Kastriranje pasa,i parenje posle kastriranja.

Danny-art

Primećen član
Poruka
515
Imam zenku zutog jazavicara,i zimus sam je kastrirao(ili vec kako se to zove).
Imala je kucice pa smo je posle toga kastrirali,i sve je bilo ok do pre par nedelja.
Da formulisem pitanje kratko,i jasno:

Da li zenka moze da se pari posle kastriranja,ili to nesto nije uredu(od kastriranja je proslo oko 5-6 meseci,i sada trazi muzjake,i pari se(tj. vec je zavrsila))?:think:

Pozdrawww ,i hvala na odgovoru.:hvala:

Ma nije nnisam mogao da se nabrzinu setim kako se kaze da sterilizacija.
Ali operisao je,i ima rez na stomaku.Moracu,i kod njega da odem,nije bilo malo 10000 din.Ali,i onda mi je dzaba mucio psa.
Nije ona njima davala,ali ipak su uspevali ponekad.To je trajalo nedelju dana otprilike.
Zalili su se vec neki ljudi na njega,a opet mnogi kazu da je dobar.(izlecio mi je psa od paraviroze,pa zato sam i nosio kod njega.)
Neznam sta reci,moram je voditi na pregled da vidim sta je to.Mozda je samo miris,to sam i pomislio pa nisam posebno obracao paznju,ali sada mi deluje kao da je malo ipak dobila stomacic,ali nisam siguran.

Tesko da mogu da odvedem na rengen,ja mislim da u okolini kod mene nema takvog veterinara,jedino da putujem 65 km.
Zvali ga pa je rekao da su joj ostali jos hormoni,i da ce proci,a da nemoze da postane skotna.
Mozda se ugojila?
Necu da gresim dusu prema coveku,ako je ipak uradio posao kako treba.Sacekacu pa cu videti sta se ce se desavati.
Ona se od sterilisanja nije gojila,mozda se sada goji,a da procitao sam (na forumu) da postanu mirni,i mazni kada se sterilisu.
Sada pre mesec dana je tek postala mirnja(ne puno,ali primetno),i mnogo maznja.(a inace bila hiperaktivna,i luda....neverovatno)

Puno vam hvala na pomoci,i podrsci :))))

Zasada nema nikakvih znakova,stvarno.U pocetku mi izgledalo,ali izgleda da se ugojila.
Interesantno da su joj sise pre sterilizacije bile kao da jos doji jer jsu tek prestali kucici da sisaju.Naravno da stvar bude cudna odmah nakon toga je trazila,i kada smo je odneli na sterilozaciju 15 do 12(umalo nismo zakasnili,i imali jos jedan okot).Veterinar je rekao da su vec poceli da se razvijaju plodovi ,i to 12 kom.
A inace pre toga imala 9 kucica.Rogovi mi iznikli.Obozavam zivotinje,ali to je bilo kao azil.Morao sam nakraju da dam komsiji da ubije one kuce koje niko nije obezbedio(naravno nisu progledali).
Dva je ona ugusila,i cetiri je komsija ubio.A 2 sam dao,i jedan prelepi kuca je kod mene.
Znaci teska srca sam dao da ih ubije,ali kada sam se setio lutalica,i toga sto bi toliko pasa jedva hranio+ macke.

Da otisao sam off.Posle sterilizacije je ostalo tako kako je,i bilo pre imala je sise,i malo mleka,ali nikako im nije dala da sisaju(ni pre,a ni posle sterilizacije),i dan danas su joj iste sise,meni cudno,ali neznam.
Mozda zato sto je bila opet skotna.Takodje joj je stomak malo visio,a sada se malo zategao(pa sam zato,i mislio da je skotna).

Pisacu dalje ako bude nesto,nepredvidjeno.:))))))))))))))))))))))))))

Back