KATARZA - Najda M.

snezna-noc.jpg

ДОК ЈЕ ГРАД СПАВАО - акростих

Дубока тама , злослутна
окована бесањем, страхом проткана
кишом из недара оплакана , мимоходом пролази.

Јаук кошаве уз моју тугу, мисли заковитлане
ефектан трио меланхолије душу дроби.

Грцам у болу, церим се судбини
расштркане жеље скупљам, уплашена , да губим све,
авети од сена на зиду се кезе обесно, тешка битка са собом,
док дамари срца надјачавају хук мећаве.

Сан ми више на врата не долази,
подло у јаву бежи, изобличен,
а тако бих да сањам у плаветнилу,
временом господарим , задржим га у бескрају,
аура моја да постане...ОН...јер...тако сам ноћас слаба,
отуђена у самоћи док град снева.

Најда М.

Hvala !

Kažu za sve nas da se cerekamo životu !
...dal smo zaista toliko bespomoćni , prestravljeni i ispunjeni avetima koje se keze , il nas zaposelo mračnjaštvo i neznanje - tek eto , vazda se na svetlosti dana na svaki događaj cerekamo u nedogled .... čak i kad volimo , čak i kad smo skrhani u bolu i tužni zbog izgubljene ljubavi il pak izostale sreće - na svetlosti dana mi se i na ovo samo cerekamo i strpljivo trpimo !

123loncar;bt228970:
Hvala !

Kažu za sve nas da se cerekamo životu !
...dal smo zaista toliko bespomoćni , prestravljeni i ispunjeni avetima koje se keze , il nas zaposelo mračnjaštvo i neznanje - tek eto , vazda se na svetlosti dana na svaki događaj cerekamo u nedogled .... čak i kad volimo , čak i kad smo skrhani u bolu i tužni zbog izgubljene ljubavi il pak izostale sreće - na svetlosti dana mi se i na ovo samo cerekamo i strpljivo trpimo !

Није мене запосело мрачњаштво, мада тако данима изгледа.Песма је Светлост моја. Или ме спознате и препознате или не.Кад неко као ја сву душу као на дланове излије...ништа скривено није...
А многи од нас...па и ја саздани смо од снаге која нам право даје да трпимо, болујемо и волимо ...и све у инат судбини ( у коју ја све мање верујем ).Церимо се и самима себи ако треба...
Лако је другом се смејати...Исцери се себи у инат ако смеш !

Хвала z:poz:

Back