KASTRACIJA PASA LJUBIMACA - LICEMERNA BRIGA ZA LJUBIMCA !

Kako se da primetiti,moda drzanja psa u stanu,trese danasnju populaciju stanovnika beograda.Ta nagla "ljubav"
da maltene svako drzi psa u stanu,odraz je pomodnosti,i zelje,da se ide u korak,sa svetskim trendovima.

Ali nastranu,zasto neko drzi psa .Ono sto ja mislim o toj pojavi,sastoji se u tome,da ne mislim,da je psima toliko
dobro,da zive zatoceni u malim stanovima, u uslovima,koji njihovoj prirodi,nikako ne odgovaraju.Vidim u svojoj
najblizoj okolini,sused drzi Haskija-polarnog psa.Ta vrsta pasa,da bi bila zdrava i u punoj formi,trba da zive na snegu.
To su polarni psi,koji u svojoj prirodnoj sredini,spavaju na ledu.
Moj sused,drzi psa te rase,na parketu,ispod radijatora zimi !!! Sta mislite,kako se taj pas,oseca u takvom ambijentu,
koji njemu,apsolutno ne odgovara.

Druga stvar,koja mi smeta,i zbog koje sam ozaloscen,to je,sto se veliki jaki psi,u punoj zivotnoj snazi,odvode kod
veterinara,da bi se kastrirali.Sta je veliki snazan pas,koji je lisen svojih testisa.? Koji je lisen lepote i uzivanja
u parenju,sa isto tako lepom i jakom kujom.

Mi ljudi,da bi udovoljili svojoj sujeti,koristimo svoju moc,da jednom savrsenom izdanku Prirode,oduzmemo ono
sto je najlepse i najmocnije....uzivanje u parenju i stvaranju potomstva...:dash::worth:

Lorde , malo poznaješ svoj prestoni svet koji je prelaskom drinskih voda , u duši dinarsko kozarski svet , dopunjen planinsko bosanskim čobanskim poreklom....priupitaj starije beogračiće , oklen se navukao taj svet - karađorđevićko brozovskim seobama.....
....ima divnih skaski o njima kad su došli , kako su koze vezivali za lustere i ginuli sa njima kao žuti mravi - pa kako su u hladnim zimama skidali parket sa podova i ložili - greota drveta na podu u tkvim zimama....posle su držali koze na terasama a prasiće po kadama...
....komunjare , lečke potujući po svetu , zavoleli su mirise bugarske ruže , a počeli i da se kupaju pred državne praznike , uvidele da im gradom širi se miris prčevine , pa doneli zakon o istrebljenju koza.....te tako spasoše prestonicu od sanske i svake druge koze....doduše neke koze sa ovnovima im se podkrale pa zasele u CK večno , što se osvetilo svima pa i državi....
....i sad , potomci tih nomada , pojačani novopristiglim resursima iz krajeva u kojima je život sa domaćim životinjama prirodna stvar , naravno zaposednuti podsvesnom zavičajnom nostalgijom , sa kerovima vraćaju se korenima...doduše , pogrešne kerove vode sa sobom - jošte uškopljene....
....ker je čobaninu prvi prijatelj.... verni pomagač i branitelj od divljih zveri....čobani dele sve sa kerom pa i životni prostor....kako se to kaže : životna simbioza.....naravno , životne simbioze su razumljive na nižim biološkim nivoima - no ozbiljno se pitanje postavlja na kom smo mi sociološkom nivou sa ovakvim životnim standardom....
...da se vratim na odnos uškopljenog kera i urbanog pripadnika naroda...u toj niskoj biološkoj simbiozi , vlasnik kera sprovodi sve mere nad njim , kojima je on izložen....uštrojen je duhovno pa samim tim i biloški....svestan svog stanja , tako ponizan i frustriran a trpeljiv sužanjski , on mora negde da iskaže svije "božanske" moći , baš onako kako se nad njim sprovode...to je nekakva ravnoteža stanja , koja mu omogućava da funkcioniše trpeljivo - ćutke.....
....tako leči frustracije a zadovoljava i nostalgične zavičajne podsvesne emocije !

...jadni kerovi !...kako će im tek biti , po falusnim kulama , beogradskog elitnog fantomskog grada !

Dragi prijatelju Loncar. Dao si preciznu dijagnozu,naseg bolesnog drustva,koje je Broz (samozvani marsal),potpuno unistio,svojim bolesnim
ambicijama.On je te Koze zakonom zabranio da se drze.A te iste koze,sluzile su njegovim barbadosima do juce,za hranu i seksualna
izivljavanja.Poznato je,da su njegovi "patlidzani",u bosanskim sumama,trtili koze.A koga ce drugog.Ali ova sadasjna "jara" gospoda,kako bi to,
Krleza rekao,ne mogu u park uci,ako ne vode neko "zivince" na kaisu.Danas,ako nemas besan auto,besnog psa i besnu svalerku,nisi niko i nista.
Ja sam resio da se uskoro zenim,ali necu nista odavde da uzimam.Ove sponzoruse sa splavova,ogadise mi sve ove mladje zenske,sto onu
stvar u gacama imaju.Jedan prijatelj,koji radi neke poslove sa Nigerijom,obecao mi je,da ce mi dovesti jednu postenu devojku iz Nigerije,koja zna
da postuje muskarca.Kaze da su one jako zahvalne,kada se udaju za belce.Hocu i ja da dam svoj doprinos,ovoj beloj "kugi" kod nas.Ali ja cu
malo da promesam boje.Hocu decu crncice,da malo ojacam ovu posustalu podanicku srpsku rasu.

