katolicka ili pravoslavna molitva?

jasamuvortexu

Početnik
Poruka
15
Da li bi neko znao da mi odgovori da li je molitva Svetoj Marti katolicka ili pravoslavna? :confused: Nasla sam na nekom forumu da je neko ispisao tu molitvu (ona je jako mocna i sluzi za ispunjavanje zelja) moli se 9 utoraka i receno je da je to pravoslavna molitva dobijena iz nekog manastira u Srbiji.Pocela sam da se molim Svetoj Marti ali posle vidim da se pojavljuje i na nekim hrvatskim forumima kao katolicka.Sad sam zbunjena i ne znam sta je istina i da li je greh da se molimo katolickim svecima njihovim moltvama mi koji smo pravoslavci?Neki kazu da to nema veze i da je Bog isti za sve a i postoje mnoga svedocenja da i u nase manastire dolaze da se mole i ljudi drugih veroispovesti i da im sveci kojima se mole stvarno pomazu (npr manastir Ostrog i mnogi drugi)

Vidi ovako...
Da bi neko nekoga zamolio nesto, a da to moze imati i kakav rezultat, trebalo bi da se ispuni nekoliko stvari:
- i da postoji i da je dostupna osoba koja se moli za nesto,
- ako postoji i ako je dostupna u obzir dolazi samo nacin podnosenja molbe kojim ce ona do nje zaista i stici,
- potom treba od nje dobiti odgovor da li je molba u skladu sa mogucim,
- a ako jeste treba proceniti da li mozes ispuniti cenu za ostvarenje zeljenog.

Dakle ako preko nekoga mozes doci do Marte koja tebi treba, a on neka ti tada pomogne.
I, da,... pitaj ga koliko ti njemu dodjes za tu uslugu - jer poslenik mora zasluzivati platu svoju.
Red je.

Back