Kerol King (Carol King)

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.200
Kerol King Klajn (rođena Kerol Džoan Klajn ; 9. februar 1942 ) je američka pevačica i tekstopisac i muzičar.

Jedna od najuspešnijih ženskih tekstopisaca u SAD, napisala je ili koautorica 118 pop hitova koji su se pojavili na Billboard Hot 100 u drugoj polovini 20. veka. Napisala je i 61 hit koji su se našli na top listama u UK, što ju je učinilo najuspešnijom ženskom autorkom pesama na britanskim listama singlova između 1962. i 2005.

Nekad....................................................................... i .............................. Sad
1728696332670.png

Carole King - You've Got a Friend

"Kada si u nevolji i kada ti je potrebna nega puna ljubavi, i ništa, ništa ne ide kako treba

Zatvori oči i misli na mene, i ja ću uskoro biti tu, da ti razvedrim i najmračniju noć

Samo prozovi moje ime, i znaš gde god da sam, dotrčaću da te vidim ponovo

Zima, proleće, leto ili jesen, sve što treba da uradiš je da pozoveš, i ja ću biti tamo"

Zar nije dobro znati da imaš prijatelja"

Kerol King je snimila 25 solo albuma, od kojih je najuspešniji Tapistri, koji je držao rekord u broju nedelja na prvom mestu jedne umetnice više od 20 godina.

Pprodaja njenih ploča procenjena je na više od 75 miliona primeraka širom sveta.

Osvojila je četiri Gremi nagrade i primljena je u Kuću slavnih tekstopisaca. Dva puta je primljena u Rokenrol kuću slavnih kao izvođač i tekstopisac.

Dobitnica je Geršvinove nagrade za popularnu pesmu Kongresne biblioteke za 2013., prva žena koja je tako počastvovana. Takođe je dobitnica Kenedi centra 2015. godine.

Carole King - It's Too Late (Official Audio)

Ostala sam u krevetu celo jutro samo da prođe vreme
Nešto ovde nije u redu, ne može se poreći
Neko od nas se menja, ili smo možda jednostavno prestali da pokušavamo

I prekasno je, dušo, sada je prekasno
Iako smo se zaista trudili da uspemo
Nešto unutra je umrlo
I ne mogu da se sakrijem i jednostavno ne mogu da se pretvaram
...

Carole King - You've Got a Friend

"Kada si u nevolji i kada ti je potrebna nega puna ljubavi, i ništa, ništa ne ide kako treba

Zatvori oči i misli na mene, i ja ću uskoro biti tu, da ti razvedrim i najmračniju noć

Samo prozovi moje ime, i znaš gde god da sam, dotrčaću da te vidim ponovo

Zima, proleće, leto ili jesen, sve što treba da uradiš je da pozoveš, i ja ću biti tamo"

Zar nije dobro znati da imaš prijatelja"
Njanjava pesma...iskr

Back