Karpalni tunel

branislava2702

Početnik
Poruka
14
Pozdrav, zanimaju me iskustava vas koji ste imali operaciju i problem Karpalnog tunela, upravo se nalazim u bolnici i radim pretrage. Imam bol i trnjenje desne ruke sad već duži period čak i mišićna masa mi pala na šaci, kost se vidi kao da je jako mršav taj dio šake. Neka vaša iskustava. 😊

Ako imaš trnjenje i bol u tri i po prsta (pola do malog ) i ako je to izraženo noću onda je sasvim sigurno sindrom Karpalnog tunela i to je za operaciju. Oslobodice se taj živac, neće biti bola a atrofiju ruke ćeš povratiti fizikalnom terapijom.
Ukoliko ne rešiš hirurški atrofiraće ti šaka, ako bolovi idu od ramena pa na niže onda je vrlo verovatno vratna kičma.
Gde ćeš se operisati?

Nemam simptome da me prsti bole i da noću više boli. Jedino palac kao da nije moj nemam prirode pokrete nego sve jedva, a ruka od podlaktice trne šaka počela da dobija oštre kratke bolove. Bol u ramenu nemam, snimak vrata mi uredan. Tu u UKC u Banjaluci sam, čekam da ponovim sve nalaze pa da čujem šta kažu doktori. Dr. Aleksandra Dominović i dr. Zoran Vukojević.
Ako imaš trnjenje i bol u tri i po prsta (pola do malog ) i ako je to izraženo noću onda je sasvim sigurno sindrom Karpalnog tunela i to je za operaciju. Oslobodice se taj živac, neće biti bola a atrofiju ruke ćeš povratiti fizikalnom terapijom.
Ukoliko ne rešiš hirurški atrofiraće ti šaka, ako bolovi idu od ramena pa na niže onda je vrlo verovatno vratna kičma.
Gde ćeš se operisati
Gde ćeš se operisati

EMNG za nervus medijanus uradi da se to vidi pa ako se uklopi onda je Karpalni sindrom ali nije lako objasniti ovako.
Ako se snimak poklopi mada su ti simptomi inkompletni nemaš sve simptome ( kako si opisala) za Karpalni sindrom.

Pa da zato sam i završila u bolnici, pola godine idem na termine i preglede i razne nalaze. Na kraju me poslaše u bolnicu, baš jer nemam sve simptome nisu sigurni. Hvala na informacijama 😊
EMNG za nervus medijanus uradi da se to vidi pa ako se uklopi onda je Karpalni sindrom ali nije lako objasniti ovako.
Ako se snimak poklopi mada su ti simptomi inkompletni nemaš sve simptome ( kako si opisala) za Karpalni sindrom.

Back