jpg

Da li neko slučajno zna koja je cena po kvadratu, metru ili kako već ide? Ima li to kod nas uopšte?

Da li ste videli ovaj novi sistem za 'izlivanje' iz jednog dela sudopere, radne ploče, šanka, lavaboa, polica, kada ..? Materijal je praktično večan, otporan na visoke temperature, na tešku hemiju i kada se mehanički malo izgrebe ili izgubi na sjaju samo se uglača i opet je kao nov. z:shock: Evo nekih slika.
Da li neko slučajno zna koja je cena po kvadratu, metru ili kako već ide? Ima li to kod nas uopšte?

Ima.
U firmi Zomont ( koliko se secam oni su i generalni zastupnici) mozes da vidis i izlozene eksponate i narucis po zelji i meri.
Sam materijal deluje kao kamen po tvrdoci i uglacanom sjaju i nesto ne verujem da ga je moguce tek tako zagrebati. Nedavno sam bio ( pred N.God. ) jer sam od iverice pravio sebi neki fiokar i police ali sam bacio pogled i na izlozene kuhinjske modele.
Vec ima spremnih modela i fenomenalni su a imaju i svoj tim projektanata pa ce ti pomoci oko dizajniranja po meri i zelji.

Duze vremena saradjujem s tom firmom jer su besprekorno profesionalni i posteni . Ako mislis da sam subjektivan, poseti i uveri se sam ( klik na stranicu pa klik na Oreolite ili Silestone ).
http://www.zomont.rs/

rauvisio-005.jpg
rauvisio-001.jpg

rauvisio-007.jpg
rauvisio-003.jpg

Poslednja izmena:
ja ovo prvi put vidim !!!

Koristi se kod nas barem 6-7 godina ( za toliko ja znam). Od javnih objekata to mozes da vidis recimo u WC-u :) Delta Citya ( lavabo). Mada nije bas isti materijal, nije tako lepo dizajniran a i deluje nekako plasticnija i jeftinija varijanta jer je to ipak javni WC. Mozda je to ona Kerrock varijanta sto se lako izgrebe, kao Mladaneri sto je opisao.

Na sajmu namestaja i Zomont salonu sam video mnogo bolje stvari. Taj njihov materijal je na oko i dodir kao kamen, uglancan, tvrd i nesto ne mogu da zamislim da se moze ogrebati.

Poslednja izmena:
Poslah mail zomontu da pitam za cenu pošto niko od gore prisutnih koji kažu da sarađuju sa njima nije odgovorip na pitanje o ceni. Navodno cenu mogu da kažu tek kad vide nacrt. Manite me toga, ako pitam koja je cena po ravnom kvadratu nemojte me vrljati.
Mislim da je to kamen od kojeg kamenoresci prave "veštački kamen" za spomenike, u poslednje vreme sam videla da se prave fontane i česme obložene tom masom, raspitaću se kod njih ukoliko neko iz njihove firme ne odgovori.

Ima već neko vreme taj materijal ali mislim da je jezivo skup (za naše prilike). Meni je strava što bukvalno možeš da dizajniraš sudoperu, kadu, lavabo, šank apsolutno kako hoćeš i da pri tom nigde nema 'šava', fugni, spojeva.. Fantastično izgleda.

Poslah mail zomontu da pitam za cenu pošto niko od gore prisutnih koji kažu da sarađuju sa njima nije odgovorip na pitanje o ceni

To sam ja rekao a da ste procitali kako treba videli bi da sam kupovao ivericu a ne high tech materijale.

Dobila sam odgovor iz te firme, citiram:
Cena za Sileston plocu 200 x 60 cm,debljine 2 cm,klasicniji dezen,bez obrada..................~ 1190 eura + PDV;
mene više to ne zanima :(

Nemoguce??
Icu cu uskoro opet tamo pa cu pogledati i ja ...ako ne zaboravim.
Video sam neke izlozene sudopere recimo 100x70 ali nije bila takva cena. Hiljadu evra bih sigurno zapamtio :)

Poslednja izmena:
Cene su zaista žestoke!Mi smo prošle godine radili ploču za kupatilo i nisam imao osećaj
da smo je preplatili.Sada kada vidim ove cene,naježim se i obradujem kako smo dobro prošli!
ne znam je li sve poskupelo u međuvremenu ili smo imali sreće.
kupatilo.jpg
Evo i fotografije,nije baš reprezentativna ali se vidi o čemu se radi!

