karcinom endometrija

mostarka86

Početnik
Poruka
2
Molim vas, hitno su mi potrebna iskustva i mišljenja o gore navedenom problemu. KARCINOM ENDOMETRIJA.
Mama mi je imala par mjeseci krvarenje (već mjesecima prije toga je ušla u menopauzu). Redovno je išla ginekologu zbog toga, ali on joj je govorio da je to zbog menopauze. Nakon 3-4 mjeseca odluči promijeniti ginekologa, i on primjeti zadebljanje u endometriju, i neki polip. Nakon par dana urađena je histeroskopija-kiretaža, gdje je odrastanjen taj polip i dio tog endometrija. Nalaz poslan na patologiju, dolazi povratna inf.za mjesec dana da se radi o karcinomu endometrija gradus I. Dr.kaže da je prognoza dobra, da je to početni stadij. U narednoj sedmici će biti operisana, izvadit će joj maternicu, jajnike, jajovode i mislim i žlijezde, odnosno limfe, pa će se tek onda znati da li je potrebna kemoterapija, jer kaže dr. da nije rijetkost da ovakvi slučajevi prođu samo sa operacijom, jer se ne radi o sarkomu, nego o toj blažoj varijanti tog karcinoma, ali sam sada zaboravila kako se tačno zove. Mogu li dobiti vaše mišljenje o ovome, ima li iko iskustva o navedenom?
Unaprijed hvala na odgovorima...

Back