Kardio treninig.

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.783
Posto vec znate da sam uradio gastricni baj pas i smrsao prvih 20 kg lako, posle toga je sve stalo i tri meseca nisam skinuo ni grama. Posle toga sam krenuo da vozim sobni trenazer, po sat vremena dnevno i za osam meseci sam skinuo samo 4 kg, dok zadnja dva meseca APSOLUTNO NISTA nisam skinuo. Jedem do 2000 cal. dnevno. Trenazer je od mogucih osam tacaka opterecenja na sestici. Sta mislite, zasto tezina stoji. Jedino jos nisam probao da pijem domestos i cif na prazan stomak da bih smrsao ;) Hrana mi se sastoji iskljucivo od ugljenih hidrata. Jedem neku kukuruznu penu u vidu smokija, krompir pire, pti ber, sok. Nista slatko i masno ne unosim.

treba da uneseš po 10% masti i proteina od ukupnog broja kalorija
2000 je malo ako treniraš
proteine možeš kroz pasulj, masti kroz orahe, badem, lešnik ili kikiriki, sirovo najbolje
UH najbolje kroz voće, krompir takođe nije loš
neka ti bar 50% toga što pojedeš bude sirovo

treba da uneseš po 10% masti i proteina od ukupnog broja kalorija
2000 je malo ako treniraš
proteine možeš kroz pasulj, masti kroz orahe, badem, lešnik ili kikiriki, sirovo najbolje
UH najbolje kroz voće, krompir takođe nije loš
neka ti bar 50% toga što pojedeš bude sirovo

Pa nije mi jasno.....ako je tih 2000 malo......kako onda ne skinem jos kg-a sa ovim treningom?

- - - - - - - - - -

tezina stoji zato sto je sobni trenazer sranje

- - - - - - - - - -

a pti ber i sok nisu slatko

Jesu slatki ali ne mnogo. Sve ja to uklopim u 2000 cal.

- - - - - - - - - -

A sta mislite da odradim jedan trening od sat vremena ujutro kad ustanem i jedan uvece pre spavanja?

Ja mogu da ti kazem sta mene goji....posto ja krkam uglavnom provrce i ono sto verovatno drugi smatraju djubretom...
Mene goji pti beer, bez obzira da li je posan masan....goji me.....I goje me one cerealije koje kao pisu da ne goje...
Krompir me ne goji, meso me ne goji, hleb me goji, ali ne toliko, malo vise od krompira, ako ne jedem posle 20h, onda mrsavim, ali ja to ne upraznjavam, jer imam dobru tezinu, iako ti ovo pisem, to je samo ono plus prst na stomaku...kad se pojavi...
Cokolada, pekmez, cokobananice sve to goji bar 2x , 3x vise nego ovo cak vise i od secera da si ga uneo kroz kafu ili galete...
Sokovi vestacki me goje, voce me ne goji...

Zelenis ne goji, ali ne bih ja bio vegetarijanac na duze...

Kad jedes nesto sto ti se jede, manje goji....nego kad jedes sto nema drugog, cak i kad su grisini u pitanju...

Kazu setnja, ali da li zato sto ja i inace sipcim po 20km dnevno ili zbog neceg drugog, meni setnja ne pomaze nesto preterano, dok plivanje mi izbaci visak vode iz tela...
Posto postoji mogucnost da imas visak vode u telu, vezano....vodnjikavo telo kako ga zovu...
Koliko sam ja video na sebi , tu meni voznja, trcanje ne pomazu, ali plivanje da...da izbacim tu vodu iz tela...dobro pomaze i svadba i folklor...

Ustvari kad bolje porazmislim, meni vise vezbe i bolja hrana i ne trebaju nego kad sam svat....Imas svega, hrane kakve treba (predjela merkam), zabave i muzike i naravno ...khm, neforumasice...

A jebbem mu mater.....ja lecim stitnu zlezdu godinama.......ali rezultati su pod kontrolom. Ne bih rekao da je do nje. Nego mi bas cudno.....vozim sat i po trenazer podesen na 7 od mogucih 8 tacaka opterecenja.....lipti znojcina sa mene.....i dva meseca ni kg manje.

