Kažnjen sa preko10.000 evra zbog pušenja na poslu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.416
Japanski državni službenik u Osaki nedavno je bio primoran da vrati 1,44 miliona jena (10.000 evra) svoje plate nakon što je proglašen krivim za pušenje tokom radnog vremena više od 4.500 puta u 14 godina.

Kada ljudi kažu da je pušenje skup porok, oni uglavnom misle na cenu cigareta, ali u gradovima poput Osake, pušači rizikuju da im se od plate odbiju značajne sume novca ako ih uhvate da puše na poslu.

Državni službenik na nivou direktora nedavno je to otkrio na neprijatan način nakon što je kažnjen sa približno 10.000 evra za hiljade cigareta popušenih tokom radnog vremena tokom 14 godina.

61-godišnji službenik za koga je utvrđeno da je pušio ukupno 4.512 puta u proteklih 14 i po godina dok je bio na poslu, što je ekvivalentno 355 sati i 19 minuta provedenih ne radeći svoj posao.

stressed-smoking-businessman-failure-concept.jpg

Japan volim kao turističku destinaciju koju bih posetila, ali imaju mnogo, bar za naš pojam, a sa time bi se složili i mnogi npr. Arapi, bolesnih ideja kako najbolje iscediti život iz čoveka.
Taj čovek je 14 i po' godina svog života bio primeran radnik, recimo, nemam pojma, i sad, ne pomenu da je bio i dobar radnik i koliko vredi u novcu njegov efektivni doprinos, te da je obavljao sve od njega očekivane zadatke, nego, eto, otkrili da im duguje 355 sati i 19 minuta, i to im košta 10 000e.
Što čoveku ne rekoše da odradi još 20ak dana i nadoknadi to svoje svakodnevno i kratkotrajno zadovoljstvo?
Lihvarstvo!
Bila sam strastveni pušač i znam šta je puno radno vreme u kojem neko tamo očekuje da ne nađem ni minut-dva povremeno da izdimim.
Imaš dobrog radnika koji postiže i više nego ostali, npr!
Mala je cena ako izađem na par minuta da se nadrogiram time što mi treba.

Back