КАВАЈИНА АНТИКОМУНИСТИЧКА БОРБА

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
marlоn:
Da dodam Andrea... mi smo Srbi jako nezgodan narod i to znaju mnogi. Velike sile pogotovu i ako su smatrali da im nepredvidljivi postupci nekih odavde mogu pokvariti koncepciju, onda je moras odrzavati na nacin koji je najbolji... a u ono vreme je to bio strah. I ne samo u ono....

...da li je posle 48 bilo borbi sa cetnicima...jesu li predstavljali opasnost....ko bi ih naoruzavao...pa Goli otok je bio za komuniste koji su bili za Ruse

Pa ja ti i kazem da verujes... ja mislim drugacije. Mi smo bili Amerika za mnoge zemlje Istocnog bloka kasnije, a ne u vreme o kome govoris, ali dobro to nije poenta. Sto se tice toga da Broz nije ubijao neistomisljenike...:D e tu ću lepo sacekati naseg kolegu Rasa kad se vrati iz USA, pa će ti poimenice napisati ko je sve bio likvidiran. Kada su partizani ušli u Beograd kao oslobodioci pobili su masu ljudi.. bolje da ne znaš broj... na hiljade.

Znas... ne znam koliko godina imaš, ali u ono vreme je bio mrak...bas mrak. Znači dodju ti na vrata, otvoriš ili razvale, odvedu muža, oca brata ili već koga i nikad ga ne vidiš i ne smeš da pitaš a i nemaš kog. Neki put je to gore od likvidacije. Kakvo je to "prevaspitavanje" bilo, bolje da ne znaš.

Što se tiče istorijskog"NE" :D Pazi ideologija i vlast se neki put slazu, ali kad onaj na vlasti mora da se odluci da li da se odrekne jednog ili drugog, šta misliš da će izabrati :D.... Tako je i to bilo. Šta su se dogovarali iza zatvorenih vrata Ruzvelt, Čerčil i Staljin... oni znaju i to su poneli u grob. Posledice i dalji tog radnje na stvaranju SFRJ znamo. Spomenuo sam paralelu Milanchetu pre neki dan oko ovoga...kao i Alija kad je potpisao pa kad je porazgovarao sa američkim izaslanikom, isti povukao ....Neki put ni ne piše sve u knjigama, mora čovek fleksibilnije da razmišlja. Naravno da Amerika nikada nije direktno i otvoreno stala na stranu SFRJ odnosno tadasnje FNRJ, to njima nije trebalo... dovoljan je bio dokaz da nismo pripadali blokovima, barem zvanično, a sad ako misliš da je to bilo delo političke domišljatosti Druga Starog....onda... misli :D

marlоn:
Pa ja ti i kazem da verujes... ja mislim drugacije. Mi smo bili Amerika za mnoge zemlje Istocnog bloka kasnije, a ne u vreme o kome govoris, ali dobro to nije poenta. Sto se tice toga da Broz nije ubijao neistomisljenike...:D e tu ću lepo sacekati naseg kolegu Rasa kad se vrati iz USA, pa će ti poimenice napisati ko je sve bio likvidiran. Kada su partizani ušli u Beograd kao oslobodioci pobili su masu ljudi.. bolje da ne znaš broj... na hiljade.

Znas... ne znam koliko godina imaš, ali u ono vreme je bio mrak...bas mrak. Znači dodju ti na vrata, otvoriš ili razvale, odvedu muža, oca brata ili već koga i nikad ga ne vidiš i ne smeš da pitaš a i nemaš kog. Neki put je to gore od likvidacije. Kakvo je to "prevaspitavanje" bilo, bolje da ne znaš.

Što se tiče istorijskog"NE" :D Pazi ideologija i vlast se neki put slazu, ali kad onaj na vlasti mora da se odluci da li da se odrekne jednog ili drugog, šta misliš da će izabrati :D.... Tako je i to bilo. Šta su se dogovarali iza zatvorenih vrata Ruzvelt, Čerčil i Staljin... oni znaju i to su poneli u grob. Posledice i dalji tog radnje na stvaranju SFRJ znamo. Spomenuo sam paralelu Milanchetu pre neki dan oko ovoga...kao i Alija kad je potpisao pa kad je porazgovarao sa američkim izaslanikom, isti povukao ....Neki put ni ne piše sve u knjigama, mora čovek fleksibilnije da razmišlja. Naravno da Amerika nikada nije direktno i otvoreno stala na stranu SFRJ odnosno tadasnje FNRJ, to njima nije trebalo... dovoljan je bio dokaz da nismo pripadali blokovima, barem zvanično, a sad ako misliš da je to bilo delo političke domišljatosti Druga Starog....onda... misli :D

....naravno da ne pise sve u knjigama i da to ostavlja prostor za razne interpretacije ali najbitnije su posledice - posledica ostrascenosti i zaslepljenosti raznim ideologijama i njihovim nametanjem na ovim prostorima u ww2 je rezultirala sa preko milion mrtvih od kojih vecina nije stradala od Nemaca nego u medjusobnim obracunima.... 16,25 posto od ukupnog broja Srba....Englezi su imali gubitke od 0,8 procenata, Italijani 0,9, Francuzi 1,4, Nemci 6,1 a SSSR 8,8 do 12,9 odsto....zato valjda ne podnosim ove danasnje ostrascene revolucionare koji bi da menjaju svest naroda ne prestajuci da ga omalovazavaju i nipodastavaju pokusavajuci da ga promene i "zaraze" svojim ideologijama.... obicni ljudi odlicno znaju sta su im prioriteti i ne postovati to je zlocin....ne verujem da se u bilo kojoj civilizovanoj zemlji manjina ikada sa toliko nipodastavanja i omalovazavanja odnosila prema vecini...takav odnos postoji samo u banana drzavama, diktaturama i protektoratima....valjda zato tako nesto i prizeljkuju

Можете да причате шта год хоћете о његовим идеолошким основама, али Каваја је био храбар, честит и правдољубив човек ? Ај што се не нађе данас неки такав у било ком погледу да запрети ??

.... ма и ми смо куртон постали

Back