A jebbem mu mater.....ja lecim stitnu zlezdu godinama.......ali rezultati su pod kontrolom. Ne bih rekao da je do nje. Nego mi bas cudno.....vozim sat i po trenazer podesen na 7 od mogucih 8 tacaka opterecenja.....lipti znojcina sa mene.....i dva meseca ni kg manje.

tvoja ishrana treba da bude bazirna na proteinima, a ne na ugljenim hidratima
tu prvo gresis
drugo, ocigledno je da ti je unos u paraleli sa potrosnjom, znaci moras unos da smanjis
kad je faza topljenja masti, kalorisji unos se smanji za 500 u odnosu na ono sto je potrobne telu za dnevnu potrosnju - tek tada dolazi do topljenja rezervi

na ovaj trenazer,mislis?
3086.jpg

jedi banane,sir,jaja,belo meso i ribu,za 2 meseca mozes napraviti napredak o kom si sanjao

To je steper. Ja imam staticnu biciklu. Ne mogu posle gastricnog baj pasa nista drugo da jedem osim kukuruzne pene u vidu smokija (cist ugljeni hidrat) pti ber keksa, soka,banane i supe. Bilo kakva riba, piletina, jaja mi stvaraju mucninu. Cak i orasi sa svojom masnocom mi smetaju. Citam po sajtovima, da ne bih smeo ispod 2000 cal da unosim. Ja unesem toliko dnevno i potrosim jedno 700 na trenazeru. To znaci da je u logici stvari da mrsam. A ovo govvno od vage pokazuje non stop 106 kg! A posto sam smrsao 30 kg imam i veliki visak koze koja visi.....kao neki mastif!

18 + :sad2:

tu biciklu mozes da ''vozis'' ceo dan nista neces uraditi,a sedi na pravi najs 15 min uzbrdo raspasces se,pa ti vidi oces li dalje gubiti dragoceno vreme,na ovom skijaskom trcanju isto za 15 min zavrsis posao

nije mi jasno kako ne smes?
bas pacijentima sa gastricnim bajpasom preporucuju iskljucivo proteinsku ishranu, to ej jedini nacin da istopis masti
moja prijateljica je isto uradila intervenciju i za godinu dana skinula 50kg
sa sto na 48kg
imamo i jednu forumasicu koja je isto imala intervenciju, ona je imala i intervencije sa kojima je otklonila visak koze
i u periodu dok je skidala kilazu bila je na restrikciji od 1200cal dnevno

nije mi jasno kako ne smes?
bas pacijentima sa gastricnim bajpasom preporucuju iskljucivo proteinsku ishranu, to ej jedini nacin da istopis masti
moja prijateljica je isto uradila intervenciju i za godinu dana skinula 50kg
sa sto na 48kg
imamo i jednu forumasicu koja je isto imala intervenciju, ona je imala i intervencije sa kojima je otklonila visak koze
i u periodu dok je skidala kilazu bila je na restrikciji od 1200cal dnevno

Nemam pojma sta se desava. Samo mi pobrojane namirnice prijaju novom zeludcu. Pokusavao sam da smanjim unos kalorija, ali me u sred voznje trenazera "pukne" hipoglikemija....tresem se ko prut kad mi padne secer.

Nemam pojma sta se desava. Samo mi pobrojane namirnice prijaju novom zeludcu. Pokusavao sam da smanjim unos kalorija, ali me u sred voznje trenazera "pukne" hipoglikemija....tresem se ko prut kad mi padne secer.

jesi li dobio preporuciv nacin ishrane posle operacije?
sustina je da smiris lucenje pankreasa i da ne izazivas insulinske shokove koje izazivas konstantnim unosom secera - sokovi, pti ber keks..
zaglavio si se, moras po strucnu pomoc nutricioniste i trenera koji ce da ti odredi nacin na koji treba da pokrenes svoj metabolizam ulaskom u aerobnu zonu
ocigledno je da to ne mozes i ne umes sam
sto se ishrane tice, ovo sto ti unosis nije hrana..kolicina skinutih kilograma sa pocetka je najverovatnije oslobodjena voda
lako moze da ti se desi da sa ovakvim nacinom ishrane izgladnjujes telo i topis sopstvenu misicnu masu, a gomilas salo i dalje

Dive ti je objasnila zasto imas problem.
Kad ne bi unosio ugljene hidrate ( ili samo u minimalnim kolicanama) ne bi imao ni hiperglikemiju.
Ti hipeglikemiju izazivas secerom i tim belim brasnom.

