Keramčiko posuđe

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.714
Kakva su vaša iskustva u vezi sa kuvanjem u keramičkom posuđu?
Ja imam neki keramički tiganj i iskreno, evo već nekoliko puta sam spremala hranu u njemu (palačinke i jaja)
i još uvek imamutisak da miriše na platiku
..sem toga hrana se lepi , ne puno, ali se ipak lepi.
Volela bih da pročitam i tuđa iskustva.

Da li je keramičko posuše zaista tako zdravo kao što se priča?

Kako se pere? Da li sme da se riba žicom za sudove?

Nedavno sam kupila Bergner keramicku serpu..od 2,8 l.( im a i vecih).prezadovoljna sam i preporucujem

Pere se normalno ali ne sme da se grebe

$T2eC16hHJHUFFf-VCpCuBSc9,f5DGQ~~60_35.JPG

Kakva su vaša iskustva u vezi sa kuvanjem u keramičkom posuđu?
Ja imam neki keramički tiganj i iskreno, evo već nekoliko puta sam spremala hranu u njemu (palačinke i jaja)
i još uvek imamutisak da miriše na platiku
..sem toga hrana se lepi , ne puno, ali se ipak lepi.
Volela bih da pročitam i tuđa iskustva.

Da li je keramičko posuše zaista tako zdravo kao što se priča?

Kako se pere? Da li sme da se riba žicom za sudove?

ja imam keramicki tiganj i vok
tiganj je tefal mislim
a vok kaufmax ili kako god
vokom sam jako zadovoljna, bukvalno ga prebrisem ubrusom nakon kuvanja
a tiganj je zasu..perem ga sundjerom i uvek je prljav, a necu zicom, jer sam jedan vec upropastila tako
takodje ne znam da li sme neko sredstvo za odmascivanje?
sve u svemu-zavisi sta potrefis od keramike pri kupovini

Ja sam do sada 2 keramicka tiganja "potrosila". Nikako nisam zadovoljna i vise necu da ih kupujem,relativno brzo keramicki sloj vise nije gladak. Ali najvise mi je smetalo sto kad przim meso unutra masnoca "skace" uvis i zalepi se sa strane - taj sloj ne moze da se ocisti ostrom stranom sundjera, zapece se a vim nisam htela da koristim. Pa vremenom taj deo sa strane bude skroz crn, bas je ruzno. Istina mozda zato sto koristim sporet na plin, pa mozda plin jace greje.

Imala sam nekad davno gusani tiganj za palacinke , divno je pekao ali ga bacila i kupila teflonski kad se pojavili. Kad se saznalo da teflon nije zdrav izbacim ga i uzmem keramicki. Sad sam uzela najobicniji emajlirani tiganj, pecem u njemu i palacinke, sasvim je dobar. I imam guseni za przenje mesa slicno ovim
http://www.gasiks.com/index.php/opr...inski/liveni-gusani-tiganj-27cm-tucani-posude

A imam nameru da narucim jos po nesto od gusanog posudja jako je zahvalno za koriscenje

meni za sad, kao što rekoh, smeta jedino to što osetim razliku u ukusu palačinki (jedino ga za palačinke i jaja koristim)
mada, mojima se baš sviđa..
Za sad dobro "radi", ali videću dokle će da traje, naročito mislim na "glatkoću"

- - - - - - - - - -

Ja sam do sada 2 keramicka tiganja "potrosila". Nikako nisam zadovoljna i vise necu da ih kupujem,relativno brzo keramicki sloj vise nije gladak. Ali najvise mi je smetalo sto kad przim meso unutra masnoca "skace" uvis i zalepi se sa strane - taj sloj ne moze da se ocisti ostrom stranom sundjera, zapece se a vim nisam htela da koristim. Pa vremenom taj deo sa strane bude skroz crn, bas je ruzno. Istina mozda zato sto koristim sporet na plin, pa mozda plin jace greje.

Imala sam nekad davno gusani tiganj za palacinke , divno je pekao ali ga bacila i kupila teflonski kad se pojavili. Kad se saznalo da teflon nije zdrav izbacim ga i uzmem keramicki. Sad sam uzela najobicniji emajlirani tiganj, pecem u njemu i palacinke, sasvim je dobar. I imam guseni za przenje mesa slicno ovim
http://www.gasiks.com/index.php/opr...inski/liveni-gusani-tiganj-27cm-tucani-posude

A imam nameru da narucim jos po nesto od gusanog posudja jako je zahvalno za koriscenje

Oće od plina da se pravi crni sloj na posuđu ,ali sa spoljne strane

Ja razliku u ukusu nisam osecala, ali ko sto rekoh glatkoca brzo nestane... mislim oko godinu dana ali sam ga bas svaki dan koristila. Moj muz kaze nije skupo svakih godinu dana promeniti tiganj ali nije meni to vec sto ja kad vidim da vise nije gladak pitam se gde je taj sloj zavrsio? U jelu?
Zato ga ja vise ne kupujem
A plin jeste nezgodan za posudje ali...

Back