Кажи ми кажи

Lorde, vrati onaj avatar, ovaj ti je bezveze.

Stefan mi je lepo ime, a moj drug je psu (vucjaku) dao ime Nemanja.

bez zelje da vredjam al ni meni se ne svidja..nekako.mi lici na gej zeljka mitrovica...stariji je bio bolji avatar..
auuu a taj sto mu je ker nemanja verovatno ce sin da mu bude rex:lol:

- - - - - - - - - -

To je sjajno musko ime. Isto su dobra Darko i Uros.

a neobicn za koje sam cula su bodin,ugljesa,samir..

Ne svidja mi se,sto je u naletu nacionalistickog talasa,doslo do toga,da roditelji daju muskoj deci,imena kao:Stefan,Dusan,Aleksej,Nemanja itd. To su kompleksi malih naroda,koji zele da ozive,neku "slavnu" proslost,kroz imena svoje dece.
Прави Лорд Гледстон је био геј и Шака Зулу би га бацио у рупу с хијенама где је поред гејева бацао и педофиле, кримосе, издајнике, дезертере и остали олош.

Ne svidja mi se,sto je u naletu nacionalistickog talasa,doslo do toga,da roditelji daju muskoj deci,imena kao:Stefan,Dusan,Aleksej,Nemanja itd. To su kompleksi malih naroda,koji zele da ozive,neku "slavnu" proslost,kroz imena svoje dece.

Obrnuto.
U velikim zemljama ljudi nose ista imena kao i njihovi preci pre 600 godina, makar u prevodu značila "Gazač po gofnima" ili "Kasapin" , "šumar" itd.

Mali ljudi u malim zemljama žele da budu i da liče na neke druge, pa svojoj deci daju tuđa imena.

moje dete se zove Damnjan

Kada smo birali ime detetu, otac je bio za Damnjana. Ja rekla: "Ne, nikako!"
Ja sam bila za Romana. On rekao: "Ne, nikako."
I rekoh: "Ognjen i gotovo!"

A sada mi lepo zvuci ime tvoga sina :)

- - - - - - - - - -

Dopadaju mi se ženska imena: Smiljana, Nadežda, Jefimija, Čarna, Roksanda,Olga.... donekle i Marta, Lucija, Mirta.
Muška: Tadija,Vojin, Nikodim, Konstantin, Aksentije, Gvozden, Svetislav, Zaharije, Ognjen....
Ne dopadaju mi se(mešano): Maša, Sara, Anja, Una, Ina, Nemanja, Tea......

Svidja mi se :)
Dopada mi se i Ugljesa.

Ma da...treba da nazivate decu Dzastin, Dzesika, Melinda, Dona... :dash:
Mada, treba prvo da imate decu, to kao prvo, pa da onda serrendate o imenima.

Obrnuto.
U velikim zemljama ljudi nose ista imena kao i njihovi preci pre 600 godina, makar u prevodu značila "Gazač po gofnima" ili "Kasapin" , "šumar" itd.

Mali ljudi u malim zemljama žele da budu i da liče na neke druge, pa svojoj deci daju tuđa imena.

Можда у породицама где имају породично стабло старо 600 година. Име је више знамење социјалних и историјских околности него приватних, ако гледамо глобално. Чак и родитењи праве неки унутрашњи компромис.

Back