keratoni kantom

malena_JA

Zainteresovan član
Poruka
115
Nedavno mi se na nozi, podkolenici, na mestu na kome vec 15 godina imam necrobiosis lipoidicu pojavio keratoni kantom.Dermatolog mi je rekao da mi je koza na tom delu naj autroficnija te je iz tog razloga taj kantom izasao bas tu.Na moje pitanje iz kog razloga se to pojavilo,doktorka je izbegla odgovor.Zelim da znam iz kog razloga se keratoni kantom javlja i kako se leci.Ja za sada pijem gomilu nekakvih vitamina,tacnije Riborn kapsule,1 dnevno i betakaroten 4x1 na dan.Uz sve to koristim bioptron lampu 2x po 10 minuta.Cini mi se da je malo bolje bilo u pocetku i da je sada vec 10 dana stanje ne promenjeno.Veoma sam zabrinuta i molim Vas za pomoc.
Pozdrav !

Pa dobro,doktorka je rekla toliko brzo da ja kao laik i nisam bas razumela kako se zove.Gledala me je doktorka dermatolog u Jagodini.Ona mi je i dala svu tu terapiju.Nisam napomenula u prvom postu da sam 7 dana koristila i Butavate mast.Napomenula mi je da se u ovakvim slucajevima radi hiruski zahvat ali obzirom da je podloga na kojoj se taj kantom pojavio je necrobiosis lipoidica pa je nemoguce raditi bilo kakav hiruski zahvat.U tome je problem.Zasto se meni to uopste pojavilo,koji je razlog i jel to nesto strasno?

malena_JA:
Nije mi radjena dermatoskopija niti bilo kakav pregled aparatima....zaboravih da kazem amlocas.
Definitivna dijagnoza se postavlja dermoskopijom...raspitaj se malo i vidi ko radi,ako te bas zanima pitaj me na pp ili imas i moj mejl u profilu...inace kerato akantoma je tumor,ne daje metastaze,lako se operise...

Back