Карта српских земаља

• Začetnik teme Začetnik teme Vend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vend

Zainteresovan član
Poruka
251
Radim na nekom knjiscetu..pa bi mi dobro dosla neka karta.
Nista mi drugo ne pada na um (ako neko ima sugestiju, neka kaze :) ), pa uzeh Derokovu.
U pitanju je prikaz srpskih zemalja oko 1208.godine (to vreme, ili oko 1200. obradjujem).
10.jpg

Sta mislite, treba li uneti neke izmene u njoj? :think:

Poslednja izmena:
Nista mi drugo ne pada na um (ako neko ima sugestiju, neka kaze :) ), pa uzeh Derokovu.
U pitanju je prikaz srpskih zemalja oko 1208.godine (to vreme, ili oko 1200. obradjujem).
Pogledajte prilog 363452

Jel možeš da pojasniš šta ti tačno treba pošto ništa nisam razumeo ?

Šta je knjiscet ?

Treba ti karta Srbije 1200 godine ?

Pogledajte prilog 363452

Ovo je karta Nemanjinih zemalja... Bosna je odvojena...

Tada Srbija nije ni postojala.

Da, bio je tito tada, jahao kamile i svinje...:lol:

- - - - - - - - - -

Jel možeš da pojasniš šta ti tačno treba pošto ništa nisam razumeo ?

Šta je knjiscet ?

Treba ti karta Srbije 1200 godine ?

Најтачнију карту ицртачеш ако пратиш кретање Срба, Словена, њихову постојаност на простору на ком су живели, мада мало игде пише о томе. Мораш да вадиш из контекста и читаш између редова, у текстовима куда се кретали освајачи Балкана и шире...

Комунистичко лењинистичка секта је све доказе о постојању Словена Срба елиминисала, и на интернету...

Pogledajte prilog 363452

Doobro, znači pomeriti granicu prema potomcima Tuge, Buge i ostalih Avara.
Pogledajte prilog 363457
Još nešto?

Trebao sam spomenuti, nije komediografsko delo, ali ko zna, ako me inspirišete. :zdm5:

Ја шта брате, на запад , зна се докле је наше, не виде ти се овдје ни Купа ни Илова ни Драва.

Zaboravio sam da napomenem. Da, Nemanjinih zemalja, kad ne nađoh nista bolje.
Premda, jurim 1200. do 1208. dakle, vreme Nemanje II.
Dopisaću Bosnu. :)

Ko je Nemanja II? :D

Najbolje da ti nacrtaš kartu u tom periodu srpske istorije. Zapadne granice su ti na Cetini i Neretvi, severna negde na Rudniku, a juzna na Drimu i Šari. E sad za istok je malo nezgodno. Jedno vreme je granica bila na Južnoj Moravi, a onda Stefan zauzima Niš i Vranje, mada mislim da je to bilo nakon onog perioda koji tebe interesuje (1200-1208).

Ko je Nemanja II? :D

Najbolje da ti nacrtaš kartu u tom periodu srpske istorije. Zapadne granice su ti na Cetini i Neretvi, severna negde na Rudniku, a juzna na Drimu i Šari. E sad za istok je malo nezgodno. Jedno vreme je granica bila na Južnoj Moravi, a onda Stefan zauzima Niš i Vranje, mada mislim da je to bilo nakon onog perioda koji tebe interesuje (1200-1208).

Stefana Nemanjića dok se nije krunisao, tj. dok je bio veliki župan sad negdje zovu Nemanja II...

Pogledajte prilog 363452

Paganija ti fali, ona je bila do 12 veka "aktuelna"

Ova tema me vratila u školske dane kad sam u atlasu flomasterom i olovkom uvećavao granice Srbije :)

Napravih toliko veliku Srbiju da je nije bilo ni u najvlažnijim Šešeljevim snovima 90-ih :D

Srecom pa sam dobar i u fotošopu. No, rekoh da ne moram i to da radim.

Ali, šta se mora, nije teško.

Blagodarim na dobroj volji :) dobri ljudi! :hvala:

Pogledajte prilog 363510

Kad završiš to knjisce ili knjišče da ga postaviš ovde da vidimo šta si uradio :D

Back