Nije uopste cudno sto stagniras.
Telo se naviklo na isti napor, intenzitet, ucestalost i trajanje vezbe.
Mozes da menjas tempo, sprint minut-dva pa lagano 5 ili 10 minuta. Povecaj intenzitet/puls a smanji duzinu treninga na 45 min ponekad, i obrnuto. Mozes da odradis dva puta po pola sata ponekad itd.
Ako volis kucnu opciju, mozes da nabavis i onu masinu za veslanje, concept 2, najbolja je ali jeste skupa ko djavo. Trcanje ili brzi hod, vuca drva iz sume, tegovi, cisto da 'zbunis' telo. Roki 4 u Rusiji:D
Ako imas problem sa varenjem proteina probaj protein sejk.
Citao sam ako se ne unosi dovoljno kalorija, telo ulazi u 'starvation mode' - faza izgladnjivanja? gde telo postaje super efikasno u koriscenju kalorija i sagoreva misic i cuva salo sto usporava metabolizam itd.
Pracenje otkucaja srca ti isto moze pomoci.
Pogledajte prilog 412854
Cepaj.

Nije uopste cudno sto stagniras.
Telo se naviklo na isti napor, intenzitet, ucestalost i trajanje vezbe.
Mozes da menjas tempo, sprint minut-dva pa lagano 5 ili 10 minuta. Povecaj intenzitet/puls a smanji duzinu treninga na 45 min ponekad, i obrnuto. Mozes da odradis dva puta po pola sata ponekad itd.
Ako volis kucnu opciju, mozes da nabavis i onu masinu za veslanje, concept 2, najbolja je ali jeste skupa ko djavo. Trcanje ili brzi hod, vuca drva iz sume, tegovi, cisto da 'zbunis' telo. Roki 4 u Rusiji:D
Ako imas problem sa varenjem proteina probaj protein sejk.
Citao sam ako se ne unosi dovoljno kalorija, telo ulazi u 'starvation mode' - faza izgladnjivanja? gde telo postaje super efikasno u koriscenju kalorija i sagoreva misic i cuva salo sto usporava metabolizam itd.
Pracenje otkucaja srca ti isto moze pomoci.
Pogledajte prilog 412854
Cepaj.

Neki dan iscepah sest metara drva......bas mi je dobro "leglo" u odnosu na ove dosadne treninge na trenazeru.

Kramp, kreni po selu, i kao svaki dobar komsija iscepaj ljudima drva za dz.:D

Pa to sam i uradio. Prvo sam sebi iscepao, moja tri metra, onda kod rodjaka njegova tri metra pa me onda zvala njegova sestra, moja rodjaka da joj iscepam sest metara. Nesto mi psihicki prija kad pukne drvo pod mojom sekirom :) A i bol u ledjima i umor mi se cine nekako "zdravim" posle cepanja.

Ma batali i veslanje i guslanje, gledaj da ne jedes vise ugljene hidrate.
Nista ti nece pomoci ove silne vezbe, cepanje drva i unosenje cumura u podrum ako
nastavis ovako da se hranis.

I forumasica koja je imala istu proceduru kao i ti ima problema sa unosenjem hrane, ali
ona zna da ne sme da jede ugljene hidrate, a valjda su to i tebi rekli.
Ovo sto ti radis veze s mozgom nema. Na kraju ces dobiti i dijabetis.

