Karcinom trbusne maramice

Bilijana

Zainteresovan član
Poruka
130
Molim vas,da li neko zna nesto o ovome,da li se leci,da li se izlecio?Tumor je bio na jajniku,odstranjeni su jajnici,materica,i deo besike,prosla je sve analize,prima hemoterapiju taxolom,i na kraju svega ustanovljeno je da se sa jajnika prosirio na trbusnu maramicu.Leci se,prima terapiju u 6 serija.Prognoze su lose.Molim vas.Pitam za mamu.

Molim vas,da li neko zna nesto o ovome,da li se leci,da li se izlecio?Tumor je bio na jajniku,odstranjeni su jajnici,materica,i deo besike,prosla je sve analize,prima hemoterapiju taxolom,i na kraju svega ustanovljeno je da se sa jajnika prosirio na trbusnu maramicu.Leci se,prima terapiju u 6 serija.Prognoze su lose.Molim vas.Pitam za mamu.
mnogima ode na trbusnu maramicu ali hemo sve to moze da sredi

Trudim se ja,ali nekad izadje iz mene malo slabosti a da nisam ni svesna.

Svaka bolest i patnja bliske nam osobe, i u nama izaziva istu bol i patnju i nemoć. Ljudsko si biće i normalno je da poklekneš i uplašiš se. I to nije ništa strašno. Trudi se, daj sve od sebe budi uvek prisebna, ali dozvoli i sebi par minuta dnevno da se i uplašiš.
Rak jeste teška bolest, i dosta ljudi strada, ali ne treba gubiti nadu, jer je i izlečenje moguće. Lekari obično kažu da jednom onkološki pacijent, uvek ostaje onkološki pacijent, ali ne treba sve to baš tako bukvalno shvatiti. :) Eto oko tebe su ljudi koji su se izlečili i koji ti svojim savetima pomažu da prebrodiš sve to :)

Mojoj mami je sa jajnika metastazirao.Sada je prosla svih 6 hemioterapija.Sledece nedelje su gotove sve analize,pa ce valjda u Novi Sad na konzilirijum,da oni vide rezultate,da li je terapija uradila svoje i sta dalje,verovatno ce na zracenje.A kako ti je mama?Kako je otkrila? Reci mi nesto vise,znam da nije lako.Koje je godiste?

Back