Kefalonija

Kao mala to je bila Hrvatska, pa kao malo veca mala Crna Gora...Onda sam spajala posao i uzivanje pa su bile opet Hrvatska i Slovenija a onda sam krenula malo na istok u Aziju i tako...
Azija je prejeftina u odnosu na Evropu samo je put skuplji...

A ti?

Odličan putopis, :kpozdrav:kapa dole, jako detaljan i lepim stilom pisan. Svaka čast, lepo je bilo podsetiti se svih prelepih mesta i plaža, prirode na Kefi.

nisam bila nigde u Grckoj :)

Krf mi je bio zbog zelenila destinacija na koju sam zelela otici pre par godina :)
Koliko sam shvatio ti si urednik ovog foruma ?
Ja imam nekih putopisa sa Krfa, Lefkade, Kefalonije, okoline Amudje , gde smo letovali niz godina - zbirno više od 100 dana (115 valjda)
Da li da nastavim ovde, ali moj putopis počinje od Krfa,. pa redom Lefkada, Kefa, Zante,..
Ali, ja pišem PUNO drugačijim stilom,.. ne znam koliko prikladnom za ovde. Fotke su mi ok.
Da ja tebi pošaljem linkove mojih putopisa (na PP) koje bih malo preradio za ovde, ali malo...
Ili i @fortes -u ?

edit: Fortes je ovde mod,... Da pošaljem oboma,. ili ?
Na drugom forumu su mi putopisi...

Odličan putopis, :kpozdrav:kapa dole, jako detaljan i lepim stilom pisan. Svaka čast, lepo je bilo podsetiti se svih prelepih mesta i plaža, prirode na Kefi.

Ja imam nekih putopisa sa Krfa, Lefkade, Kefalonije, okoline Amudje , gde smo letovali niz godina - zbirno više od 100 dana (115 valjda)
Da li da nastavim ovde, ali moj putopis počinje od Krfa,. pa redom Lefkada, Kefa, Zante,..
Ali, ja pišem PUNO drugačijim stilom,.. ne znam koliko prikladnom za ovde. Fotke su mi ok.
Da ja tebi pošaljem linkove mojih putopisa (na PP) koje bih malo preradio za ovde, ali malo...
Ili i @fortes -u ?

Možeš i njemu a možeš i meni, svejedno je :)
Slobodno otvori temu, ako ti treba pomoć tu smo.
Jedva čekam :klap:

Ili i @fortes -u ?

Otvori slobodno novi i stavi svoje utiske na način na koji želiš :ok:

Z atreću plažu a to je fteri se mora naći čamac...mi se i nismo nešto preterano trudili tako da smo ostavili za drugi dan što se naravno nije desilo :confused:
Ko se bolje potrudi čeka ga ovo:

nastaviće se....
Mi jesmo,.. Uvek na moru iznajmim čamac,.. I ovde ga vozim na Tamišu,... Sa-ću ja da malo preberem po uspomenama,.. (u školi su mi dva kompa,.. sa slikama).. I nije Fteri samo izazov na severu Kefe,.. Amidi je najlepša,.. jer je ona vrata sa lukom na Fteriju srušio zemljotres,.. ali Amidi je ostala netaknuta.
na Fteri se sada ide i peške,.. a do pola puta autom,.. mada Grci probijaju i kolski put do Fterija (bliža je od Amidi-ja.)

DSC_0871.JPG

Poslednja izmena:
na Jonskim ostrvima treba čamac:

DSC_0957.JPG

Za ovakvu lepotu :) JONSKO PLAVO - voda savršeno čista,.. ne da nema gužve,.. nego ni ljudi nema :D

DSC_0864.JPG

Fteri u julu mesecu

DSC_0414.JPG

Koja li je ova ? :)

DSC_1193.JPG

Kato Lagadi - Kefalonija

DSC_1106.JPG

Mirtos (takva boja bude od talasa koji izmrve beli kamen u mleko - slika je prirodnih boja)