Meni stvarno nije jasno zašto su mi napisali onu cenu za običnu ploču. Uvek su me nervirali neposlovni ljudi, ako su želeli da odbiju kupca, mogli su jednostavno da ne odgovore na mail.

Meni stvarno nije jasno zašto su mi napisali onu cenu za običnu ploču.

Verovatno si ubola neki specijalan dizajn ili materijal jer ih ima vise vrsta a ovaj sa slike je najjobicniji ( iako jos neprovaljen kod nas).
Sto veca povrsina i vise krivina - veca cena. Uvek bilo

Ja bih pre uzeo neku sudoperu kao sa slike, uz klasicnu radnu plocu slicnog dezena.
Izgledalo bi kao da je "izraslo" iz ploce

Ma hajde, molim te, u prvom mailu sam ih lepo zamolila da mi napišu svoj cenovnik proizvoda, posle čega su rekli da ne mogu jer rade predračune samo po nacrtu. Onda sam im rekla da me zanima ploča širine 60 cm, dužine 2 metra, bez posebnih ukrasa, i zahteva. Dobila sam gore citirani odgovor.
I ja sam trgovac i proizvođač, tako se ne postua sa kupcem, pogotovo ako ne znaš da li taj kupac ima i hoće kod tebe da ostavi novac.

Ma hajde, molim te, u prvom mailu sam ih lepo zamolila da mi napišu svoj cenovnik proizvoda, posle čega su rekli da ne mogu jer rade predračune samo po nacrtu. Onda sam im rekla da me zanima ploča širine 60 cm, dužine 2 metra, bez posebnih ukrasa, i zahteva. Dobila sam gore citirani odgovor.

Po meni, dobila si sasvim logican odgovor.
I ja kao hobista znam da nije isto kad narucujes prostu tablu 1x2 ili istu takvu tablu ali "mastovito" obradjenu na CNC masini od 100 000evra. Bas zato je potreban nacrt jer se namestaj ne prodaje na kilo vec po kvadraturi i stepenu obrade.

I ja sam trgovac i proizvođač, tako se ne postua sa kupcem, pogotovo ako ne znaš da li taj kupac ima i hoće kod tebe da ostavi novac.

Vidi, ja nisam placen da ikoga reklamiram ali ako neko vec prazni pljuvacne zlezde imam i ja pravo da kazem koju protiv nepravde.
Vlasnici Zomonta su zanat i iskustvo doneli iz Nemacke ( ili Svajcarske). Osim pedantnog rada i organizacije, doneli su i kulturno ophodjenje sa musterijama. Za ovih 10-ak godina koliko tamo svracam kad mi zatrebaju, nikad nisu isfuserisali, nikad zakasnili niti "barem" bili neljubazni. Jednako su profesionalni i kad od njih narucujem celu kuhinju ili jednu jedinu dascicu iverice 80x15 .

Osim Zomonta, imam u komsiluku jos 2 fabrike/radionice tog tipa i sa vrata se oseti razlika izmedju lokalnih "gedzo balkanikusa" i kulturica firme kao Zomont ( i sve to po istoj ceni).
Zato su po meni najbolja firma tog tipa u gradu a prica o njihovoj navodnoj neljubaznosti za mene je cist SF

Pa sad, nije mi jasno šta hoćeš da kažeš, ako sam te dobro razumela, jeftinije je da im ja nacrtam komplikovan deo gde sa istim utroškom materijala imaju i više rada ?

Ako si vicna tome mozes i sama ali imaju i oni svoje projektante pa onda oni uz konsultacije i prisustvo musterije naprave idejno resenje i predracun. Njihovo "crtanje" i predracun su besplatni i neobavezujuci ( ne moras nista da placas niti narucujes) a i bombone su gratis :)
I naravno, cena ti zavisi i od izbora materijala i slozenosti obrade sto vazi i za prostu ivericu a ne high tech materijale.

Zato ja izbegavam CNC obradu ali sam i to koristio za PC/radni sto i bas je super ispao.

Poslednja izmena:

Back