Karate Kyokushin

MMa je najbolji. Komplet svega što treba. Toliko od mene za ovu temu.
Све зависи коме шта тачно треба...
Нису исти захтеви у рингу и на улици (за нормалног човека коме није циљ да се доказује тако што ће започињати туче), а тек су потпуно другачији захтеви за службене потребе...

Све зависи коме шта тачно треба...
Нису исти захтеви у рингу и на улици (за нормалног човека коме није циљ да се доказује тако што ће започињати туче), а тек су потпуно другачији захтеви за службене потребе...
Pa ok, policija vežba poluge i bacanja jer neće da batinja pesnicama. Uvek se na tome bazira sve.

Моје мишљење је да борилачке вештине често могу да се злоупотребе.
Nema leba od karatea. Danas je tu fokus na katama i light sparingu. To sto je karate bio pre 100 godina vise nije. Ono sto je imalo cilj da ubije, danas je vezba za telo i duh. Lazan osecaj neke sigurnosti.

Bokser ce u ringu da premlati karatistu, a tek kickboxer. Necu ni da pominjem Muay Thai koji ce te sahraniti.
Нашао сам на Јутјубу да је неки наш завршио на Тајланду и морао је да се бије са мај тај борцем.
На крају га је успео нокаутирати након много тренинга.

sad baš gledam wing-chun stvarno je vrlo upotrebljiv i zahvalan za samoodbranu

ako baš ti je stalo do karatea možda bolje da treniraš taekwondo vrlo je sličan karateu i mislim da je čak i efektivniji

mada baci pogled i na wing chun ovde ljudi što ti pišu stvarno je odlična borilačka veština :aha2:
Први пут чујем за винг чун.Иначе,сматрам да су сви борилачки спортови насилни.

Моје мишљење је да борилачке вештине често могу да се злоупотребе.

Нашао сам на Јутјубу да је неки наш завршио на Тајланду и морао је да се бије са мај тај борцем.
На крају га је успео нокаутирати након много тренинга.

Први пут чујем за винг чун.Иначе,сматрам да су сви борилачки спортови насилни.

mau tai je vrlo zeznut

Mimi pazi to zavisi kako se upotrebljavaju i u koje svrhe

Trenirao sam wing chun 4 godine. Ima i mane koje treba izbaciti. Principi su odlicni ali zahteva mnooooogo treninga.

Lepo je vezbati "sparing" ili ti chi sao. To je sparing na blizinu tako da se ruke ne odvajaju i poenta je savladati protivnika. Tu se vezba osecaj u rukama. Gde protivnik vrsi pritisak kada gura, kako ga zakljucati i udariti.

Sve je to kul, ali trazi mnogo vise treninga od boxa.

gresi se sto se porede tehnike , kod borbe odlucuje jedan udarac koji prodje ,

vise zavisi od individualne sposobnosti i srece nego od nekog velikog prednosti neke tehnike

dobar karatist recimo moze da pobedi sve

a neki malo losiji moze da izgubi od svih

Za dete od sedam-osam godina, karate je jedna od boljih stvari kojima bi moglo da se bavi, pod uslovom da se rade sparing i borbe na takmičenjima, a što manje da se poklanja pažnja katama i ostalim nepotrebnim elementima. U tim godinama je važno izgraditi samopouzdanje i neustrašivost tj. otkloniti strah od batina i fizičkog bola, kao i naučiti se samodisciplini, samokontroli, svakodnevnom vežbanju itd. Isto važi i za džudo i rvanje.

Kad se napuni 15 godina, može da se pređe na boks ili kik-boks, a kyokushin je dobra osnova za to.

Wing chun odlicna vestina?
Hahahaahahahahah

sad baš gledam wing-chun stvarno je vrlo upotrebljiv i zahvalan za samoodbranu

ako baš ti je stalo do karatea možda bolje da treniraš taekwondo vrlo je sličan karateu i mislim da je čak i efektivniji

mada baci pogled i na wing chun ovde ljudi što ti pišu stvarno je odlična borilačka veština :aha2:

Za dete od sedam-osam godina, karate je jedna od boljih stvari kojima bi moglo da se bavi, pod uslovom da se rade sparing i borbe na takmičenjima, a što manje da se poklanja pažnja katama i ostalim nepotrebnim elementima. U tim godinama je važno izgraditi samopouzdanje i neustrašivost tj. otkloniti strah od batina i fizičkog bola, kao i naučiti se samodisciplini, samokontroli, svakodnevnom vežbanju itd. Isto važi i za džudo i rvanje.

Kad se napuni 15 godina, može da se pređe na boks ili kik-boks, a kyokushin je dobra osnova za to.
Ispravi me ako gresim. Ako sam te dobro razumeo, ti kazes da su boks i kik boks jaci od kyokushin karatea?

Ispravi me ako gresim. Ako sam te dobro razumeo, ti kazes da su boks i kik boks jaci od kyokushin karatea?
Pre da su više prilagođeni samoodbrani i uličnoj tuči od bilo koje vrste karatea, pa i kyokushina.

Mnoge istočnjačke veštine pate od potrebe da budu ukalupljene u strogo definisane stavove tela, pokrete, udarce... Kod boksa i kik boksa toga nema.

Pre da su više prilagođeni samoodbrani i uličnoj tuči od bilo koje vrste karatea, pa i kyokushina.

Mnoge istočnjačke veštine pate od potrebe da budu ukalupljene u strogo definisane stavove tela, pokrete, udarce... Kod boksa i kik boksa toga nema.
To nije slucas sa kyokushin karateom. Kyokushin karatisti koriste gard, kao bokseri, kik bokseri, i tajlandski bokeri. Kyokushin ne sadrzi samo udarce, vec ciscenje, obaranje, i bolna zaklucavanja.

Back