Kastracija i sterilizacija životinja

@vučji čopor je na jednoj temi pisao o tome koliko ženke trpe kad su u teranju.
Bolje ih je sterilisati nego da se muče.
Исто се дешава и мужјацима. Ако осете женку у терању у близини, а не могу да дођу до ње цвиле и зсвијсју данима , не једу и могу да смршају и по неколико килограма.

Kakav vam je stav o ovome? Da li je vaš ljubimac sterilisan? Iskustva, prednosti, mane..?
To ti je ono što su nama uradili 05.10.2000.

sad ti daju samo da imaš toliko da pojedeš dok ne crkneš

razmnožavaju se samo ovi što su upravo orodali hektare nacionalnoj manjini

ne shvataju da su će um deca u BG biti takodje sterilisana tj neće se dalje razmnožavati

Pogledati na Wikipediji kako nam opada populacija od 2000-te

Tako da nema tu šta mnogo da se misli
Jedina radost ako ima šta u tanjiru kako za kerove tako i za nas.

A isto tako kazu da ako je sterilises, vise nije to ta zivotinja. Ugoji se i smori, tako nesto.
Tо може да се деси, али зависи од власника у великој мери.
Личи ли ти ова женка на сморену, дебелу и незаинтересвану женку

1643407467441.jpeg

Она је стерилисана после првог окота у коме је родила овог мужјака. Имала је тежак порођај са царским резом,штенци су били велики и једва ми је остала жива.Ја сам слушао сличне приче , али сам послушао моје ветеринаре и никада се нисам покаја. Доживела је шесаест и по година и била врло активна.

Što se mene tiče, ekstremno sebičan čin! Protivprirodno sakaćenje životinje, koju tvrdite da volite, samo da bi "vlasniku" život bio jednostavniji :(
Ma daj molim te, o cemu pricas. Onda je neprirodno i koristiti kondom ili antibebi pilule.
Meni od jutros moj zivot uopste nije jednostavan jer sam ga jurila sat jedan, mislila sam da ga pregaziti
auto i odlucila sam da cu ga kastrirati. On bas nije mlad ( 7 godina), ali tek je sada poceo da ludi
tako da meni tu spasa nema. Kao kruna svega moj vet nece da ga kastrira.
Predlaze prvo neku hemijsku kastraciju pa ako mu je to ok onda jednom godisnje tako.
Idem sutra na hemijsku kastracijuz:D

@vučji čopor je na jednoj temi pisao o tome koliko ženke trpe kad su u teranju.
Bolje ih je sterilisati nego da se muče.
Ma muce se i decaci, moj je stav da svaku zenku treba sterilisati, a posto od toga nema nista,
onda decku sleduje kastracija.

Oh, da. Ne živi u kavezu, pušten je po kući. Ujutro me uvek sačeka izmet i mokraća svuda. Ima on to gde da obavi, ali nije još naučio.
Jednom se čak popiškio i na kauč :dash:. Al šta da mu radim, kad je takav lud sav..
Divan je ovako, umiljat, nije plašljiv.
Sve ce to da se resi kad mu bude vreme za sterilizaciju.. Samo nemoj da se zacudis kad nastavi da piski i kaki svuda i nakon operacije:hahaha: treba jedno mesec-dva da mu se smire hormoni..
A inace kad se upiski na kauc obavezno naprskaj sprej protiv mirisa urina jer ti garantujem da ce ponovo tu da piski:sad2:

Sve ce to da se resi kad mu bude vreme za sterilizaciju.. Samo nemoj da se zacudis kad nastavi da piski i kaki svuda i nakon operacije:hahaha: treba jedno mesec-dva da mu se smire hormoni..
A inace kad se upiski na kauc obavezno naprskaj sprej protiv mirisa urina jer ti garantujem da ce ponovo tu da piski:sad2:
Jesam, prskam i čistim uvek. Navikla sam na to, imala sam morsko prase pre njega.

Back