Kazna od 150.000 dinara za karantin u 2022 za 2020

Poruka
13.454
Juce cujem pricu da je neko dobio da plati kaznu od 150.000 dinara za nepostovanje kucnog kovid rezima. Naime osoba je otisla u Bosnu na jedan dan i vratila se krajem 2020. Posle tog puta je bila u kucnom karantinu. Navodno, neki inspektor je bio da proveri i nikog nije zatekao kuci. Obavestenje o kazni dolazi godinu i po dana kasnije. Kako dokazati bilo sta u ovoj situaciji? Da li je moguce da je ovo neka prevarantska sema? Kazna dolazi u sred leta pred godisnje odmore. Nije li i to sumnjivo? Sta mislite o ovome?

Juce cujem pricu da je neko dobio da plati kaznu od 150.000 dinara za nepostovanje kucnog kovid rezima. Naime osoba je otisla u Bosnu na jedan dan i vratila se krajem 2020. Posle tog puta je bila u kucnom karantinu. Navodno, neki inspektor je bio da proveri i nikog nije zatekao kuci. Obavestenje o kazni dolazi godinu i po dana kasnije. Kako dokazati bilo sta u ovoj situaciji? Da li je moguce da je ovo neka prevarantska sema? Kazna dolazi u sred leta pred godisnje odmore. Nije li i to sumnjivo? Sta mislite o ovome?
Vazno je ne prihvatiti niti primiti nikakvu kaznu ,za dve godine zastareva i nista ne mora da se plati.

Na koji nacin se moze ustanoviti da je taj inspektor uopce bio na vratima? Jesu li toj osobi ostavili kakvu obavijest u postanskom sanducicu?

Vazno je ne prihvatiti niti primiti nikakvu kaznu ,za dve godine zastareva i nista ne mora da se plati.
Ne znam kako je kod vas samo kod nas je drugacije i radi se o tipu kazne, zastari dugovanja, kaznenog ili prekrsajnog djela. Sve od navedenog ima svoje. Ovo je kratki opis i vjerojatno je i kod vas tako.

A možda je bio i previše "odgovoran" pa nije nikome otvarao za vreme karantina jer je mislio na druge? :lol:

Auh, sada ste me baš bacili u razmišljanje. Bila sam pozitivna na brzom antigenskom testu (rađen predveče u lokalnoj Kovid ambulanti). Odmah su mi rekli da sam pozitivna. Izolacija traje sedam dana. Na kontroli mi dr kaže da je datum na testu, datum od narednog dana od dana testiranja (tek tada je izdat nalaz u nadležnoj laboratoriji) a da od tada treba računati 0+7 dana. Ja sam tog sedmog dana premišljajići se, ipak prelomila da krenem na planirani godišnji odmor i prešla granicu (dat pasoš) sa Crnom Gorom. Pitam se da li su povezani i da li na osnovu JMBG mogu da naknadno utvrde da sam prekršila izolaciju. Jedino što mogu da pokušam je, ako do tako nečeg i dođe, da objasnim da sam razumela da se to računanje odnosi na datum testiranja... Presede mi već odmor. Skupo će me koštati ako je ovo tačno... Ja sam neko ko u životu maksimalno poštuje pravila, ali odmor smo već odlagali jednom zbog poslovnih obaveza i jednostavno - toliko sam ga čekala, da nisam ispoštovala još taj jedan dan...

Ne mogu da verujem da to može da mi se desi. A baš sam se dvoumila šta da uradim, ali je prevagnula želja da što pre odem na odmor (i ubeđivanje ćerke i supruga da to niko ne gleda). Ja sam brinula da me ne vrate sa granice, o ovako nečem nisam ni razmišljala... Kud bar ne reših da usput negde na Zlatiboru ili Zlataru prespavamo, pa da sutradan nastavimo put, ali - sada je gotovo. Ako porede te podatke (JMBG iz baze osoba u izolaciji i iz putnih isprava) , ko zna posle koliko može da mi stigne kazna. A šta je sa tim što ja ništa napismeno nemam o tome do kada mi traje izolacija ? Puna mi je glava svakojakih misli od kada ovo pročitah....

Ne mogu da verujem da to može da mi se desi. A baš sam se dvoumila šta da uradim, ali je prevagnula želja da što pre odem na odmor (i ubeđivanje ćerke i supruga da to niko ne gleda). Ja sam brinula da me ne vrate sa granice, o ovako nečem nisam ni razmišljala... Kud bar ne reših da usput negde na Zlatiboru ili Zlataru prespavamo, pa da sutradan nastavimo put, ali - sada je gotovo. Ako porede te podatke (JMBG iz baze osoba u izolaciji i iz putnih isprava) , ko zna posle koliko može da mi stigne kazna. A šta je sa tim što ja ništa napismeno nemam o tome do kada mi traje izolacija ? Puna mi je glava svakojakih misli od kada ovo pročitah....
Да се не би бринула, пошаљи овде све податке (име и презиме, ЈМБГ, број пасоша, датум тестирања) па ћемо ми јавити надлежним органима. Можда ти узму за олакшавајућу околност што си се сама пријавила. И обавезно да изјавиш да ти је жао, да се кајеш и да то више нећеш да радиш.

Da li vi stvarno mislite da to nije povezano ? Želela bih da nije, ali kada sam pročitala ovo za kažnjavanje posle godinu ipo dana, ne bi mi bilo čudno da na osnovu ovih podataka (trajanje izolacije i evidencija o izlasku iz zemlje) mogu da naplate kaznu. Pa to programski može da se izvede, pa da samo dobiju izveštaj. Državi para nikad dosta. Ne bih to nikada uradila da mi je sve ovo prošlo kroz glavu. Ali nije. Kako bude ...

Da li vi stvarno mislite da to nije povezano ? Želela bih da nije, ali kada sam pročitala ovo za kažnjavanje posle godinu ipo dana, ne bi mi bilo čudno da na osnovu ovih podataka (trajanje izolacije i evidencija o izlasku iz zemlje) mogu da naplate kaznu. Pa to programski može da se izvede, pa da samo dobiju izveštaj. Državi para nikad dosta. Ne bih to nikada uradila da mi je sve ovo prošlo kroz glavu. Ali nije. Kako bude ...
Мислим да је то кажњавање због кршења карантина важило само за време ванредног стања, и да то више не постоји

Back