DSC_1091.JPG
Desno od Mirtosa,.. i tu mora čamcem,..

na Jonskim ostrvima treba čamac:

Pogledajte prilog 1563885
Za ovakvu lepotu :) JONSKO PLAVO - voda savršeno čista,.. ne da nema gužve,.. nego ni ljudi nema :D

Pogledajte prilog 1563888

Fteri u julu mesecu

Pogledajte prilog 1563890
Koja li je ova ? :)

Pogledajte prilog 1563891

Kato Lagadi - Kefalonija

Pogledajte prilog 1563892
Mirtos (takva boja bude od talasa koji izmrve beli kamen u mleko - slika je prirodnih boja)

Pogledajte prilog 1563893
Desno od Mirtosa,.. i tu mora čamcem,..
Ima li u tom krecu ribica?

:) Msm da tamo nema tog kamenja u vodi,.. Imam fotografije sa Kiriakija ( jesi li stavljao ili da stavim još koju?)

DSC_1506 (1).JPG

Sa Agia Kiriaki -
mi smo deset dana stanovali u Zoli ( i deset dana u Lasiju,.. ne sećam se kamenja u moru na toj plaži,.. kamenja je na Vuti-ju (Vouti).​

Ima li u tom krecu ribica?
Ne verijem,.. inače - Na Lefkadi ima malo ribica, a na Kefi malo više, ( na Antisamosu ima dosta).. ali nemam uslikane sem pečene ;)
Ima ovoga :D - ja bio majstor - receptz sa interneta :) DSC_1072.thumb.JPG.9d966b596328a1d898b34

- U morsku (ključalu) vodu 15-ak minuta i .. gotov ručak

DSC_1077.thumb.JPG.7f1fd83937684732c124a

Zola je ribarsko mesto i plodovi mora nisu (pre)skupi - na slici su manje orade i mali Barbuni..

2016_07_19_198.thumb.JPG.95df64ea40869c8

Marina u Zoli,.. i brodica lovca na rakove (lovi ih u samice,.. zamke, sa mamcima ,.. na velikim dubinama.. Na more izlazi večerom ( oko 20h) ,.. i jutrom rano..

Mreže se postave uveče, a jutrom se skupljaju,... (ili se samo pokupi ulov, a mreže ostave na mestima gde nikome ne smetaju,.. u plavim nedođijama,..),..

Spremali smo i hobotnicu,.. (i gambore,.. ). Cena je oko 10 eura za kg,.. ali se hobotnica mora obraditi (istući,.. o beton,.. kao krpa se treskaa,.. zamolite ribara koji vam je proda, da vam to uradi,.. ili na YT . tamo imate i recepte za pripremu,.. )

Poslednja izmena:
Zola - balkon "Evrope"
DSC_0372.JPG
sa našeg balkona se videla Agia Kiriaki - nema tu kamenja u vodi: Ovo je u Zoli,.. mi smo bili u apatrmanima "Europa"

DSC_0885.thumb.JPG.0e058ab8977b4fb31b41b

AMIDI - po meni naj plaža na Kefi - nije bilo talasa pa su čamci u plićaku,..

DSC_0891.thumb.JPG.7ce61582a7912362eadfd

Amidi,.. malo dalje (do 700m) od Fteri-ja,.. -šteta je ne otići do ove plaže, ako imate čamac na raspolaganju

:) Msm da tamo nema tog kamenja u vodi,.. Imam fotografije sa Kiriakija ( jesi li stavljao ili da stavim još koju?)

Pogledajte prilog 1564005
Sa Agia Kiriaki -
mi smo deset dana stanovali u Zoli ( i deset dana u Lasiju,.. ne sećam se kamenja u moru na toj plaži,.. kamenja je na Vuti-ju (Vouti).​
Jeste. Sam početak. Ima par stena. Poznajem onaj putić što vodi nagore. Njime sam se izvlačio na brdo i magistralu.

20190901_150329.jpg

Evo sa baš tog putića...vidi se kamenje na početku:

20190901_150921.jpg

Back