Karcinom grlića materice

Bilo bi jako lepo da napišeš link sa koga si preuzela ovaj tekst, jer je pisala nepismena osoba, a i sa pocrnjenim (ili naglašenim) testovima u samom tekstu deluje kao propaganda.

Tekst je pisala zena spec.dr Svetlana Djurišić, dermatolog.

Ne razumem kakva je propaganda gde zena objasnjava sta je hlamidija.
Uostalom, mi sve vreme ovde pricamo o nekim bakterijama koje se prenose seksualnim
radnjama i ime te hlamidije je Chlamydia trachomatis. I novorodjena deca mogu da budu preko majke zarazena
pa imaju problema sa ochima ili upalu pluca.

Napisao si po drugi put:

A i ovo sve dokazuje tvrdnju ginekologa koji je mojoj ženi rekao da bi testiranjem na hlamidiju 60% i više žena bilo pozitivno.

Da li je ovo dobro, pozitivno da je u Srbiji preko 60% zena zarazeno ( a verovatno i 70% muskaraca)?

Tekst je pisala zena spec.dr Svetlana Djurišić, dermatolog.

Ne razumem kakva je propaganda gde zena objasnjava sta je hlamidija.
Uostalom, mi sve vreme ovde pricamo o nekim bakterijama koje se prenose seksualnim
radnjama i ime te hlamidije je Chlamydia trachomatis. I novorodjena deca mogu da budu preko majke zarazena
pa imaju problema sa ochima ili upalu pluca.

Napisao si po drugi put:

A i ovo sve dokazuje tvrdnju ginekologa koji je mojoj ženi rekao da bi testiranjem na hlamidiju 60% i više žena bilo pozitivno.

Da li je ovo dobro, pozitivno da je u Srbiji preko 60% zena zarazeno ( a verovatno i 70% muskaraca)?
Dobro ili ne tako je kako je. Meni sugeriše da je potrebno obaviti dodatna ispitivanja oko toga koliko je ova bakterija opasna za celu populaciju. Opet, sa druge strane, očekujem da se jednog dana putem evolucije stvori dovoljno dobar imunitet na hlamidiju. Valjda...

Dobro ili ne tako je kako je. Meni sugeriše da je potrebno obaviti dodatna ispitivanja oko toga koliko je ova bakterija opasna za celu populaciju. Opet, sa druge strane, očekujem da se jednog dana putem evolucije stvori dovoljno dobar imunitet na hlamidiju. Valjda...

Bog te pita od kada ta bakterija uopste i postoji, od nje nije niko do sada umro, barem ne od ove koju ovde
"studiramo" ;)

Treba napomenuti da postoje tri vrste hlamidije. Ona koja se nalazi u plućima, prenosi se kašljanjem i kijanjem npr. A sve tri vrste mogu izazvati upalu pluća. Takođe, ona koja se nalazi u plućima, jednom kada pređe na genitalije postaje vrsta o kojoj pišemo ovde.
Da li je moguće da toliko malo informacija imate? I kako ćete lečiti ljude, ako ne poznajete osnovne informacije?
Ajde, sta kazes, tri vrste?

Ovo je tema o raku grlica materice, a ne o infekciji i tipovima Hlamidije.
Forumas je pomenuo spregu sa rakom grlica i ja govorim o tome.
Bila sam do sad vrlo fina prema tebi, s toga ocekujem identican odnos.
Spam ce ti ubuduce biti brisan.
I ne umisljaj da znas bolje medicinu, ako je nisi studirao i zavrsio, cak i od najgoreg doktora.
Sram te bilo!

Back