nikad te nisam pitala zasto taj nick
ali sam citala tvoje postove i negde stekla utisak da si osoba sportskog duha koja je okrenuta zvanicnoj medicini i vrlo kriticna prema alternativi
pretpostavljam da se bavis ili si se bavio i nekim borilackim vestinama
pa me u vezi sa tim zanima, da li znas sta je tai chi chuan?
Znam naravno... Uh sad kao da dozivljavam deja vu, mislim da si me to vec pitala i da sam ti vec odgovorio.....A mozda i jesam, ali si ti zaboravila, ili nisi videla odgovor. U svakom slucaju osecam kao da smo vodili ovaj razgovor.
Jesam sportskog duha bas bas, i dan danas se bavim sportovima raznim, sto sportovima kao sportovima, sto teretanom kao osnovni gradivni blok za sve sportove + neretko i trcanje (aerobni trening).
Jesam okrenut zvanicnoj medicini, jer je potkrepljena dokazima i dvostrukim slepim meta analizama i istrazivanjima....>Sto se tice alternative, hm, za mene tu i nema zapravo neke prave alternative, koristim i ja cajeve, mazalice i sve sto je pri ruci, kada nemam bolje, ali da se ne lazemo, ja u svetu lecenja stvari delim na medicinu i medEcinu, odn amedicinu, na ono sto leci i na ono sto ne leci odn nema efekta veceg od placeba. Sad, to ja ne zovem zvanicno i alternativa, jer sve sto je alternativa a radi, trebalo bi da postane zvanicno, ali bre da radi a ne da mi placebom opisuju pacijenti satro boljitak a bolest jos gore progresira kada se objektivno utvrdi.....Kao oni religijski zanesenjaci koji se tripuju da im bolje kada dodirnu neko drvo u kojem je "lik Bogorodice" i kada se zanose da im se obratio bog i dao im moci ili koje vec shizofreno sra..e. Tako da po meni, nazivi zvanicna i alternativna je zapravo neka vestacka dihotomija, koja i ne postoji, neki nepostojeci rivalitet, pa sad kao oba rade, sad jedni vole ovo drugi ono. A ne krije se u tom grmu zec, i to tako ne moze postojati i biti klasifikovano vec samo medicina i ne-medicina. Radi i leci i ne radi i ne leci. Subjektivni osecaji i introspekcija pacijenata nisu uopste bitni i validni za donosenje zakljucka.
Zasto? Zato sto upravo i tako testiramo lekove - kontrolna i eksperimentalna grupa, i onda im se da "lek" odn secer i mnogi kazu jao bolje mi je majke mi, u sto dooobar "lek". E vidis to je alternativna medicina, odn amedicina, a moze biti i da zaista deluje i kada deluje onda to postaje - pa jednostavno medicina. Zvanicna medicina. Ali da bi znao koliku stopu aktivne materije unosis u sebe, to se mora naucno sve iskontrolisati, i onda je tu farmakologija, farmacija itd, i odatle pocinju i sve teorije zavera - "aha, oce da ugase nasega sarlatana jer pomaze ljudima bolje nego lekari, pa ce njegove biljke da uzmu i naprave lekove od toga da sto bolje zaradjuju od bolesnih ljudi, samo farmakomafija moze da diluje te supstance, ne zele rivala bla bla bla bla".
A zapravo jedina zavera koja postoji je zavera biomafije i sarlatana koji decenijama zaradjuju i osptaju tako sto prodaju pacijentima sve i svasta a nema se pojma ko unosi u sebe koliko miligrama aktivne supstance necega.
Mislim ono, zelis da proveris da li si debeo, i zar niej bolje da stanes na vagu i precizno da ti izadje broj tacno koliko imas kilograma, koliko od toga vode, sala, misicnog tkiva, i da znas na cemu treba konkretno poraditi, nego da te izvesni prijatelj sarlatan uhvati rukama, podigne i kaze ti odokativno - Hm mislim da imas oko 90ak kilograma, trebalo bi da smrsas 4 kg-a, mada te i malo ta trenerka siri, da imas nesto uze na sebi rekao bih mozda i 2-3 kg-a.
Zasto ovaj nick? Hm, mnogi povezuju zaista neku zlobu u mom personalitiju, obzirom kako zustro ulecem u neke teme.

Stavise, jedan polupsihoticni pacijent sa pdf psihologija, kome sam pisao nesto je mislio da sam zaista zao i otpadnik od boga (sto i jesam majku mu, ateista sam

) i svideli su mu se saveti, ali nikako nije mogao da predje tu barijeru, da mu takve savete dobre, koje planira da sprovede u praksi, daje osoba koja ima u svom nicku rec - ZLI. Pa je krenulo ispitivanje - Ama zasto i zasto si ZLI, pa kako ja sad da primenim tvoje savete i poslusam te, a sta ako me izvedes na kriv put, ipak si ti sam sebi stavio ZLI u nick, nije to dzabe, zasto bi to sebi uradio, sta ti to trebalo itd .

Na forumu sam dosao da bih isprva diskutovao o borilackim vestinama i sportovima, pa analogno tome, ovo je anagram od Bruce Lee, pa sad evil verzija toga sam ti ja.

s obzirom da volim i da zatrolujem i da se spustam na razl. nivoe svojih sagovornika i tome slicno. Tako da mu dodje bas pogodjeno.