Kasta Metabarona

zograf.lo

Iskusan
Poruka
5.127
Ludak ili genije, a svakako veliki strip scenarista, Alehandro Hodorovski je s ništa manje talentovanim crtačem Huanom Himenezom izgradio fascinantan i krajnje surov univerzum u kom se razvija saga o kasti Metabarona. U dva masivna toma izdavač Beli put nam donosi jedan od najznačajnijih strip serijala s kraja prošlog i početka ovog veka
Dobro, to kaže čika Zelić na Popboks-u a mene zanima šta vi imate da kažete:mrgreen:

Meni Hodorovski u stripovima vise dodje kao opustanje i zabava pa tek onda kao neki minorni intelektualni napor da saberem 2 i 2. Evo, pre par meseci sam kupio i Inkala u izdanju System Comics-a. U tom serijalu (podnaslov: Avanture Dzona Difula) se bezimeni Metabaron prvi put i pojavio - ilustrovan od strane Mebijusa. Iz tog njegovog "univerzuma" sam u niskom Mamutu jos naisao i na Mladost Dzona Difula i Tehnopape, koje je crtao nas Zoran Janjetov, ali su mi pomenute epizode trenutno preskupe i prekratke da bih stedeo. Sve u svemu, vredi procitati. Eto tako... :)

Najbolji strip koji sam procitao. Crtezi su prosto nerealni...neverovatno koliko detalja ima....
Da li je jos neko to procitao? I da li vam se svidelo?
Citao sam negde da treba nastavak da izadje i crta ga Zoran Janjetov. Jedva cekam :)))

http://www.beliput.rs/izdanja/knjiga.jsp?idKnjiga=115
i par slicica
fammet.jpg

s3dmd3.jpg

metabaron1.jpg

metabarontabla2.jpg

Ovo sam video, mislim u reklamama na zadnjim strana onih novih domacih stripova, ne znam im tacno naziv.:D No, slicke iz stripa Kasta Metabarona mi se dopadaju, pa me zanima da li se nekako moze poruciti, posto ovaj strip nisam vidjao kod mene?

Back