Kasni plata

kapelnik

Ističe se
Poruka
2.048
Još u ona divlja vremena pre Vučića
(to je ustvari bilo nedavno),
zarekao sam se da ako mi kasni plata
ne dođem na posao.

Na direktorovo telefonsko pitanje
"Gde si ti ? Što te nema na poslu ?"
pobedonosno i prkosno bih odgovorio
"A gde je plata ?!".

Danas ne smem to da uradim
(ne dođem na posao)
jer sam maleni crv.
(Maleni crv ima ženu, troje dece, gomilu dugova ...)

Da bi čovek bio uspešan bundžija
ili revolucionar,
mora imati jaka leđa,
mora neko finansijski da ga podrži.

Zato danas kad čujem
Lenjin, Tito, Zelenski, Mila ...
su plaćenici
ja to razumem i ne osuđujem.

Mogu eventualno da dovedem u pitanje razloge revolucije,
ali nikako ih ne bih krivio što imaju sponzora.

Bokte, sve sam pametniji ! ☝️

Odgledaj oni filmovi dje patrias fanilias odkaci sve I krene zivjet tinejdzersko pobunjenicki vise ga se ceni nego da je poslusnik sefova,kamatara,zenime suknje

Odgledaj oni filmovi dje patrias fanilias odkaci sve I krene zivjet tinejdzersko pobunjenicki vise ga se ceni nego da je poslusnik sefova,kamatara,zenime suknje
Filmovi su filmovi, a realnost je realnost- svuda postoji hijerarhija i odredjena pravila, i gangsteri su uglavnom neciji poslusnici i mafijasi morajj voditi racuna o milion stvari.

Poslednja izmena:
ili revolucionar,
mora imati jaka leđa,

Zato danas kad čujem
su plaćenici
Potrpao si i babe i zabe u isti kos.
Kakve veze ima Zelenski s Titom i Lenjinom?
A ko je Mila nemam pojma.

Revolucionari nemaju uvek zaledjinu- Fidel Castro, Ho Shi Min nisu imali nikakvu zaledjinu.

No ne vidim kakve to ima veze s tobom?
Ako si nekad odlucio da kasnis ili ne dodjes na posao to te ne cini revolucionarom.

I na kraju, kakve veze ima ova tema s ekonomijom, tj kuda treba da vodi dijalog?

Poslednja izmena:
Filmovi su filmovi, a realnost je realnost- svuda postoji hijerargija i odredjena pravila, i gangsteri su uglavnom neciji poslusnici i mafijasi morajj voditi racuna o milion stvari.
Imas to I u realu skoro Sam sjedio s neku curu razvela se dvoje djece pocela izlazit vuche crte yebe joj se zivo sa sve malo mladza od mene Al izgleda joj dojadilo poso kuca

Potrpao si i babe i zabe u isti kos.
Kakve veze ima Zelenski s Titom i Lenjinom?
A ko je Mila nrmam pojma.

Revolucionari nemaju uvek zaledjjnu- Fidel Castro, Ho Shi Min nisu imali nikakvu zaledjinu.

No ne vidim kakve to ima veze s tobom?
Ako si nekad odlucio da kasnis ili ne dodjes na posao to te ne cini revolucionarom.

I na kraju, kakve veze ima ova tema s ekonomijom?
Ne znas ga ti dao dinar da udze u kolo sad bi dao dva da izadje

Imas to I u realu skoro Sam sjedio s neku curu razvela se dvoje djece pocela izlazit vuche crte yebe joj se zivo sa sve malo mladza od mene Al izgleda joj dojadilo poso kuca
Ta prica nema sretan zavrsetak, a i ne znam kakve to ima veze s icim?
Ne znas ga ti dao dinar da udze u kolo sad bi dao dva da izadje

Problem je sto plata kasni, a zasto- ne znamo, moze biti vise razloga- i onda pitanje je sta je problem i sta je resenje- u drzavnom uredjenju? Nepostivanju zakona? Firma pred bankrotom...itd...

Još u ona divlja vremena pre Vučića
(to je ustvari bilo nedavno),
zarekao sam se da ako mi kasni plata
ne dođem na posao.

Na direktorovo telefonsko pitanje
"Gde si ti ? Što te nema na poslu ?"
pobedonosno i prkosno bih odgovorio
"A gde je plata ?!".

Danas ne smem to da uradim
(ne dođem na posao)
jer sam maleni crv.
(Maleni crv ima ženu, troje dece, gomilu dugova ...)

ili revolucionar,
mora imati jaka leđa,

Zato danas kad čujem
su plaćenici

Mogu eventualno da dovedem u pitanje razloge revolucije,
ali nikako ih ne bih krivio što imaju sponzora.

Bokte, sve sam pametniji ! ☝️
Kasni plata u NVO , zato su ovoliko zapenili. USAID Srbija vise ne usplacuje. Pukli su . Sada grabe sta mogu. Pola ljudi ispred RTS-a su dobijali platu iz USAID-a....

