Katalog AMSS

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
10.457
Pozdrav drugari. Prodacu mog dobrog starog druga bmw 318 i iz 2003 godine i kupiti nesto iz inostranstva.

Nije mi jasan ovaj katalog za procenu automobila. Nema tacnog modela koji se meni svidja pa molim za pomoc.

Opel Astra J 103 kw, 140 hs turbo benzinac iz 2012 godine.

Ako neko zna katalosku vrednost, molim da mi kaze. 😁

Uvek se uzima najjeftiniji model tj ulazni sa najmanje opreme pa se po njemu carini. Inače postoje stotine varijanti istog auta.

Znači ako je ovaj auto sa cosmo oprrmom, on ce da se carini kao model sa osnovnom? Ili?

Nisu se potrudili da objasne.

Ima astra J 1.4, ima 1.4 turbo itd.

Izgleda da samo gledaju godinu proizvodnje, kubikazu i na kraju ako je kao sto tvrdis, model osnovni paket.

Da tako rade to mi je objasnio špediter preko koga sam išao. Ako sam dovoziš auto gledaj da ti špediter unapred kaže koliku vrednost da staviš na ulasku. Meni je neka budala upisala cenu sa polovniautomobili sajta jer nije ni imao taj amss katalog i očigledno da nije imao pojma da radi svoj posao.

Nemoj se opterecivati oko toga nego lepo nadji krstenog speditera i on ce ti sve reci kako da uradis.
Npr auto si preko platio 5000€ i ti mislis da ces sa racunom od 5000 da ga carinis na minimalnu katalosku vrednost. Obicno tako pomisle pa posle pljuju po spediterima,kao neki,da su derikoze.
U inofakturi mora pisati najniza moguca vrednost prema katalogu da bi se auto mogao cariniti na tu najnizu vrednost. Cesto ce se desiti da ti ne mozes da dobijes takav racun tk na tu manju cifru ali to ti sredi spediter a takodje ti resi i Eur1 obrazac koji preko nece da ti daju a kog nasi traze.
Sve u svemu nadam se da si shvatio da bez speditera mozes da platis samo debelo vise troskove za taj auto.

Nemoj se opterecivati oko toga nego lepo nadji krstenog speditera i on ce ti sve reci kako da uradis.
Npr auto si preko platio 5000€ i ti mislis da ces sa racunom od 5000 da ga carinis na minimalnu katalosku vrednost. Obicno tako pomisle pa posle pljuju po spediterima,kao neki,da su derikoze.
U inofakturi mora pisati najniza moguca vrednost prema katalogu da bi se auto mogao cariniti na tu najnizu vrednost. Cesto ce se desiti da ti ne mozes da dobijes takav racun tk na tu manju cifru ali to ti sredi spediter a takodje ti resi i Eur1 obrazac koji preko nece da ti daju a kog nasi traze.
Sve u svemu nadam se da si shvatio da bez speditera mozes da platis samo debelo vise troskove za taj auto.
Jasno mi oko speditera. Ma ja samo da znam okvirno sve koliko mi je potrebno da spremim pare.
Inace traze i COC potvrdu pored EU1 sertifikata. Ako nemas Coc eto ti jos 12000 trosak.

Sad sam shvatio ono sa sajta 😁 Ono je porez od 2.5 posto i on zavisi od vrednosti koji se uzme po kataloskoj vrednosti. E sad, ako se uzme po istoj kataloskoj vrednosti cena, lupi se PDV i plus COC, spediter i na kraju regiatracija opet ispadne nize, mnogo nize nego kod nasih na placevima.

Ja jos nasao ekstra verziju.
Ima da me rebnu samo tako 😁

Opel Astra 1.4 140 hs turbo benzinac, Cosmo oprema, slag na tortu automatik. A sto sam se zalepio za ovaj model? Zato sto ga vozila zena i prvi je vlasnik sa sve servisnom knjizicom od prvog dana i dobar je porodicni prijatelj koja je odavno otisla preko tako da dobijam super auto koji vredi kupiti.

Za vozila do 6000 ne treba striktno EU1 obrazac , dovoljno je napomena po fakturi koja svakako mora biti lepo overena i popunjena.

Saznao sam okvirno crnu za sve poreze i pdv. 760 evra. Manje nego sto sam mislio mada ovo je preko spedicije koja je racunala i nabavljanje Eu1.

Back