kazna 1000 dinara zbog neplacene karte u autobusu

Poruka
3.797
posto ima vas kojima se ovo desilo bar jednom,hocu da pitam da li da platim to ili ne? danas sam se prosfercovao bez karte u gradskom i napisao mi je pokvareni kontrolor papiric da platim 1000 din u direkciju za javni prevoz. trazio mi je licnu kartu i ja da potpisem papiric...da li da platim ovo ili da ignorisem? mogu li me tuziti zbog 1000 din (tacije 80 dinara karta)?

Poslednja izmena:
posto ima vas kojima se ovo desilo bar jednom,hocu da pitam da li da platim to ili ne? danas sam se prosfercovao bez karte u gradskom i napisao mi je pokvareni kontrolor papiric da platim 1000 din u direkciju za javni prevoz. da li da platim ovo ili da ignorisem? mogu li me tuziti zbog 1000 din (tacije 80 dinara karta)?

naravno da mogu. Ustvari verovatno ce slucaj predati izvrsitelju a onda ces platiti tih 1000 dinara plus njihove "troskove".

posto ima vas kojima se ovo desilo bar jednom,hocu da pitam da li da platim to ili ne? danas sam se prosfercovao bez karte u gradskom i napisao mi je pokvareni kontrolor papiric da platim 1000 din u direkciju za javni prevoz. trazio mi je licnu kartu i ja da potpisem papiric...da li da platim ovo ili da ignorisem? mogu li me tuziti zbog 1000 din (tacije 80 dinara karta)?

Plaćaj, odmah !
Ako te ubace u mašinu, najeb'si !
Mene su prošle godine ojadili.
Zbog ignorisanja plaćanja odvoženja đubreta...
Što duže čekaš, više košta !
Ne zajebavaj se....

Bolje ti je da prezalis to i da platis,ako posalju sa plavim kovertom bice mnogo viose,A tog kontrolora ako je bio bezobrazan,napusi uvek kad ga sretnes,ali gledaj da imas kartu.tako da zapamti taj susret sa tobom,ako je bio pristojan onda pusti sve kraju.Bilo sta bilo.
ma ne,covek je bio skroz hladan. samo je reko licnu kartu molim i da platim u roku od 8 dana. :)

- - - - - - - - - -

Plaćaj, odmah !
Ako te ubace u mašinu, najeb'si !
Mene su prošle godine ojadili.
Zbog ignorisanja plaćanja odvoženja đubreta...
Što duže čekaš, više košta !
Ne zajebavaj se....

oke fala svima na odg,platicu za par dana.

Ti si dobro prošao jbt.
Mislim ta hiljadarka ti i nije neka bog zna kakva kazna...

HA HA
ko ti je kriv kad se voziš autobusom.
Ja po Morači svuda idem samo sa doratom ili pješke.
i kazne nema.

Inače po zemljama zapadne Evrope je kazna u vrednosti jedne mjesečne karte za gradski autobus.
U Indiji skoro niko ne plaća a od gužve je nemoguće napraviti kontrolu.
U Kini je kazna odprilike 10 karata i jednako u Moskvi.

U Brazilu je haos i vjerovatno kartu kupi svaki peti.
U CG plate uglavnom svi.

Poslednja izmena:

Nisi dobro postupio što si dao ličnu kartu, a kad si već to učinio onda plati.

Back