...
I na kraju, kakve veze ima ova tema s ekonomijom

Какве везе има тема "Касни плата" са птфом "Посао и економија" ???

...
Problem je sto plata kasni, a zasto- ne znamo

Види чињенично стање је:

Док се Вучић једини питао у овој држави - плата је била редовна.
Од кад су се студенти умешали у руковођење
од превоза, преко просвете до мира и спокоја клецају.

Моја прогноза је да ће ствари бити све горе !

Касниће и пензије,
инфлација ће ојачати,
посла ће бити све мање (кад странци почну да беже),
можда падну и неке санкције,
а ако се заинатимо - може и понека осиромашена граната да нас погоди.

Ја ово из искуства,
шта ти мислиш из твог искуства ?

Kasni plata u NVO , zato su ovoliko zapenili. USAID Srbija vise ne usplacuje. Pukli su . Sada grabe sta mogu. Pola ljudi ispred RTS-a su dobijali platu iz USAID-a....
Srbija je od USAID tokom 2024 godine dobila 47 miliona $, oko 7 miliona je trosio sam USAID za troskove rada, vecina ostalog novca je isao kroz drzavni sektor. U svakom slucaju ne radi se ovde o nekoj velikoj novci da bi znacajno uticala na ekonomiju drzave.
Screenshot (135).png

Poslednja izmena:
Srbija je od USAID tokom 2024 godine dobila 47 miliona $, oko 7 miliona je trosio sam USAID za troskove rada, vecina ostalog novca je isao kroz drzavni sektor. U svakom slucaju ne radi se ovde o nekoj velikoj novci da bi znacajno uticala na ekonomiju drzave.Pogledajte prilog 1719831
Netacno. Kao sto mozes videti, pise ti lepo vladin i civilni sektor. Civilni sektor u trecoj koloni i NVO organizacije u prve 2 kolone su dobili 36,7 miliona , vladin sektor za podrsku reformi je dobio 3,3 miliona. To su javne donacije . Ali postoje i drugi USAID programi koji nisu deo javnosti i tu je otislo dodatnih 56 miliona .

Види чињенично стање је:

Док се Вучић једини питао у овој држави - плата је била редовна.
Од кад су се студенти умешали у руковођење
од превоза, преко просвете до мира и спокоја клецају.
Моја прогноза је да ће ствари бити све горе !
Касниће и пензије,
инфлација ће ојачати,
посла ће бити све мање (кад странци почну да беже),
Cinjenicno stanje je da je A.V. i dalje predsednik, a studenti ne donose nikakve odluke.
Studenti ne rukovode niti prevozom niti prosvetom.

Situacija ce biti sigurno gora- ne zbog protesta koji nemaju neki veliki uticaj na ekonomiju, posto ni jedna fabrika nije prestala da radi zbog protesta, niti javna preduzeca nisu imali neke efekte.

Srbija je drzava u deficitu- i redovno se plate i penzije finansiraju kreditima, sto je dugorocni problem.
Sto se odlazaka stranih kompanija tice- to ce se verovatno desavati, ali ne zbog protesta vec zbog trenutne situacije u svetu- trgovinski rat izmedju Kine i SAD itd.... U svakom slucaju svetska kriza ce se preneti i na Srbiju, a kako ce to sve ici nemoguce je predvideti.

Netacno. Kao sto mozes videti, pise ti lepo vladin i civilni sektor. Civilni sektor u trecoj koloni i NVO organizacije u prve 2 kolone su dobili 36,7 miliona , vladin sektor za podrsku reformi je dobio 3,3 miliona. To su javne donacije . Ali postoje i drugi USAID programi koji nisu deo javnosti i tu je otislo dodatnih 56 miliona .
I u drugim kolonama ima sektora koji idu preko vlade- npr energetski sektor, no u svakom slucaju citava cifra nije toliko velika da bi u tolikoj meri uticala na ekonomiju. Ne secam se tacno cifre, ali pocetkom godine se racunalo da ce Srbiji nedostati nekoliko milijardi dolara u budzetu, tako da 40tak miliona nije neka presudna cifra, najvise ce stradati neke NVO, ali njihov uticaj je ionako bio nebitan i ne radi se o nekom velikom broju ljudi, pa da ce biti neke kataklizmicke reakcije.
No situacije jeste vrlo ozbiljna, i najveci problemi ce nastati zbog krize u svetu.

Cinjenicno stanje je da je A.V. i dalje predsednik, a studenti ne donose nikakve odluke.
Studenti ne rukovode niti prevozom niti prosvetom

Jа сам мислио да си ти озбиљан ?!
Ти обичан навијач ...

Нема смисла даље да са тобом дискутујем.

Мораш проширити своје видике,
та знања која имаш не вреде ништа
ако не умеш да их примениш !

Немају везе вишемесечна сррања стотина хиљада демонстраната на економију ???
А сигурно знаш да смрт црнца у Бронксу утиче на Вол стрит !?

Е па сад размисли,
дал можда и код нас има неке везе ...

Лазмисли ☕

Back