Kazu Putin zlikovac pored ostalog i zato sto blokira izvoz miliona tona ukrajinskog zita - licemerje

Значи, ви који сматрате да је све ово договор Русије и запада, ваш доказ за то је то што (још увек) нису заратили директно?
Другим речима, да почне светски оружани сукоб, вама више не би 'смрдело' на договор? :)
Оно, не постоји никаква процена снаге противника, тактика, стратегија, него одмах - бум трас чича мича и готова прича?
Нисам стручњак за ратове, али мислим да то ипак не иде тако.
Ја не сматрам да постоји икакав договор, али ће до њега морати да дође, на крају (ако ико претекне).
Зато нико не износи своје 'адуте' одмах.
Ово није сукоб локалних племена, или пуко показивање силе у некој тамо 'безвредној' земљи 'трећег света', ово је сукоб две силе, два света.
Русија је само делимично показала своју снагу и оно чиме располаже, довољно да запад устукне, бар за сад.
Запад се 'ослобађа' застарелог оружја и чека да се Русија 'умори' у Украјини. При том воде економски и пропагандни рат против Русије до сад невиђених размера, и вероватно за то време покушавају да сустигну Русију у наоружању.
Оно што запад није очекивао је неодступање Русије од њених циљева упркос претњама са запада, њено успешно одолевање санкцијама и подршка Русији незападних земаља.
Настављају бесомучно са увођењем санкција које више штете њима него Русији (и то користе као оправдање за сопствене економске неуспехе), и чуде се како то да је 'остатак света' (онај исти који су били њихове колоније где су вршљали како су хтели и где су бомбама свргавали владе и производили 'револуције') против њих, тако изузетних.
Биће ту још политике пре директног сукоба, као и покушаја брлаћења што више савезника, економских, политичких, војних. Биће ту и 'лова у мутном' - док се двоје свађају трећи користи - стил. У свету постоји много неправедно отетих територија, као и територијалних аспирација, и сви чекају своју прилику.
Бојим се да мало фали до оне пресудне варнице која ће се претворити у необуздану буктињу, а надам се чуду да до тога не дође.

Да закључим - у игри је много више од оног како изгледа на први поглед, зато ми је невероватна ваша теорија о договору.
У сваком случају, време ће показати (надам се да ће га бити).

Значи, ви који сматрате да је све ово договор Русије и запада, ваш доказ за то је то што (још увек) нису заратили директно?
Другим речима, да почне светски оружани сукоб, вама више не би 'смрдело' на договор? :)
Оно, не постоји никаква процена снаге противника, тактика, стратегија, него одмах - бум трас чича мича и готова прича?
Ја не сматрам да постоји икакав договор, али ће до њега морати да дође, на крају (ако ико претекне).
Ово није сукоб локалних племена, или пуко показивање силе у некој тамо 'безвредној' земљи 'трећег света', ово је сукоб две силе, два света.
Русија је само делимично показала своју снагу и оно чиме располаже, довољно да запад устукне, бар за сад.
Запад се 'ослобађа' застарелог оружја и чека да се Русија 'умори' у Украјини. При том воде економски и пропагандни рат против Русије до сад невиђених размера, и вероватно за то време покушавају да сустигну Русију у наоружању.
Оно што запад није очекивао је неодступање Русије од њених циљева упркос претњама са запада, њено успешно одолевање санкцијама и подршка Русији незападних земаља.
Настављају бесомучно са увођењем санкција које више штете њима него Русији (и то користе као оправдање за сопствене економске неуспехе), и чуде се како то да је 'остатак света' (онај исти који су били њихове колоније где су вршљали како су хтели и где су бомбама свргавали владе и производили 'револуције') против њих, тако изузетних.
Биће ту још политике пре директног сукоба, као и покушаја брлаћења што више савезника, економских, политичких, војних. Биће ту и 'лова у мутном' - док се двоје свађају трећи користи - стил. У свету постоји много неправедно отетих територија, као и територијалних аспирација, и сви чекају своју прилику.
Бојим се да мало фали до оне пресудне варнице која ће се претворити у необуздану буктињу, а надам се чуду да до тога не дође.

