Karta za koncert Marije Šerifović u Čikagu košta preko 1.000 dolara

Regularna cena je od 70-105 dolara

1747760545854.png

Tiketi za taj koncert krecu se od 177us$ (online preko ticket mastera i sl.), cena od tisucu us$ je za separe, to je uobicajena praksa za klupske koncerte. Oni od 70$ su vec rasprodani, mislim da te od 177 niko nece ni uzeti.
LINK, LINK <-----

Mada je tih 177$ za tiket pevaca njenog renomea malo previse jer na koncerte nasih pevaca dodju samo nasi (i poneki drugi Balkanac) ljudi. Zdravko Colic koji je ubedljivo najvece ime medju nasim estradnim zvezdama koje dolaze na americki kontinent uzima po tiketu od 100$ pa navise, naravno da se prvo rasprodaju te karte za 100$ a tek na kraju one za 500$ u separeima. Bajaga je za nijansu jeftiniji, recimo od 80$ pa navise. Na Colica nisam isao (ali jeste moja supruga), Bajagu ne propustam, ostali me ne interesuju - bio sam jos samo na Stefanovski&Tadic (dva puta) i pre 23 godine na Partibrejkersima (najveci promasaj moje koncertne istorije). Dolaze i neki drugi tipa Frajle ali oni pevaju po nasim kafanama a na njih ne bi isao ni u Srbiji.

Naravno, postoji i svet narodnjaka ali ne znam sta se tamo desava iako oni daleko cesce prave turneje.

U tom istom prostoru koncert nesto kasnije pravi i Rachel Chinouiri ( jel ko od vas cuo za nju? ja iskreno nisam) a tiketi za njen nastup krecu od 215$, za 20-25% vise od ulaznica za Serifovickin koncert. Ovo cisto zbog poredjenja, da vidite da cena tiketa zavisi pre svega od mesta na kom se koncert drzi.

Kako ide prodaja ulaznica za koncete nasih pevaca po americkom kontinentu?

Deo ulaznica se proda preko prodavnica nase hrane (tamo je 95% kupaca prva generacija nasih iseljenika), to su najjnize cene za ulaznice, nesto skuplje se prodaju preko sajtova nasih organizatora turneja po Sev.Americi i te najjeftinije se rasprodaju brzo (ako postoji neko interesovanje) pa organizator pod isprikom rasprodatih jeftinih ulaznica digne cene na ostatku da bi sto vise zaradio... a na dan koncerta ih pocinje obarati da rasproda sto vise.
Deo tiketa se prodaje i preko sajtova tiket mastera i slicnih specijalizovanih agencija (gde su nasli i cifru od 1000$ za Serifovickin koncert u Chicagu i gde je cena full jer ticket master nece prodavati ulaznicu za 60-80$) koje imaju saradnju sa koncertnim prostorima gde gostuju nasi pevaci.

To je prica koju je Serifovicka sama lansirala, a kod prodaje dao Bog mozes da stavis cenu koju hoces, da li ce to neko da kupi je sasvim druga prica. Isto vazi za legendu o 300.000 Srba u Cikagu. Po zvanicnim podacima 180.000 u celoj Americi, verovatno je vise jer i dalje ima onih koji su Jugosloveni, ali sigurno daleko od miliona.

https://data.census.gov/table?q=B04006: PEOPLE REPORTING ANCESTRY

Back