Dijeta je najveci problem. Ti si u deficitu 500-600 kalorija i treba da jedes povrce, voce i protein. Ako jedes jednolicnu, neraznovrsnu hranu kao da si u radnom logoru.
Fizickim naporom razgradjujes protein u misicima, ako ga ne unosis dovoljno gubis misicnu masu umesto sala, sto svakako neces. Tako da i trening moze da postane kontra produktivan.

Poslednja izmena:
Dijeta je najveci problem. Ti si u deficitu 500-600 kalorija i treba da jedes povrce, voce i protein. Ako jedes jednolicnu, neraznovrsnu hranu kao da si u radnom logoru.
Fizickim naporom razgradjujes protein u misicima, ako ga ne unosis dovoljno gubis misicnu masu umesto sala, sto svakako neces. Tako da i trening moze da postane kontra produktivan.

A jbg brate......ne mogu....shvatas......posle ove operacije sve mi se gadi osim ovog sto sam napisao. Pojedem pola jabuke, lezim pola sata na patosu dok me ne prodje muka.

A jbg brate......ne mogu....shvatas......posle ove operacije sve mi se gadi osim ovog sto sam napisao. Pojedem pola jabuke, lezim pola sata na patosu dok me ne prodje muka.

I forumasica koja je imala isti problem ( a ima ga i danas) isto je pisala kao i ti tako da ti ja verujem da ti nije dobro od odredjene hrane.

Ali ako tako razmisljas onda je cela prica bila totalno besmislena. Moras da probas sve i svasta, ipak postoji i neki pire od nekog povrca,
mozda i jaja ( kuvana, przena), neke supe od povrca, pilav, rizoto sa pecurkama, eventualno mesom koje ti prija.
Ovako nista nisi uradio. Mogao si i bez tog komplikovanog zahvata da smrshas 30 kg.

Jel mozes popiti jaje? Ne moras da ga zvaces i mirises, probaj jedno. Puter od kikirikija je kalorican i pun proteina i masti, jedna dve kasikice kao namaz, umak ili ga samo rastopis u ustima. Proteinski prah samo razmutis u vodi i popijes, dosta je laksi za varenje. Sad se prave proteinski prahovi od graska ako ovi na bazi mleka i jaja ne odgovaraju.
Mozda bi lakse podneo hranu iz blendera, smuti?, i tako to.

Sto se tice mrsavljenja treba da imas biciklicu i pulsmetar.
220 - godine starosti pa 70% od toga ti je idealno opterecenje za mrsavljenje. Ako mozes jedan sat ili malo vise utoliko bolje.
Organizam prvih petnaestak minuta radi na UH a tek kasnije se u oslobadjanju energije ukljucuju i masti. Dakle, sat vremena (najmanje) bez prekidanja.
Na primer imas 40 leta, 220 - 40 = 180 * 0,7 = 126, dakle puls da bude izmadju 120 i 130 gruba racunica.

Sto se tice boldovanog, to vec prevazilazi moje znanje.... i to polovinu jabuke?

Da....skracen mi je zeludac.

- - - - - - - - - -

I forumasica koja je imala isti problem ( a ima ga i danas) isto je pisala kao i ti tako da ti ja verujem da ti nije dobro od odredjene hrane.

Ali ako tako razmisljas onda je cela prica bila totalno besmislena. Moras da probas sve i svasta, ipak postoji i neki pire od nekog povrca,
mozda i jaja ( kuvana, przena), neke supe od povrca, pilav, rizoto sa pecurkama, eventualno mesom koje ti prija.
Ovako nista nisi uradio. Mogao si i bez tog komplikovanog zahvata da smrshas 30 kg.

Hah....pa ko ti kaze da nisam mrsao dva puta po 20 kg u periodu od 2010 do 2013. Presao sam za tri godine 8 000 km peske sa planinarima i jedno 4 000 km trenazerom, ali svaki put se vracala tezina. Imao sam 145 pa 125 pa onda opet 145 pa opet 125 i na kraju kad se opet vratila na staro, dignem kredit i operisem se. "Mecku rodim" dok skinem tih 20 kg a ono se vrati za pet meseci.

Back