Да закључим - у игри је много више од оног како изгледа на први поглед, зато ми је невероватна ваша теорија о договору.
Mislim da su okolnosti omogućile dogovore raznih učesnika u sukobu. Ovo se sve dugo pripremalo i moglo se rešiti i na druge načine, pa ipak se odlučilo za ovaj, koji traje li traje i niko se nešto baš i ne zalaže za mir. Može Rusija vrlo brzo okončati ovaj rat (može, recimo, da izbombarduje i uništi infrastrukturu, pogotovo snabdevanje električnom energijom i to velikih gradova sa većinskim ukrajinskim stanovništvom), ali to ne radi. Može se i Zapad zalagati za mir, a umesto toga oni podgrevaju rat slanjem sve veće i veće količine oružja. Može i Ukrajina zavapiti za pomoć i tražiti da neko posreduje u pregovorima, ali ni njima to na pamet ne pada. Svima se ratuje i žele da taj rat potraje. Postoje tu neki veći interesi od onih koje mi vidimo.

Mislim da ne treba nasedati na medijsko zastrašivanje Trećim svetskim ratom i sličnim stvarima. Nikome to nije u interesu. Završiće se to sve u Ukrajini, a kako i kada - ostaje da se vidi. Tada će nam sve biti jasnije. :)

Кад је комуњарама био битан нечији живот, па и властитог народа? Шта као комуњара Путин се преко ноћи прешалтао на великог православца и верника? Ципирипи приче, уозбиљи се. Тај део који они освајају им је итекако битан, доноси огромну потенцијалну лову у миру.
Лупаш ко отворен прозор!

Nisam stekla utisak da drugi imaju svoje teritorijalne aspiracije koliko Rusija. I da ne bude zabune, volela bih da se Rusija oporavi i da bude u svom nekadasnjem carskom obliku, ali ne na ovaj "sibicarski" nacin, to ih unizava.

Da je hteo, Putin bi do sad zavrsio tu vojnu akciju, nije da nisu sila, nego ne zeli, zeli da se ratuje sto vise kako bi mnogi imali izgovor za sveopstu ekonomsku krizu, pa i "neprijatelji". I otud ta moja misao o dogovoru.

Posle prve ili 2 nedelje rata ako se secas, bila je jadna kao "stanka" ili kratko zatisje, hoce li ili nece uci u Kijev i to je po meni bila prekretnica kad je Putin odlucio da ratuje i za ciljeve zapada.

Taj mi se covek nikako ne svidja, pocev od pokazivanja golih grudi, to nije jednostavno normalno, i pati od kompleksa "malog coveka" da svima bude, kao, vazan.

Kazu Putin zlikovac pored ostalog i zato sto blokira izvoz miliona tona ukrajinskog zita. To je LICEMERJE jer i zapad uvodi sankcije Rusiji ne zato da bi Putin bio gladan ili neki tajkkun ruski nego zato da bi Ruska privreda se unistila a samim tim da Ruski narod bude gladan iako on nije nista kriv za rat. Znaci oni kad izazivaju glad i bedu (kao i kad su nama Jugoslaviji uvodili sankcije devedesetih) nevinih civila to je ok humanio i opravdano a kad Putin izaziva glad e to je mnogo strasno i genocidno. A pride Putin i ne blokira Ukrajinsko zito vec zapad ne dozvoljava transport nekim trgovinskim svetskim pravilima. Dakle Putin nije nizasta kriv zapad je kriv za sve jer da nisu gurali Ukrajinu u NATO Putin ne bi nikad napao Ukrajinu. Dakle krivci za rat u Ukrajinu je ZAPAD i niko vise jer Rusija nikad nece dozvoliti NATO rakete na svega par minuta od Moskve.
Naravno da je licemerje od strane zapada koji radi to isto samo još gore.

5453fd92-13bc-44b7-8056-2ee85c338451-putin-690x480.jpg

Кме, кмее, кмееее. Само потврђујеш тезу да су љобер.
Љаксе, када ми се неко представља као војвода, вероватно као Шешељ, значи као пресвучена комуњара, оно,како ветар дува. Тако и ти! Само лопов виче држите лопова!
И ти ћеш овде писати ко је комуниста а ко није а ниси мрднуо даље од атара свог села!
Покрије се ушима и ћути, немаш појма о било чему. Чуј војвода, ни мање ни више?!

Back