Karate vs taekwondo

Teshko da c'e neko sa karateom crni pojas dobro provesti protiv istog koji je nacionalni borac neke zemlje u Taekwondo-u.
Jako je teshko dostic'i to, a karate trening je jako slichan ali nema pun kontakt u takmichenju i pravila tako da morash da koristish noge. ;)

karate i tekvondo trening su razlichiti...a to, kako ce se vrhunski borac jednog sporta provesti u borbi sa vrhunskim borcem drugog...pa moze da zavisi i od dana jednog od boraca...
trenirao sam karate...i uvek bih ga izabrao ispred tekvondoa...ali to na stranu...pitao bih te samo, da li je lakshe udariti...ili izvesti udarac, koji ima dovoljno snage da obori protivnika...i iskontrolisati ga na kraju?? ;)

karate i tekvondo trening su razlichiti...a to, kako ce se vrhunski borac jednog sporta provesti u borbi sa vrhunskim borcem drugog...pa moze da zavisi i od dana jednog od boraca...
trenirao sam karate...i uvek bih ga izabrao ispred tekvondoa...ali to na stranu...pitao bih te samo, da li je lakshe udariti...ili izvesti udarac, koji ima dovoljno snage da obori protivnika...i iskontrolisati ga na kraju?? ;)

biJo si karatistaaaaaaaa??????:zaljubljena:

Tekvondo (taekwondo) je olimpijski borilački sport nastao sredinom 50-ih godina prošlog veka, objedinjavanjem nekoliko hiljada godina starih korejskih borilačkih veština sa modernim naučnim dostignućima u oblasti sporta. Tekvondo je u stvari umeće borenja rukama i nogama, zasnovano na ljudskom instinktu samoodbrane prenesenom u sistem borenja, koje se usavršava fizičkim i mentalnim treningom. Pored sportskog i samoodbrambenog karaktera, u velikom broju zemalja prihvaćen i kao deo obuke najelitnijieg dela vojske - specijalnih jedinica.

Hm dobro bih ja obratio panju na koga bi se klado :)
Više informacija o taekwondo na sajtu www.partizantkd.com, ili nas potražite na facebooku pa pitajte sve što vas interesuje.

Back