Women%20participating%20in%20food-for-work%20activities%20in%20Tillaberi,%20Niger.%20Credit%20USAIDx.jpg

....ovako nešto misliš Lorde da nabačiš da poboljšaš srpski kod.....biće to afrosrbende jedamput !

Ja zaista mislim,i ne samo da mislim nego sam ubedjen,da smo mi,konacno prevazisli tu necivilizacijsku posast,koja se zove nacionalizam.

Nacionalizam nas vraca u rani srednji vek.Ja ne zelim da pripadam,ni srpskim,niti bilo kojim nacionalistima.U zinat tim mracnim nazadnjacima,

ozenicu se nekom finom,pristojnom Nigerijkom,i sa ponosom cu Knez Mihajlovom ulicom,ici sa svojom crnpurastom decom.Onaj ko prevazidje

pripadnost svom entitetu,taj sa ponosom moze da kaze,da je ravnopravni gradjanin sveta.Ja se upravo tako osecam,i tako cu se i ponasati.

Dragi moj prijatelju "Loncar".Ti psi,o kojima ti pises.Oni su uskopljeni,to je tacno.Ali su uskopljeni seksualno.A mi.Mi smo uskopljeni moralno,

ideoloski i primorani smo,da ne razmisljamo racionalno.Ako znamo,da je racio mozak,onda je jasno,da je nasa uskopljenost totalna i fatalna.

To,sto nismo seksualno uskopljeni,to nam jedino ostavlja slobodu,da svojim "buzdovanima",mlatimo po blatu seksualnog nemorala,i eventualno,

zaradimo neku dobru sidu,ili ako imamo srece,neku manje opaku seksualnu bolestinu.

Lorde , ubeđenja se znatno razlikuju od stvarnosti , a kad je reč o ovom problemu , te razlike su zlokobne i vrlo često ubitačno krvave....lako je jedinki da se menja , no društvene promene za njenog života su minorne , rekao bih beznačajne.....srpština i njen kosmopolitizam , vazda negiraju rasne / verske / nacionalne / etničke i svake druge razlike međ ljudima --- ali duge su njene noći , krvava orgijanja u ime nebesnog srpstva.....a interesantno je to , da ona , srpština , na ovim balkanskim prostorima ne prednjači....krvavi su balkanski pravednici do ušiku.....
....onaj koji ovo ima u vidu , sa svjim promenama , duhovnim , neće izazivati ove krvave pravednike , a ponajmanje će iz svoje gluposti uništiti tuđe živote , buduće izabranice i nerođenog potomstva....
...kako se kaže ono : mudar neće izazivati nesreću , naročito neće je prenositi na nedužne !

....ovo je životno važna stvar Lorde ...nadam se da razumeš o čemu govorim !

Hvala ti "Loncar",na veoma iscrpnom izlaganju,koje mi je skinulo,mrak sa ociju.Samo,nista mi nisi rekao-dao savet,da li da "privedem" Nigerijkeu

i sa njom napravim mladunce.? Ili.. imam u vidu i jednu drugu opciju. Jedan mi prijatelj onomad rece:nemoj biti naivan.Kakva Nigerijka,bolje poslusaj

moj savet:Uzmi-kupi Sansku kozu (ona nema rogove) stavi je na terasu.Imaces svaki dan svezeg mleka,zimi ce te grejati,a kada ti zafali ono...

sto svakome od nas ponekad zafali...tu je opet Ona,Koza.Nista ne trosi,nista ne prigovara,poslusna je.Sta ce bolje resenje,posavetova me

prijatelj.Molimte "Loncar" za savet,sta da radim.uU velikoj sam dilemi.Nigerijka,Srpkinja ili Koza (sanska naravno) ???

..pa neznam Lorde , kako se ono kaže : tvoj život , tvoj izbor - večno tvoja nesreća..!

...samo reče mi jedan plemeniti dinarac / gotovo plemić - jerbo svo vladajuće klupko nekako naginje tom dinarsko kozarskom svetu / , da ako ukradeš kozu za potrebe domaćinstva / ovo ukradeš , čitaj nabaviš bez nadoknade , kao svaki pravi plemeniti dinarac / , gledaj bar jednu čizmu da uzmeš uz nju....nek bude crvena - vasileuvska....
....doduše nikad nisam prokužio zašto ide čizma uz domaćinsku kozu , možda zbog toga što kozu nisam nikad ni imao , a ni video / ako izuzmem retke izlete po prestonici , gde sam obavezno viđao svašta pa i dvonožne koze - mada sam ja koze zamišljao drugojačije , ali ovi prestoni frajeri za svaku drugu kažu : "dinarska" koza , ili "bosanska" koza , ili pak "lička" koza , pa tako zarede po zemljopisu - verovatno u žargonu to im neka zologija / ----oću reći , kad nabaviš kozu , kaz će ti se samo !

Back