Kartica ...?

Mrs.Nero

Aktivan član
Poruka
1.594
Otprilike pola godine me net konstantno zeza.... ne sastavi ni pola sata a da ne nestane.... Da nije možda mrežna kartica u pitanju....? Crkavanje u najavi...?
Kako bih mogla da proverim to? Postoji li neki program, ili jednostavno da kupim i zamenim....?

Never - to sam i ja mislila, zvala sam tamo da proverim, navodno je sve u redu... Evo recimo, poslednjih mesec dana otprilike, radio je savršeno, da bi opet pre tri dana počeo da zeza, i to baš. Tako da nisam sigurna ni šta može da bude....

snejks - ja se uopšte ne razumem u te stvari, jbg, ne ide u glavu, zato i pitam, šta još može biti, da nekako proverim, da bih uopšte znala šta je u pitanju,a ne da bespotrebno menjam nešto,ako ne moram.:)

Never - to sam i ja mislila, zvala sam tamo da proverim, navodno je sve u redu... Evo recimo, poslednjih mesec dana otprilike, radio je savršeno, da bi opet pre tri dana počeo da zeza, i to baš. Tako da nisam sigurna ni šta može da bude....

snejks - ja se uopšte ne razumem u te stvari, jbg, ne ide u glavu, zato i pitam, šta još može biti, da nekako proverim, da bih uopšte znala šta je u pitanju,a ne da bespotrebno menjam nešto,ako ne moram.:)
kod provajdera je UVEK SVE U REDU I SVE FUNKCIONIŠE
zapamti to je jedini odgovor koji ćeš od njih dobiti i po njima kvar je uvek kod tebe.
LAN Kartica ne može sada da bude ispravna a posle deset minuta da ne radi pa posle sat vremena sve opet radi i tako da ide to mesecima a ti ne vadiš karticu iz ležišta i ne pomeraš ni kompjuter.
Pretpostavljam da je kod tebe u pitanju integrisana LAN kartica - one crkavaju dosta često .Bilo bi dobro da se obratiš nekome ko zna da isključi integrisani lan u bios-u računara i da instalira neku jeftinu karticu kod tebe obično su ispod 1000 din gigabitne kartice.
mnogi inače ne znaju ali je lako proveriti da li je do interneta ili do tebe današnji - kablovski modemi ili adsl modem ruteri preko kojih dobijaš internet imaju svoju unutrašnju ip adresu koja je napisana najčešće na samoj kutiji uređaja i tipa je 192.168.1.1 ili slično i ti sada otvoriš neki brovser na računaru koji je povezan sa tim uređajem i ukucaš tu adresu u adresni bar onda otvoriš kontrolnu stranicu samoga uređaja gde sve piše čim ti dozvoli otvaranje stranice znaj da je kod tebe sve u redu a da je problem kod njih

Back