karma ili nesto osmo..

i da, po tome bi dosta osoba ovde (koje su navele da su imale slicne situacije), bile psihicki iskliznule, da ne kazem bas poremecene, sa nesposobnoscu da sagledaju stvarnost kakva jeste. pa konstruisu neku svoju, bolesnu stvarnost, koja objektivno ne postoji.

ne mislim da iskrivljivanje stvarnosti obavezno spada u oblast patologije.
ja cak mislim da samo subjektivni svetovi i postoje.
ko je od nas toliko mentalno mocan da vidi svet kakv on objektivno jeste?

zato ne mislim da sam bilo koga nazvala mentalno poremecenim zbog toga sto mu se desavalo da oseca karmicku bliskost sa nekim.

ne mislim da iskrivljivanje stvarnosti obavezno spada u oblast patologije.
ja cak mislim da samo subjektivni svetovi i postoje.
ko je od nas toliko mentalno mocan da vidi svet kakv on objektivno jeste?

zato ne mislim da sam bilo koga nazvala mentalno poremecenim zbog toga sto mu se desavalo da oseca karmicku bliskost sa nekim.

ne, rekla si da neko uobrazava situacije koje objektivno ne postoje.
mozemo mi sada danima o subjektivnoj i objektivnoj realnosti, ali nema svrhe. postoje opsteprihvacena stanovista po tom pitanju. ako neko uobrazava da ga je zaustavila policija ( a nije u realnosti), da je pokraden, da ga neko truje, da mu neko radi oglavi, da ga neko mnogo voli, da mu komsija ostavlja hm..palacinke pred vratima ( a nista od toga relano nije istina), te da ima "vezu" sa nekim, pa neku "posebnu bliskost" itd, da ne nabrajam i izmisljam vise...onda se zna da se radi o patologiji, ma koliko se ti sada pozivala na "objektivnu" i "subjektivnu" stvarnost.
dakle, ovde se ne radi o izmisljnim i umisljenim situacijama. ova tema ima veze samo sa "objektivnom" relanoscu, ako ti je tako lakse da razumes.

e pa sad da li ima veze iskljucivo sa objektivnom ili sa subjektivnom realnoscu... to i jeste pitanje teme, zar ne? tema je da kazemo sta mislimo o karmickim susretima, poznanstvima...?
eto, ja mislim da su deo subjektivne stvarnosti, pri tome ne nazivajuci ludacima ljude koji se osecaju karmicki spojeni sa nekim... i nije isto uobraziti da te je zgazio auto i da si sa nekim sudbinski povezan....po mome misljenju.
mislim da je tema po mogucim odgovorima slicna pitanjima - ima li boga?

neki ce reci - ima, drugi - nema , treci - ne znam, tesko mi da skontam, ali nesto mora da ima....

e pa sad da li ima veze iskljucivo sa objektivnom ili sa subjektivnom realnoscu... to i jeste pitanje teme, zar ne? tema je da kazemo sta mislimo o karmickim susretima, poznanstvima...?
eto, ja mislim da su deo subjektivne stvarnosti, pri tome ne nazivajuci ludacima ljude koji se osecaju karmicki spojeni sa nekim... i nije isto uobraziti da te je zgazio auto i da si sa nekim sudbinski povezan....po mome misljenju.
mislim da je tema po mogucim odgovorima slicna pitanjima - ima li boga?

neki ce reci - ima, drugi - nema , treci - ne znam, tesko mi da skontam, ali nesto mora da ima....

upravo to.
materijalisticki svet, kao i sam materijalisticki pogled na svet u celini, cesto iskljucuje i neke druge dimenzije. sto ne znaci neizostavno da te dimenzije ne postoje. zato ih ne treba negirati.
to je kao ono- sta je kosmos? sta je beskraj? nas neko treba da ubedi u postojanje beskaja a niko ga nije ni video ni doziveo ni izmerio. da, i matematika kaze da se dve paralelne prave negde u beskonacnosti seku. to su neke druge dimenzije, manje opipljive, ali ih prihvatamo bez kritickog pogleda na problem.
slicno je sa ljudskom psihom, zivotima, misijom na zemlji..slicno matematici, druge nauke dozvoljavaju secenje dva paralelna ljudska zivota negde u beskraju. a kada i zasto, to niko ne moze da kaze. niti zasto je to secenje cilj, i da li je samo sebi svrha. i jos mnogo pitanja...
o takvim paralelnim zivotima, slicno paralelnim pravama, koji imaju svoj put svako nezavisno od onog drugog ali paraleno, sa posebnom spregom i posebnom sustinom odnosa kao takvog, sa nekim posebnim "secenjem" negde u beskonacnosti (u ovom slucaju buducnosti), se radi u ovoj temi.

neka poznanstva, veze, sta vec...
budu nekako...
sad kad bih znala da objasnim imala bih i odgovor, u tome je caka...
neke jake povezanosti...nesto iz proslog zivota, nesto karmicki predoredjeno, neminovno...nesto kad osecas da je jako u smislu da se ne moze prekinuti,jer ima neki svoj tok nezavisno od nase zelje, kad citav proces ide i ide onako neminovno, sa minimalnom mogucnoscu da mi na to uticemo... i kad oboje to osecaju, kad su prosto ubaceni jer kroz to moraju..a ne znaju kuda vodi niti mogu da usmeravaju...
kad se neko ili nesto prosto igra vama kao d apovlaci sahovske figure...i svesni ste da ste nemocni..
e sad...i kad zelite da izadjete iz tog procesa ne moze..opirete se i pokusavate ali bivate vracani u proces sa ko zna kojim smislom i kakvim ishodom....

Ako se dobro potrudis, uvek mozes da zejebes nesto.
Tesko je nesto popraviti...
:)

Back