Karate i policija

Možeš bezbrižno da trenira i guraš do crnog, policija ti neće tražiti da prijaviš svoj pojas niti će te zapisati kao nosioca crnog pojasa. U doba SFRJ crni pojas je bio nešto egzotično, danas ih imaš na vagone nosioca crnih pojaseva.

ne znam kome sad da verujem

Ja sam ili gledao ili čuo za polaganja za crni nekih svojih kolega u skorije vreme i niko nije išao u policiju.
Policiji nije potrebno da zna da li imaš crni pojas, ako si član nekog kluba ti si automatski deo neke organizacije u kojoj se vodi evidencija o novopečenim crnim pojasevima. Kao što rekoh to je bilo u doba SFRJ kad je tadašnja paronoidna vlast gledala sa sumnjom na sve što im nije poznato. :lol:
Sudu je važno da li imaš crni pojas ako se nekad, ne dao Bog, nađeš pred sudom ako si učestvovao u nekoj tuči i naneo ozbiljne povrede nekome. Onda se boduje ako si unakazio nekog smotanog lika koji ne zna da se bije, ili si možda mogao i da izbegneš tuču a nisi. Jer si kao majstor bio dužan da budeš ozbiljniji od nekog dripca i da vodiš računa o prekoračenju nužne samoodbrane.

Poslednja izmena:
Cuo sam da ako imas crni pojas u karatu u policiji negde budes zapisan, jel zna neko da mi ovo objasni detaljnije? ne mogu da nadjem odgovor na ovo na internetu

Nešto ne vjerujem da je to istina .Imao sam nekoliko prijatelja koji su imali crne pojaseve od 1. do 3. dana i nijedan mi nije to spominjao .
Ne vidim ni logiku zbog čega bi taj podatak o tome ko ima crni pojas bio policiji interesantan . Podatak je interesantan samo ako
već imaš dosije u policiji .

Od 72 sam poceo da vezbam Boks, pa Aikido, pa Shotokan, pa Okinava Ryu, i tako do 95, i nikada niko niti po klubovima, niti na poslu, niti bilo gde da me je iko pitao za pojas.
Ono sto mislim je da su poznati crni pojasevi, kao braca Jorge, Vracarevic, Slobodan Vucinic, Zika Vukojcic, Ganga, Pelevic i slicni, mozda i bili upisani u policijske liste, a otali sigurno ne.

...bio je u St. gradu Daga i prvi je studentski crni pojas pred japanskom komisijom/...Kaze...Takasi...Cirai.../
dobijen,
posebno pohvaljen od Taidji Kaze-a...nekoliko puta vice sampion Bg...i dva puta apsolutni
prvak Beograda...Srbije i oteto prvo mjesto YU u Zagrebu...
...i,-ta k o ...:bye:

...posebno zastupljeno u studentskoj populaciji...
...nije bilo tesko i u rimsku 6. /Ljubljna/
kod Takasija poci
u njegov Shotokan klub...
...T. Takasi...koncetrisana energija u kimonu
i zbirka svega sto Karate jeste...
...nema tu stilova i trabunjanja
kao i sve vrste sportova i Karate je degradiran
u prost gimnastiku pretvoren
ala Van Dam...

Back