KATASTROFA SA TRGOM SLAVIJA..

Za vreme izgradnje Trga Slavija,cesto smo na TV Javni Servis,obavestavani kako radovi teku,i sta ce sve biti

uradjeno.Tako je u dva maha na TV Javni Servis,u emisiji "Beogradska hronika",koji se emituje svakodnevno,sem

vikenda,objavljeno kako ce izgledati Trg kada se radovi zavrse.Dva puta su gosti Emisije bili Gradski Menadzer

Goran Vesic,kao i Glavni Arhitekta grada,kome nisam upamtio ime.Dakle kada je o Trgu Slavija rec,obojica su

nedvosmisleno izjavili,da ce umesto srusenih malih zgrada,na samom pocetku ul.Kralja MIlana,biti izgradjen

park,koji ce izmedju ostalog,sluziti kao vidikovac,da gradjani i turisti mogu iz tog parka da posmatraju tu "cudesnu"

fontanu.Medjutim avaj.Kada je sve zavrseno.Od pomenutog parka,ni traga.Ceo prostor je betoniran,bez ijedne

travke.Bez klupa,bez...icega normalnog.! Kome je palo na pamet,da ceo prostor betonira.Da je napravljen park

kako je receno,on bi odlicno korenspondirao sa parkom koji je napravljen u bivsoj Miticevoj "rupi",koja se nalazi

na uglu ulica Kralja Milana i Beogradske ulice.Mi beogradjani smo zapanjeni,ne mozemo da verujemo da je

neko mogao tako amaterski da sredi ovaaj deo Trga Slavija.!!!:think::think::sad2:

Dva aršina:

"Vec su mi stvarno isli na zivce,gradjani koji stalno nesto ne veruju,nesto zakeraju,nesto im uvek nije pravo.

Danas 31 Oktobra tg.na TVB Beogradska hronika,gostovao je Gradonacelnik Sinisa Mali.Dakle,unatoc svim

onim nevernim "Tomama",kojih na zalost ima i previse,potvrdio je ranije zadatu rec:"Radovi na uredjenju Trga

Slavija,definitivno ce biti zavrseni 16 Novembra,a mozda i ranije" ! To su reci Gradonacelnika.I sta sad kazete Vi,

koji ste tvrdili,kako Trg Slavija,nece biti uredjen ni do kraja ove godine??? A.Sada cutite.I jos je rekao G.Mali,

da ce dvesta fasada u Beogradu biti obnovljeno o troku grada,u iducoj 2O18 godini.I ne samo tih dvesta,nego

svake godine po dvesta.Zamislite kako ce nas Beograd izgledati,kako cemo biti ponosni.I jos nesto je obecao,

.Gradnja Metroa,pocece vec 2O2O ! Dakle,sve sto je obecano gradjanima,vec je ispunjeno,ili ce biti uskoro.

Iz ovoga primera,iz ovih ogromnih uspeha i dostignuca,gradjani beograda,treba da izvuku pouku,da konacno

veruju kada gradski Celnici nesto gradjanima obecaju,da to nikada nece ostati obecanje.Svako obecanje,uvek

ce kao i do sada,biti izvrseno,na najbolji po gradjane nacin.:worth::worth::worth:"

Poslednja izmena:
Meni se cini da kasni narod....
Treba sto pre ili da pocnu marihuanu ili neke lekice da sto pre odu u demenciju, ili da spuste kriterijume...
Vise srece duzi zivot...

Inace sam protivnik marihuane, ali ako vec zivot izaziva nervozu a vecina zeli i odgovara joj ovaj nivo svesti, oni koji negde strce to moraju popraviti a obicno ne strce svuda, samo u nekom delu...malom delu...

Ocigledno da je nastao neki nesporazum.Celnici grada Beograda,obecali su da ce umesto srusenih malih zgradica,na uglu Ul.Kralja Milana
i Trga Slavija,biti napravljen park,koji ce sluziti kao Vidikovac gradjanima,prema velikoj fontani,koja je podignuta na samom Trgu.Dakle ovde je rec
o tome,da nije napravljen park,vec besmislen betonirani prostor,koji ne sluzi nikome i nicemu.!

Ne razumem kako neko moze da pominje povodom jedne ovakve konstatacije,neku "marihuanu i neke lekice".? Ocigledno je,da je nekome i to
mozda potrebno.Ali to nema blage veze sa pomenutim nedostacima,prilikom rekonstrukcije Trga Slavija.!!!:think::sad2:

Lorde Gledstone, u pravu si. Onaj beton je stvarno nesto najruznije sto sam videla.
Ne vidim svrhu tolikog betona. Gde su zelene povrsine.
Izgleda samo u Miticevoj rupi. A ne svidja mi se ni raspired tzv. zebri za prolaz pesaka.
Sve je ucinjeno da se pesacima "produzi" kretanje preko Slavije na ustrb vozaca tj. saobracaja.
Bar da su se resile guzve u saobracaju, nego nisu.
Pozdrav.

Hvala linejna,na pravilnom razumevanju mog kritickog osvrta,na jedan besmislen postupak odgovornih ljudi,koji su bili zaduzeni da Trg Slaviju
urede zaista kao Trg.Uvek sam smatrao,a sada jos vise,da je zenska populacija daleko pametnija,da brze shvata sustinu stvari,mnogo bolje
od velikog broja muskaraca. Danas.kada se svi verbalno "brinu" o ekoloskoj zagadjenosti u Beogradu,mi imamo ovakav urbanisticki kiks.
Poznato je da je Trg Slavija i njegova okolina,zbog mnostva saobracajnih vozila,jedan od najzagadjenijih krajeva Beograda.Unatoc tome,umesto
jos jedne zelene oaze,na tom istom Trgu,pravi se betonsko "ostrvo",na koje niko ie nprilazi,jer je besmisleno postavljeno od strane totalnih
amatera,koji zamisljaju da su veliki urbanisti.!:think:

Back